Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Igorovi (Bela Lugosi) se podařilo oživit Frankensteinovo monstrum, ale potřebuje pomoci. Nedaří se mu totiž obnovit monstrum v plné síle, a proto požádá o pomoc Ludwiga von Frankensteina (Cedric Hardwicke). Ten je posedlý myšlenkou získat pro monstrum dokonalý mozek. (topr harley)

Zajímavosti (9)

  • Gumová maska byla pro Lona Chaneyho příliš nepohodlná. Když jednou žádal, aby mu pomohli s jejím sundáním, nikdo ho neposlouchal. Rozzuřený Chaney jí ze sebe serval a přitom si do krve poranil čelo. Natáčení muselo být na několik dnů přerušeno. (liquido26)
  • Autorem první verze scénáře byl Eric Taylor. Jeho scénář byl však odmítnut jako příliš depresivní. V tomto scénáři Ygor založil pomstychtivé společenství vyvrženců ze společnosti (a la Freaks) a Monstrum mělo sloužit jako jejich zbraň. Ve filmu se měla objevit i postava Wolfa Frankensteina a hrbáče Theodora. Konečnou verzi scénáře napsal Scott Darling, který několik segmentů, i když pozměněných, z tohoto scénáře ponechal. (liquido26)
  • Během přestávek při natáčení kupoval Lon Chaney Jr. dětským hercům zmrzlinu. (liquido26)
  • Boris Karloff, který tou dobou hrál na Broadway ve hře "Arsenic and the Old Lace", již neměl zájem si svou roli Monstra zopakovat. Producent George Waggner se moudře rozhodl podobu monstra zachovat, neboť se domníval, že veřejnost by změny nepřijala. (liquido26)

Reklama

Reklama