Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Igorovi (Bela Lugosi) se podařilo oživit Frankensteinovo monstrum, ale potřebuje pomoci. Nedaří se mu totiž obnovit monstrum v plné síle, a proto požádá o pomoc Ludwiga von Frankensteina (Cedric Hardwicke). Ten je posedlý myšlenkou získat pro monstrum dokonalý mozek. (topr harley)

Zajímavosti (9)

Frankenstein a Vlkodlak (1943)

  • Když byl dialog, který Monstrum vedlo s Lawrencem Talbotem vymazán, zmizely i zmínky o tom, že je monstrum slepé (důvodem byla operace na konci filmu Frankensteinův duch). Lugosiho náměsíčná chůze se stala stereotypem pro Frankensteinovo monstrum. (liquido26)

Frankensteinův hrad (1944)

  • Název "House of Frankenstein" odkazuje k domu, který vlastnil druhý syn Henryho Frankensteina, Ludwig, který se objevil ve snímku Frankensteinův duch. Na konci Frankensteinova ducha dům vyhořel, v následujícím snímku Frankenstein a Vlkodlak byl zničen povodní. Zde však stojí opět nevysvětleně nedotčený. (liquido26)

Abbott and Costello Meet Frankenstein (1948)

  • Představitel Frankensteinova monstra Glenn Strange zakopl o kabel a poranil si kotník. Představitel Vlčího muže Lon Chaney jr. (monstrum hrál ve snímku Frankensteinův duch) neměl ten den žádné natáčení, a tak se nechal nalíčit jako Monstrum a zastoupil Glenna Strange ve scéně, kdy monstrum vyhazuje z okna Dr. Mornaye. (liquido26)

Draculův dům (1945)

  • Spoiler: Záběry Frankensteinova monstra potácejícího se ve vybuchující laboratoři na konci filmu jsou vypůjčeny ze snímku Frankensteinův duch. Jedná se o Lona Chaneyho, který hrál monstrum v tom filmu nebo kaskadéra Eddieho Parkera. (liquido26)

Reklama

Reklama