Reklama

Reklama

Nenasytná Tiffany

  • angličtina The Greedy Tiffany
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pepa (Leoš Noha) tráví většinu času vysedáváním po hospodách. Aby si vydělal na skromné živobytí, vykrádá chaty a ukradené předměty prodává v zastavárně. Při jednom ze svých lupičských výpadů je málem chycen při činu a během následného útěku náhodou objeví starou videokameru. Ta skrývá záznam, který odhaluje cestu k netušenému pokladu. Pepa je ohromen a okamžitě po něm zatouží. Brzy však pochopí, že aby ho získal celý, nebude muset podstoupit jen dlouhé hodiny kopání. Cena bude mnohonásobně vyšší... (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Ač se to zdá jako vysoce nepravděpodobné tvrzení, Fehu tímto celovečerním debutem potvrzuje svoji pozici předního českého realisty. Nevím o nikom, kdo by takhle nenásilně "uměl" poetiku nádražních bufáčů, piveček, cigár a mastnejch dlouhejch vlasů. Je to do jisté míry opravdu aktualizované cinema verité, akorát filtrované skrze pokleslou žánrovou mřížku. Přirozeně a vtipně zapojené metafilmové prvky zároveň snímek přibližují tvorbě současné americké low-budget scény, tzn. tvůrcům jako Ti West nebo Joe Swanberg. Překvapující je, že Fehu z tohoto srovnání pořád vychází velice dobře. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Další milé překvapení z naších končin. Tenhle rok je na kvalitní české filmy dost bohatý a já z toho mám obrovskou radost. Nenasytná Tiffany není nijak složitý film, ale rozhodně nelze říci, že by mu nechyběl sociální přesah. A taky zajímavý pohled mezi bezdomovce a alkoholové násosky. Andy Fehu odvedl moc dobrou práci a dobře si poradil s omezeným rozpočtem. Jeho film má spad, je zajímavý a i místy vtipný. Leoš Noha je zde parádní a já mu jeho postavu bez problému věřil. Totéž platí i o zbytku obsazení, ze kterého nejvíce vyčnívá Petr Čtvrtníček v malé roli. Samotný film vypadá dost dobře a jeho nedokonalosti zde působí ku prospěchu a krásně to doplňuje atmosféru(něco podobného jsem měl i u prvního Evil Dead). Začátek mohl být více vztahující, i tak jsem spokojený. Nenasytná Tiffany je milé překvapení a krásná ukázka toho, že jsou tady tvůrci, kteří dokážou točit i něco jiného, než konkurence. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Leoš Noha má neskutočnú charizmu (to nie je vtip!). Moje sympatie si plne získal v seriáli "Okresní přebor", a tak ma skutočne zaujímalo ako zvládne úlohu v českom Lesnom Duchovi, ktorý povahovo pripomína mnohých ministrov financií. No já teda neviem. Až na záverečnú (pomerne vymakanú) gore pasáž, ktorú by dokonale vystihlo jedno zo slovenských prísloví: "kto druhému jamu kope, ... " ma naozaj nenapadá žiadny dôvod, prečo tento film tunajší našinci vyšklbali na úroveň 65%. Byť to "kraťas", je to pecka!!! U mňa teda s odretými ušami za - pajdu a piet kaček % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem jméno Andy Fehu zaregistroval díky dvěma jeho krátkometrážním snímkům Andyho film a Jež. Ani jeden z nich mě však moc neoslovil a tak jsem si jej chtěl připsat na svou černou listinu českých tvůrců. Nicméně poté jsem shlédl snímek Cirgula (na kterém spolupracoval s Ondřejem Pavlišem) a minisérii Pěstírnu – no a rozhodl jsem se mu dát ještě šanci. Zvláště když jsem si všiml, že před třemi roky natočil i tento celovečerní film. Nenasytná Tiffany se tak záhy stala terčem mého zájmu a konečně jsem možnost jí dnes vidět. Českou tvorbu rozhodně nechci zatracovat, ale jen málokdy se mi něco opravdu líbí. Tento film však na mě jistý dojem udělal a rozhodně není nejhorší. Leoš Noha patří mezi slušné herce a zde se své role zhostil opravdu dobře. Buran Pepa v jeho podání měl své osobité kouzlo, dokázal rozesmát a koneckonců i utáhnout celou zápletku. Zpočátku to sice vypadalo jako klasické „špinavé“ drama s rovnoměrně naservírovanými klady i zápory, ale postupem času, mě dokázal děj vtáhnout do sebe a já si jej skutečně užíval. Koneckonců se tu hlavně ke konci koketovalo i s hororovými prvky, takže to už pro mě byla jen taková třešnička na dortu. Mnohem více jsem se však soustředil na všechny ty trampoty a svízelné situace, do kterých se Pepa během příběhu dostal. No a pak samozřejmě i na vedlejší postavy, které se zde objevily. Nenasytná Tiffany tak každopádně nezklamala. Sice k ní mám několik výhrad, ale na české poměry jde určitě o lehce nadprůměrnou záležitost. 60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film byl evidentně levný, ale výborně jsem se u něj pobavil a jeho atmosféru mu může většina světových hororů tiše závidět. Leoš Noha zahrál fantasticky, jeho Pepu jsem mu věřil do poslední střevní kličky. Tato postava navíc prochází na nízkorozpočtový film zajímavým vývojem, z mizerného vykradače chat a alkoholika až v bezskrupulózního zmetka, který mi připomínal hlavní zápornou postavu z epizody Bestie v seriálu Třicet případů majora Zemana. Tiffany byla dnes třetím filmem, který jsem viděl, Král Artuš: Legenda o meči, ani Logan mě nezaujaly tak jako tento nenápadný a nesrovnatelně levnější český počin. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v obci Horní Jiřetín a u nedalekého zámku Jezeří na Mostecku. (Lajty)

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama