Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (333)

kajas 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych chtěla zmínit, že navzdory dost negativním recenzím jsem s výsledkem byla vcelku spokojená. Hodnotila bych dokonce ještě lépe, kdyby se jednalo o "pouhou" adaptaci čínské legendy o dívce, která jde do bitvy místo svého nemocného otce. Herci jsou v rámci možností dobří, akční scény na mě působily přehledně, zaujmou i kostýmy a výprava. Bohužel ale této Mulan škodí právě odkaz na Disneyho film pro děti. Chybí v ní totiž několik známých vedlejších postav (Mushu, fňuk fňuk) a díky absenci písní a humorných scén snímek prakticky nemá dětským divákům co nabídnout. To není pochopitelně nutně špatně, ale znovu opakuji, že pokud je film všude prezentován jako hraná předělávka pohádky, působí výsledek trochu zvláštně. Novou Mulan režírovala žena a logicky tak do svého díla zakomponovala množství odkazů na ženskou emancipaci a sílu. Fakt, že Mulan má od narození zvláštní schopnost, která z ní dělá rovnocenného protivníka zlých nájezdníků, jde absolutně proti emancipačnímu poselství. V původní pohádce totiž Mulan vůbec neumí bojovat, ale poctivým tréninkem a ctižádostivostí se z ní stane schopná bojovnice - to měl být ten správný vzkaz divákům a divačkám. Takže ano, slušné, ale znovu se už asi nepodívám. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film. Z animáku si bere jen málo a zbytek je takový nijaký. Některé scény jsou téměř totožné, ale většina je jiná. I děj je odlišný. Dalším kamenem úrazu je to, že Mulan je bojovnicí už od mala, takže se toho nemá moc co učit. Akce je slušná, ale je jí tam málo. Hlavně mi tam chyběly písničky a drak Mushu. Místo něj tu máme čarodějnici, která je vlastně pro děj úplně zbytečná. Jet Li je tu jen chvíli a zachraňuje to pouze Donnie Yen. Tudy cesta nevede... "Jsem ryzí." ()

Reklama

Chermy odpad!

všechny recenze uživatele

Kreslená Mulan je jedna z nejkrásnějších pohádek, co kdy vznikla. Každá scéna je vybroušený diamant! Synergie hudby a obrazu je tak dokonalá, že to snad ani nešlo udělat lépe... Každý dialog, každá skladba posouvá příběh dál a i když se zrovna nemluví, hudba dá scénám ten správný důraz. Je to esence filmu a důvod proč si asi každý někdy přál aby mu k významným okamžikům v životě hrála hudba tak jako ve filmech. Hraná Mulan je naprostá zoufalost. Smysl nedávající břečka, kde se postavy chovají jako hovada. Film je bez života, táhne se jako smrad a musíte se nutit abyste tu zoufalost vůbec dokoukali... Vyřčená moudra tahají za uši, pravidla magie absolutně nevysvětlená, prostě tam ta magie nějak je a jednou má jeden význam, podruhé funguje úplně jinak... takovouhle patlaninu bych možná pochopil jako absolventský film za 3- s tím že se paní režisérka ještě bude muset hodně učit... jak udělat film konzistentní, smysluplný, zábavný a připomenout že také existuje filmová hudba... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kreslenú Mulan nepoznám. Videl som len hranú Čínsku verziu z roku 2009, čo bol solídny historický veľkofilm. O niečo podobné sa snaží aj táto verzia, ale zároveň to stále chce byť filmom pre celú rodinu a úplne sa to nechcelo vzdať aj nadprirodzených prvkov, takže výsledkom je nefunkčný bastard v ktorom všetci Číňania komicky drmolia angličtinu. Na poriadny historický film to je v bitkách príliš bezzubé a bez kvapky krvi. Napriek vraj gigantickému rozpočtu, to nijak extra veľkolepo nevyzerá a otrasnému CGI sa film nevyhýba. Nebavili ma ani menšie súboje, ktoré sú zas hnusne predrátované. Nadprirodzené prvky ohľadom zápornej čarodejnice a toho, že s Mulan súperí, kto má silnejší prúd chcči mi nikdy nesedeli. Postavy sú jednorozmerné figúrky, ktorých osud mi bol ukradnutý. Herecké legendy tu majú prakticky len nepodstatné cameo výstupy. Jet Li si to po Willisovsky doslova odsedí. Takže celkovo ma ničím tento film nezaujal a okrem odvahy amerikánskych producentov utopiť kopec peňazí pri ďalšom znásilnení ázijských motívov, tu nie je čo pochváliť. 4/10. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Co filmu musím nechat, tak je pěkná vizuální stránka. A tady pochvaly končí. Mulan je podivně sterilní film, který se snaží o jakýsi realismus, ale zároveň je to Disney, takže ve filmu musí být akce, ale ne krvavá. O co líp působí animovaná verze, která nezakrývá, že se jedná o pohádku. Samotná Mulan je jedna z dnešních nesnesitelných hrdinek, které musejí být speciální sněhové vločky s vrozenou mocí, lepší, než všichni ostatní - a její síla je samozřejmě bojovná síla typická pro muže, protože ve skutečnosti nasrat na skutečný feminismus, ženy samy o sobě a jejich síla nejsou dost dobré. Zkrátka další z řady filmů poslední doby, které se tolik snaží uspokojit co nejvíc uřvaných internetových skupin, až je z něj univerzální hnědá omáčka, která neohromí nikoho. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • S rozpočtem 200 milionů amerických dolarů se jednalo o do té doby nejdražší snímek režírovaný ženou. (SONY_)
  • Představitelka hlavní role Liu Yifei podpořila před uvedením filmu tvrdé zásahy hongkongské policie proti protestantům v Hongkongu. Na Twitteru se ihned objevila výzva k bojkotu celého filmu. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (Ragimiri)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama