Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (109)

Maq 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro westerny. Snad z nostalgie po časech, kdy jsem je - knižní i filmové - hltal jako kluk. Přitom se mi jich líbí tak sotva co bych na prstech jedné ruky napočítal. Inu, je to přece jenom béčkový žánr. A nedělám si velké naděje, že se ještě dožiju něčeho srovnatelného s Eastwoodovým Unforgiven. --- Tenhle kousek se zařadí mezi tu nepočetnou skupinu výjimek. Je to taky drama lidí zabíjejících pro obživu, jenže příběh je neobvyklý a postavy nejsou žádní comicsoví panáci. Mají své charaktery a ty se s příběhem odhalují a vyvíjejí. Dalo by se to říct i tak, že je to western, ve kterém herci hrají plnohodnotné charakterní role. Vzácná kombinace, tuze vzácná. --- Nedejte na to, že dávám jen tři hvězdičky. U mě jsou tři hvězdičky už docela hodně. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pro mě (zcela subjektivně) nejlepší western, který jsem za poslední dobu viděl. Pamětihodné obsazení v kombinaci se skvěle vykreslenou hrou morálních dilemat a neúprosné osudovosti ve mně v ne zrovna dobré náladě opravdu udeřilo na tu správnou strunu. V jádru velmi smutný a hořký film (rozhodně ne komedie, jak se mnohde píše) o bratrství a o tom, že v životě zkrátka spolkneme sem tam nějakého toho pavouka. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem mrknul na western, těch bývá poměrně málo, takže nějaká ta povedená podívaná potěší. I když je potřeba říct, že tady jde hlavně o bratrskej vztah v kulisách divokýho západu. Svou roli si zejména J. Phoenix nesmírně užívá, jakožto brácha "divočák a ochlasta" je neskutečnej. Ale abych jeho bráchu J. C. Reillyho nějak nesnižoval, role obou se postupem času zajímavě otáčí. Autoři se nebojí ani nějakých tvrďáren, takže před sebou máme poměrně syrovej western o cestě (doslova i přeneseně) dvou bratrů, kteří postupně uzavřou pomyslnej kruh života. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na dvou hodinách zlehka budovaná zápletka se dvěma skupinkami aktérů, jejichž cesty se nevyhnutelně skříží a vyvíjejí se nepředvídatelným způsobem. Síla vyprávění přitom netkví v silném cliffhangeru, ale právě v soustavném přepisování motivací postav skrze jejich kvalitní psychologizaci a nečitelné vztahy. Reilly i Phoenix se bezvadně doplňují a jejich odlišné životní názory scénář ve finále dobře zužitkovává, Ahmed a Gyllenhaal pak doplňují charakterní mozaiku a ztělesňují pomíjivý americký sen, jehož duševní hodnotu film v závěru rozprašuje. Odlehčenost filmu sice narušuje jeho občasnou špinavost a surovost, ale v podání tak skvělých herců dopadá těch pár hlášek na úrodnou půdu. Škoda že nebyla lépe vysvětlena minulost obou bratří a především osud jejich otce, jinak jde o jeden z nejpříjemnějších westernových zavanů posledních let.. 80% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, na co budu koukat - myslel jsem si, že to bude o nějaké bluesové kapele během prohibice, ale dostal jsem western... a hned mě to začlo zajímat o něco víc. Nebyl to totiž obyčejnej western. Duo bratrů nebylo vůbec kladné, leda že byste byli záporáci a brali je pro sebe jako klad. A antihrdinové, co si budeme povídat, ti vždy byli lepší tahouni, než klaďasové. Takže děj se stočí vždy úplně jiným směrem, než bych čekal a to se mi líbilo. No, nelíbilo se mi to až na konci, kdy bych čekal spíše nějaké vyvrcholení, než spoiler: návrat k mamince. Ale jinak ta cesta, kdy se kolem nich hromadily mrtvoly a to ne bezdůvodně, ale 1) díky jejich povahám, 2) díky jejich pistolnické chytrosti a s tím souvisejícími fintami, 3) díky jejich hlouposti, alkoholismu a hamižnosti. No, byla to pěkná pěšinka, kterou se režisérovi podařilo pěkně prošlapat a realisticky vykreslit fiktivní bratry Sestrovy. Bohužel něco mi v tom chybělo - co za zvíře byl ten jejich otec, co to bylo za chemickej sajrajt (nebudu věřit tomu, že by měl základ ve skutečnosti...), co se stalo s vytěženým zlatem, v kterém roce se to celé odehrávalo a hlavně - byli to psanci nebo to tenkrát zákon ještě nijak neřešil atd. atd. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)

Související novinky

Reklama

Reklama