Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série La casa de papel mě zaujala promyšleným příběhem, zajímavou směsicí ústředních postav i celkově svým stylem. Jedná se o méně tradiční seriál, a o to zajímavější alespoň zpočátku je. Dobrý dojem ze seriálu jako celku mi kazí pouze extrémně nesympatická vypravěčka, a to opravdu neřeším její vzezření. V budoucí série v tomto případě moc nevěřím a píšu to dopředu, protože směřování seriálu ke konci první série moc naděje na dobrou podívanou i za dalších několik dílů neskýtá. No, uvidíme, první série je na každý pád v průměru velmi dobrá, zamrzí jen poměrně velké výkyvy v kvalitě jednotlivých dílů. 81% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

WARNING SPOILER Nevím teda jak na tom budou další serie ale až na pár nelogických věcí (například jiná barva kalhotek) to je velmi dobře promyšlené. Jsou zde nějaká nesrovnalosti a občas mi příjde profesor trošku mimo, ale některé zvraty jsou až báječné. První serii jsem zhltnul asi za dva dny. Parádní podívaná a rozhodně jeden z nejlepších seriálů na netflixu. ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Na tenhle seriál jsem se fakt hodně těšil. Výsledek je ten, že po první sérii mám pochybnosti, jestli vůbec pokračovat dál. První díl mě navnadil, následující dva byly ještě taky výborný. Ale pak to šlo do kopru. Scénárista musel být pořádnej moula, protože nasekat tolik nesmyslů do pár dílů je kumšt. Neberu seriálu, že si drží dobrý tempo, že se pořád něco děje a má to spád. I když zase na druhou stranu, když se nad tím zamyslíte - první série se odehraje během pouhých tří dnů a stane se v ní tolik věcí, že se to nedá stihnout za měsíc…..Prostě jedna věc je něco natočit poutavě a druhá, aby to bylo aspoň trochu reálný. Těch blbostí a náhod je tady tolik, že jsem poslední tři díly koukal spíš na komedii. Nechci spoilerovat pro ty, co ještě seriál neviděli, ale scény při sestavování identikitu, nebo vyzbrojování na WC jsou fakt síla. Papírový dům si hraje na strašně napínavou věc, já ale hodně brzo zjistil, že většina vyhrocených situací se v rozhodující chvíli v poslední možně vteřině vyřeší, asi aby to bylo dál napínavý, nebo nevím…Vrcholem všeho je vedoucí inspektorka, která vyšetřuje nejsledovanější případ v zemi. Ta naseká tolik chyb, přesto jí všichni dál zobou z ruky. To i čeští Specialisté jsou v tomhle věrohodnější. Ke vztahovým liniím se nebudu radši vyjadřovat, už nejednou jsem psal, že mě to v krimi seriálech sere. Tady jen znova podotýkám, že se 13 dílů odehraje ve třech dnech, takže ať si pak obrázek udělá každý sám. Obsazení, až na hlavního organizátora loupeže, vcelku v pohodě, hlavně postava, které se říká Mnichov mě baví od první minuty. První série u mě za 50%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Papírový dům předcházela pověst mimořádné událost na poli heist žánru a první série to víceméně potvrdila. Je to vtipné, originální, drží to pohromadě a je to obsazené zajímavými neokoukanými herci. Seriál se vrátil k trendu, který kraloval v 70. a 80. letech, tedy k šarmantní partičce kriminálníků, kteří vytírají zrak státní moci a z policie dělají bandu šašků. Logické díry nemají takový rozměr, aby mi nějak překážely, uvidíme, kam hrdiny povede druhá série. Bál jsem se, že můj dojem pokazí řada "šokujících" zvratů a konspirací á la Útěk z vězení, ale není to zatím ani zdaleka tak otravné jako zmíněný americký kousek. Celkový dojem: 90 %. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě seroš hodně nadchnul, po prvních 3 dílech sem byl vážně nadšenej. Ale postupem času se to začalo absurdovat a dít se tam fakt praštěný věci. Takže jsem se rozhod, že se dokoukám, na první sérku a konec. Ani sem nedoufal, že první série bude nějak zakončená. Tohle mě na tědlech seroších nebaví, když nekončej a jedou dál. Nějak si nedokážu představit, že bych další hodiny svýho života věnoval týhle partičce uzavřený v "tiskárně". Takže konec tohodle příběhu (esi teda nějakej vůbec je) si nechám ujít... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)
  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)

Reklama

Reklama