Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Profesor a jeho tým se znova setkávají, aby osvobodili Ria. Tentokrát míří do Španělské národní banky s odvážným a nebezpečným plánem. Rezistence pokračuje. (Netflix)

Recenze (98)

Everyone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série vyniká silnými a dobře zpracovánými momenty, ale poetika první serie se ve své kompaktonosti a integritě rozplynula. Připodobnil bych úvodní díly k puzzle obrazu, ve kterém sestavujeme platónské těleso, kdežto tato série působí jako podnikatelské baroko v porovnání se svým starším já, ale v konkurenci jiných seriálu se jedná o silný nadprůměr. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem napsal v komentáři k celému seriálu, celá záležitost měla podle mě druhou sezónou skončit, protože třetí řada vypadala jako špatná kopie té první, navíc ji tvůrci doplnili o politický boj a z možná alespoň trochu sympatických lupičů se stala banda vraždících anarchistů. A to ani nezminím, koho nechali tvůrci umřít... ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to trošku jiné než předchozí dvě série - více akce, více exteriéru, silnější momenty, více drásavé, rychlejší tempo. Zároveň to nejde tak "hladce" jako při první loupeži - tady se to smolí hned od začátku. A na krásno jde vidět, proč neměly být žádné vztahy mezi účastníky loupeže. Také se to trošku více odklání od reality. Stále dobře funguje styl vyprávění, vtipné momenty, postavy, které máte rádi nebo Vás prudí, je to pořád slušně promyšlené a vykutálené. Spokojenost. Je to pořád hodně dobré, ale už to není úplně ono a hlavně, první dvě série byly prostě TOP. Slabších 90%. Howgh! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

oproti prvním dvěma řadám je ta třetí poměrně velký krok zpátky.Ne snad,že by tady vyloženě chyběly povedené a skoro až ikonické momenty,ale je jich sakra málo a celá řada působí jako nedotažená rychlokvaška.Ve finále se sice snaží pomocí poměrně nečekaných zvratů šponovat atmosféru a napětí,ale to funguje tak na půl a působí to v určitých momentech spíš otravně...60% ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí část LCDP by mohla vyučovat, jak z těžce průměrného začátku vykouzlit dost možná nejlepší seriálové finále za hodně, ale opravdu hodně dlouhou dobu. Přijde mi, že v úvodních čtyřech epizodách scénáristé trochu tápou, jak dát vlastně starou bandu dohromady a vymyslí trochu kostrbatý způsob, který dává heistu trochu jiný důvod než v prvních dvou částech, pořád je ale proveden prakticky stejně. Jen méně propracovaně, protože Profesor tentokrát neměl úplně čas všechno naplánovat. Některé dialogy jsou v úvodu navíc, dominuje druhá epizoda s označením Denvera za sexistu, protože měl strach o matku a její dítě, kdyby se jí nedejbože něco stalo. Smysl celé konverzace jsem tak úplně nepochopil, tím spíš, že LCDP nikdy nebyl nějaký koknzervativní seriál o tradičních hodnotách v domácnosti. Ale OK, asi to tam být musí. Vedle toho mi trochu vadilo nepředstavení nových postav, kterých je několik, ale skutečně velkou roli má ve třetí části jen jediná - která se navíc chová úplně stejně jako Berlin. Jakmile se ale banda zatracených dostane na místo určení, zase začíná koncert, který už byl sice viděn v prvních dvou částech, ale vlastně to ani nijak nevadí. Snad jen v tom, že se to prostě trochu opakuje (především jednání se "zajatci"). Ale děj, nahuštěný do méně epizod, postupně epicky graduje až do finálových dvou epizod a vy si u obrazovky říkáte, jak tohle mohli sakra zase vymyslet, navíc po tak rozporuplném úvodu. Finálová epizoda, tím spíš posledních 20 až 30 minut, je pak jak z jiného světa a opět dokazuje, proč třeba já mám ten seriál tolik rád. Je tam spousta nelogičností, jsou tam ideologicky zbytečné repliky, je tam stále otravná Tokio, ale za takové finále tohle všechno milionkrát odpustím. Navíc při pohledu na výraz Profesora v posledních minutách a jeho větu "Tohle není o loupeži nebo soupeření se systémem. Tohle je válka!" víte, že čtvrtá část bude naprosto velkolepá. Tím spíš, že Profesor dostal sobě hodného protivníka a porušil jediné pravidlo, které porušit neměl a nechtěl. Takže celkově slabší než části jedna a dva, ale v mém seriálovém vesmíru pořád něco neskutečně nadprůměrného. #BellaCiao ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve 12. minutě můžeme v pozadí slyšet skladbu „Who Can It Be Now?“, která je pouštěna z gramofonu a je od australské kapely Men at Work z jejich debutového alba „Business as Usual“ z roku 1981. (Trajektt)
  • Jedná se o jediný díl v této sérii, kdy název epizody obsahuje nějakou číslovku. (ČSFD)
  • Ústrednú pieseň seriálu "My Life Is Going On" od interpretky Cecilie Krull, hrajúcu počas úvodných titulkov, môžme počuť aj v prevedení Pedra Alonsa (Berlin) počas záverečných titulkov poslednej epizódy tretej série. (Makky)

Reklama

Reklama