Reklama

Reklama

Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, 2020, 6 h 34 min (Minutáž: 42–61 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jejich životy jsou v sázce. Profesorův plán vychází najevo a tým se musí zbavit nepřátel, jak uvnitř Španělské národní banky, tak za jejími zdmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. SÉRIE - 8/10. : Akčnější, nápaditější, propracovanější, více napínavější, scénáristi tuní svoje postavy do maxima a celý tým prostě připomíná jednu velkou rodinu, scénáristi hrají na diváka s emocemi, chci vědět co se bude dít dál a prostě JO chci nahned další sérii. Seriál má opět vynikající tempo. Líbí se mi, že poslední 2. série působí jinak než první 2 série, který více působili při zemi, a nový série jsou zase jinčí. Dá se říct, že čtyřka La Casa je vlastně uplně to samý jako trojka La Casa, ale je opět jinčí a zase nabídla v každý epizodě vždy něco jinčího, i přesto, že se občas posouvala příběhově o centimetr. Opravdu sem měl v některých částech i strach o postavy. Herci zde taky předvádí něco fenomenálního, a český dabing tomu ještě víc dodává. No prostě sem doslova zvědavej a napnutej co přinese pětka La Casa De Papel, začíná se nám z tohoto stávat jeden velký akční blockbuster v Netfixové podobě. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tady se opět, po slabší třetí sérii, ukázala největší síla celé série. Naprosto dokonalé, charismatické obsazení, dobře volený, kvalitní hudební podklad, děj co má spád, velká překvapení a dostatečně uspokojující rozuzlení jednotlivých zápletek. A k tomu ta španělština, především v podání El Profesora ale i Berlína a dalších postav, mmm... 5/5 ()

Reklama

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po mírném kvalitativním sešupu v třetí sérii přichází čtvrtá, která přece jenom trochu reputaci napravila. Bohužel první dvě série jsou už v rámci tohoto seriálu nepřekonatelné, což dokázala i nová čtvrtá série. Příběh se nám zamotává, postavy hloupnou, stejně tak i scénáristé a tak tu občas sledujeme mírnější seriálové fópa, kdy nejvíc do očí bijící je určitě přestřelka mezi Johnem McClanem, tedy pardon, Ghándím (zase vedle...) a našimi vykutálenými lupiči. Gándia stojí uprostřed chodby, nulové krytí a střílí na něj z obou stran. Do dvou sekund by byl navrtanej jako ukřivděná bejvalka. Nicméně přestřelky jim v Papelu nikdy nešly. Konečně jsme ale opět dostali jeden geniální plán od profesora (útěk Lisabon) a několik skvělých scén (smrt jednoho z lupičů). Flashbacky a Arturito už mě celkem přestali bavit a do příští série by to chtělo více profesora a jeho tahání nitek zpovzdálí. Bohužel k tomu příběh moc nesměřuje (viz závěrečný cliffhanger), ale uvidíme. Celkově jsem spokojen, ale názoru, že se do dalšího pokračovaní po prvních dvou sérií neměli pouštět, mě nezbavili. 85% ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„AŤ SE NAHOŘE DĚLO COKOLIV, MUSELI JSME DOSTAT ZLATO...“ /// Tak serou mě… jako by jim docházeli nápady! Ovšem poslední 4 díly celkem baví. Jsou akčnější a mají překvapivý momenty. Nejvíc pak nasere, že není pátá série! /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakovaný vtip občas není vtipem. Zvláště pokud víte, že humorníček se snaží o další vtip. Viz pátá série, která je k něčemu jako Zeman ve funkci prezidenta. Jedeme opět na dojezd předchozí série, která nějakým záhadným způsobem opět dokázala dostat události jednoho nebo dvou dnů do osmi dílů seriálu. Na druhou stranu musím říct, že z dramatického hlediska jde o vlastně dobré dílo. To je asi důvod, proč je něco takového stále u koryta. Lid je spokojen. Ale za jakou cenu? Primárně musím říci, že zde bylo mnoho pasáží po technické stránce i tvůrčí, které mě baví a prostě mi sedli. Ale nemohu být pokrytec a nevšímat si technické a logické nedostatky. Zvláště poté, co jsem zaslouženě shodil Chalífat. Toto není taková katastrofa, ale když se člověk dobře baví, tak je nejednou slepý. A to platí i pro mě. Proto zde jsou i tací, kteří neoslepli a zůstali při vědomí. Děkujme jim za zachování zdravé filmografie. Nemůžeme zavírat oči, pokud se postavy chovají ku prospěch jiným, z jejich pohledu záporáků, jen aby se prodloužila stopáž a seriál byl zajímavější. To celé zdobí i nějaké to "divčí" gossip drama, které je snad pro každého logicky přemýšlejícího sledujícího. Jistým způsobem je La Casa de Papel Ulice pro větší publikum. A taky trochu více snesitelnější. Asi nejvíce divné je, že zbývalo 5 minut do série a naše postavy se stále nedostali z místa činu pryč. To bylo divné. Minuta a furt nic. Titulky a taky nic. To se asi nedá komentovat jinak než jako naprostá troufalost toho jak milkovat jedno a to samé dokola. Seriál, který měl mít dvě série asi zřejmě dostane pátou a je otázka, zda se u ní zastaví. V tom je to katastrofa, která nezná mezí. Nic netrvá věčně. Bohužel. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve 35. minutě na Berlínově svatbě zpívá Berlín skladbu „Ti amo“ od italského zpěváka Umberta Tozziho  z alba „È nell'aria...ti amo“ z roku 1977. (Trajektt)
  • V čase 14:40 mluví Tokio (Úrsula Corberó) do vysílačky Baofeng bez antény, což nemůže v žádném případě fungovat. (Pitlys1999)
  • V epizodě se policie snaží přerušit satelitní komunikaci skriptem psaným v jazyce PHP. Jde o skutečný DDoS skript, který ale slouží k zahlcení webových serverů mnoha požadavky v jednu chvíli. (OndrejBakan)

Reklama

Reklama