Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jejich životy jsou v sázce. Profesorův plán vychází najevo a tým se musí zbavit nepřátel, jak uvnitř Španělské národní banky, tak za jejími zdmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je zatím nejslabší z celého seriálu. Pomalu a jistě se z toho začíná stávat telenovela, která mě neskutečně štve a leze na nervy. Kromě loupeže, která má být to hlavní gro se tam řeší miliarda dalších citových problémů, které mě jako diváka vůbec nezajímají. Jasný, chápu, že se musí trochu rozvíjet příběh postav, ale někdy je to až moc velké tlačení na pilu a city. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mnoha případech mě čtvrtá řada srala ještě víc než minulá. Tvůrci zjistili, že popularitu už mají jistou, tak se přestali snažit a propracovanost scénáře výrazně klesla, z čehož vzešel až nepříjemně častý jev logických kiksů a hlavně totální dezorientace v charakterech postav. Chování hlavních hrdinů je jedna nekoherentní plejáda nálad, jejichž nekontrolovatelné proměny pozbývají jakési základní logiky, tudíž je na denním pořádku, že se jedna z postav buď za nedostačujících nebo rovnou z žádných příčin začne chovat jak totální vygumovaná opice. Strop autorské pýchy je rozhodně ta skutečnost, že zapomněli jméno jednoho z jejich nejlepších protagonistů a tak se z Ricarda najednou stal Daniel. Z toho a mnoha dalších menších důvodů začínám měnit kritéria svého hodnocení a tuto sérii považuji za slušné béčko, jež mě více baví ve vztahových sekvencích než v akčních (v nichž dochází k překračování reality a fakt mě nebaví sledování low budget Ramba spojeného s Terminátorem se schopností bullet sponge zrovna v tomto seriálu) a dramatických. 6/10. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Money Heist platí, že každá další série nastavuje laťku výš a výš a jako celek je to jeden z nejlepších, ne-li nejlepší seriál vůbec (a to zcela objektivně dle hodnocení imdb a diváckých ohlasů). Ve čtvrté sérii se sice ubere prostor vyšetřovatelům a policii, ale zato se sakra přidá na akci a zejména pak na emocích a vztazích mezi postavami, které se zde vykreslí jako nikdy předtím, a má to neskutečně silnou moc hýbat s empatii diváka. Až na pár scén (nereálná přestřelka) je to naprosto bezchybné a inteligence Profesora (možná spíš scénáristů) je i v této sérii šílená a já jsem jen čuměl s otevřenou pusou a čekal, co přijde dál. Nejhorší mínus je snad jen to, že budeme rok trpět a čekat na další sérii....10/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakovaný vtip občas není vtipem. Zvláště pokud víte, že humorníček se snaží o další vtip. Viz pátá série, která je k něčemu jako Zeman ve funkci prezidenta. Jedeme opět na dojezd předchozí série, která nějakým záhadným způsobem opět dokázala dostat události jednoho nebo dvou dnů do osmi dílů seriálu. Na druhou stranu musím říct, že z dramatického hlediska jde o vlastně dobré dílo. To je asi důvod, proč je něco takového stále u koryta. Lid je spokojen. Ale za jakou cenu? Primárně musím říci, že zde bylo mnoho pasáží po technické stránce i tvůrčí, které mě baví a prostě mi sedli. Ale nemohu být pokrytec a nevšímat si technické a logické nedostatky. Zvláště poté, co jsem zaslouženě shodil Chalífat. Toto není taková katastrofa, ale když se člověk dobře baví, tak je nejednou slepý. A to platí i pro mě. Proto zde jsou i tací, kteří neoslepli a zůstali při vědomí. Děkujme jim za zachování zdravé filmografie. Nemůžeme zavírat oči, pokud se postavy chovají ku prospěch jiným, z jejich pohledu záporáků, jen aby se prodloužila stopáž a seriál byl zajímavější. To celé zdobí i nějaké to "divčí" gossip drama, které je snad pro každého logicky přemýšlejícího sledujícího. Jistým způsobem je La Casa de Papel Ulice pro větší publikum. A taky trochu více snesitelnější. Asi nejvíce divné je, že zbývalo 5 minut do série a naše postavy se stále nedostali z místa činu pryč. To bylo divné. Minuta a furt nic. Titulky a taky nic. To se asi nedá komentovat jinak než jako naprostá troufalost toho jak milkovat jedno a to samé dokola. Seriál, který měl mít dvě série asi zřejmě dostane pátou a je otázka, zda se u ní zastaví. V tom je to katastrofa, která nezná mezí. Nic netrvá věčně. Bohužel. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět absolutní vrchol filmařské, režisérské i scénaristické tvorby. Ve 4 řadě sice ubylo na vyjednávání a vychytávkách, za to přibyly emoce i více akce ( Gandia byl super "záporák") a zamrzí padnutí jedné postavy, při které jsme zajisté všichni uronili nejednu slzu. Nervák jak sviňě sjetý za jeden den, kdy srdce skákalo k infarktovému stavu. Number uno napříč celého filmového i seriálového spektra. Kdo neviděl, jakoby nežil. 100% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Ve 38. minutě epizody vidíme Gandíu (José Manuel Poga), jak se dostává z pout pomocí Palermovy rady, a to sice tak, že si vykloubí palec na své pravé ruce – logicky by pak měl mít volnou právě tuhle ruku. Hned v následujícím záběru mu ale pouta zůstávají viset na pravé ruce a volnou má levou ruku. (Baldfee)
  • Ve 35. minutě na Berlínově svatbě zpívá Berlín skladbu „Ti amo“ od italského zpěváka Umberta Tozziho  z alba „È nell'aria...ti amo“ z roku 1977. (Trajektt)

Reklama

Reklama