Reklama

Reklama

Ovčáček čtveráček

(divadelní záznam)

Recenze (34)

markotter 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení dávám hlavně proto, že se to opravdu stalo....ne to nebyl většinou jejich humor. A taky, že se mi líbili Babiš, Jílková a Ovčáček. ()

existimi 

všechny recenze uživatele

Politickou satiru mám rád, ale tohle bylo krutě slabé. Vtipné byly v podstatě jen originální hlášky skutečného Ovčáčka. Což je vlastně dost smutné... ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Původní nápad asi nebyl zlý, ale provedení nic moc a hudební vložky víceméně strašné. A upřímně: ta legendární tiskovka Ovčáček + Forejt byla v originále větší sranda než tohle... ()

Aki 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky. Za výbornou imitaci Ovčáčka a pár perfektních šprýmů. Bohužel, hra vyniká jen v určitých momentech a ne jako celek. Většinu času je to docela plytké. ()

Fracek odpad!

všechny recenze uživatele

Celé je to v křeči, nic humorného ... chtěl jsem tomu dát šanci, ale žákovská besídka je proti tomu zábava roku. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Anonymní byl i uvaděč? A já myslel, že část výtěžku z derniéry šla na splacení státního dluhu... A vlasy představují mech? Ten státní znak :-D Šach byl vtipnej. (…) „Výborně!“ (…) Ale, špatně!“ Ty trenky, co na hradě vyvěsili StoHoven, byly Jirkovy? Telegram přerušovaný hovorem se sekretářkou pobavil. Jo, lhát se nemá - ale co když je to pravda? Víc rovin by nebylo? Dialog matky-syna #bůhvíkolikmábrad byl dost suchej. Narážka na neuspokojení Clintona byla dost trefná. A von #bůhvíkolikmábrad nebyl v seznamu? Dalajláma? Spíš Sobotka. Havel byl člověk? Nenechte se vysmát... Znakovka úsměvná a lišta taktéž. „Přistupte!“ Příkazký parodoval i Miloše naprosto bezvadně. Unisono skvělý. Pravej Hůlka hadr normálně. Všechny nábožní i ti bezbožní sem! Příjmout, nepříjmout, ztratit a najít. To s tím měl Brady udělat. Vtipný to bylo. Ne, já nejsem smutnej z toho, koho národ zvolil. Já se bojím lidí, kteří se s Jezevcem utkají v příští volbě. ()

Welington 

všechny recenze uživatele

Ovčáček čtveráček je opravdu velice nekorektní představení, které se vyžívá v současnosti a kontroverzi, ale nějak mu to ani trochu nesedí. V současnosti se pohybuji, znám i nynější dění na poli politického teátru a pro můj žaludek by bylo přijatelnější, kdybych viděl, slyšel, četl a věděl méně, ale bohužel v dospělém světě by byla hanba si nestěžovat a neutahovat si, přece jen nám k tomu vláda a prezident dávají nejen svolení, ale i důvod. Nicméně si myslím, že toto představení zachází trochu dále, než by mělo. Ovšem, satira nesmí chybět a dělat si srandu z něčeho, někoho takového schvaluji, ale zároveň něco takového dle mého patří maximálně do laciných plátků, na zdi sociálních sítí, anebo hospod, poněvadž to prostě, až na pár narážek a vtipných momentů, není ani trochu dobré. Snaží se, opravdu ano a oceňuji to, dokonce je to i skvěle sehrané, ale člověk jako já spíš kroutí hlavou, než by se smál, přestože z toho tahají jednu kartu z rukávu za druhou. Dokonce se i orientují, mají to naštudované, ale stačí to? Ani zdaleka ne, protože to prostě je laciné a nevtipné. Utahovat si a shazovat si můžeme, jak chceme, ale na jevišti bychom to měli přece jen dělat s nějakou úrovní, která tu schází. ()

Langustavson 

všechny recenze uživatele

Hvězda za to, že tam bylo pár vtipných momentů (většina z nich bylo doslovné přeříkávání rozhovorů, které skutečně proběhly). Ač jsem anti-zemanovec a Ovčáček je mi odporný, tak na tomto není moc co chválit. Už jen kvůli tomu, že celé představení je o Ovčáčkovi, což je osoba, u které je tak široký výběr momentů, které použít jako předlohu. Tohle se bohužel pořád plácá u jedné situace a to ani ne příliš vtipně či nějak originálně, spíše trapně. Zkrátka jsem čekal víc. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Dobrou politickou satiru mám ráda, včetně té nekorektní, nejsem "zemanovec" a na druhý díl "Ovčáček miláček" jsem slyšela chválu, takže jsem čekala, že se budu alespoň trochu bavit, ale toto bylo opravdu poměrně hloupé. Jediné vtipnější momenty byly Mynářovy telegramy (i když tenhle vtípek se sekretářkou, která zapisuje všechno, jsem už viděla jinde, ale i tak pobaví) a ten Ovčáčkův proslov na téma "kdo jsem" ke konci představení. Možná je to i tím, že byla zvolena témata Brady a dalajláma, která vnímám poněkud rozpačitě (nesympatizuji zde ani se Zemanem, ani s ministrem Hermanem, a vnímám tyto kauzy hlavně jako jakousi mocenskou "přetlačovanou" mezi oběma pány)... Bohužel celkem zklamání. ()

Dexter94 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi líbí to komentáře dole. Já celkem chápu, že každý očekával divadelní hru ve stylu mlýny nebo Ivánku kamaráde ale tohle je naprosto jiný druh divadla. Naprosto chápu, že spousta lidí to nedocení ale domnívám se, že autoři skvěle vystihli to co vystihnout chtěli. Pokud to někdo vidí jen jako hru, kde se snaží autor udělat z Ovčáčka blbce tak očividně hru nepochopil. Také si myslím že málo kdo bude tuto hru hodnotit z uměleckého hlediska – je to bohužel téma, které společnost rozděluje. Velice si tohoto díla cením, zpracování bylo odvážné a nekonvenční. A abych ostatní hodnotitele namíchl dám 5 hvězd. Prostě už jen za tu odvahu tohle přivést na prkna. ()

Reklama

Reklama