Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 5

Recenze (237)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Až nechutně (vy)strojené ... jako od střelnice - pardon: OD CIRKUSU. CHTĚNÉ a neosobní a NALAJNOVANÉ a umělé a neupřímné ... divně rozplizlý scénář, digitální zvířátka a digitální emoce. A uprostřed děje digitální slůně s nadměrnýma digitálníma ušima a nadměrnýma digitálníma očima - alespoň v porovnání se všemi ostatními digitálními slony, jejichž digitální očka mají zcela standardní proporce. Patrně bylo tvůrčím záměrem docílit nadměrné slůněčí roztomilosti, což se ovšem tak docela nepovedlo, milý Time Burtone. A co kupříkladu takový ne zcela empatický ředitel cirkusu ? Čeká ho dosti neuvěřitelná proměna, ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- na jejímž konci se vynoří jako lidumil a zvířátkomil - to aby snímek mohl prezentovat svůj zásadový postoj k účinkování divokých zvířat v cirkusech. Zrovna tady bych asi měla být spokojená ... teoreticky - ale nejsem, možná i proto, že ani v reálu nemám k téhle problematice úplně vyhraněný postoj. Protože: 1) jsou cirkusy a cirkusy, zrovna tak jako existují chovatelé a chovatelé; 2) leckde ve světě se až tak neřeší, co se stane či co se už stalo se všemi zvířaty, kterým byla manéž zapovězena, což pokládám za pokrytectví docela těžkého kalibru, neboť vychází z principu "co oči nevidí, srdce neželí". Asi bych se příležitostně měla podívat na původní animák "Dumbo" z roku 1941 - jen tak pro srovnání, nicméně pochybuju, že by ovlivnil moje nevalné hodnocení: 2,5* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za seba hovorím, že ma hrané Disneyovky bavia (Kráska a zviera, Kniha džunglí). Bohužiaľ to nemôžem povedať o Dumbovi. Burtona mám rád ako režiséra v deväťdesiatich rokoch natočil nie jednu kultovku, ale keď sa pustil do krajiny zázrakov tam ma to už toľko nebavilo. Dumbo je pekne hravý a podobne farebný ako Alica v krajine zázrakov, ale aj podobne nudný. DeVito a Farrell boli v pohode, vo svojich scénach nenudia, ale celé mi to prišlo smerované viac detskému publiku a tento smer mi tu akosi nesedí, ktorým sa tvorcovia vybrali. Každopádne sa to dalo pozrieť. Dumbo ma aj svetle momenty, nechýba dobra hudba a nájdu sa tu aj nejaké emócie, ale ako celok ma to toľko nebavilo ako som čakal. 60% - 3* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Burton. Tenhle příběh o létajícím slonisku mě fakt nebavil. Pominu-li svůj odpor k cirkusu, tak zde nacházím bez zájmu, chuti a zápachu hrajícího Farrella, který si připsal další komerční propadák. Keaton ztvárnil v nedávné době mnohem zajímavější záporné kreatury. Eva Green s Alanem Arkinem jsou zde prakticky do počtu. Jediné plus vidím v DeVitově comebacku. Jít v dnešní době do kina s podobně řídkým příběhem nemohlo ani dopadnout dobře. 35% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla možnost dala bych tři a půl hvězdičky, čtyři dát nemůžu, jelikož tomu něco chybělo. Měla jsem pocit, že Tim Burton při točení tohoto snímku měl nějaké omezení, jakoby to nebyl ani on. Navíc se film neustále rozděluje pro dvě skupiny diváků - dospělí x dítě. Místy tam jsou rozkošné a vtipné scény, které pobaví malé děti, ale pak se náhle objeví ty temnější a depresivní, které by dle mého názoru dítě nemělo vidět. Dumbo je opravdu rozkošná postava a možná problém byl v tom, že se dějová linka hodně soustředila na lidské postavy než na zvířecí. Obsazení mi udělalo radost, Colin Farrell nezklamal, Eva Green se k Burtonovi hodí (že by druhá Helena B.C.?), jenom v téhle roli mi připadala na pohled maličko "tvrdá", byť se mělo jednat o kladnou postavu. Nejlepší z obsazení jsou bez pochyby děti Milly a Joe, skvěle zvolení herci. Na konci ukáply dvě slzy, ale i tak má Burton daleko lepší filmy. Animovaný film jsem viděla za celý život asi dvakrát a nikdy jsem k němu moc nenašla cestu, pamatovala jsem si scénu s děsivými růžovými slony, které tvůrci nakonec do tohoto filmu také zakomponovali, za což dávám velké plus. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $114,766,307Tržby Celosvetovo $238,518,314Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,507,280Tržby za predaj DVD v USA $10,395,441║ Riadne vyprchaný Burton, akoby sa tu po celý čas hľadal. Filmová spoločnosť Disney začína byť čoraz viac sterilná, bez iskry, bez lepšieho nápadu, točia fakt len zbytočnú rutinu. Herci sa snažia, detská roztomilé, aj Colin Farrell to ťahá, o tom niet pochýb ale vo výsledku to aj tak nepridá nič na vyše. /60%/ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)
  • Speváčka Aurora naspievala cover verziu piesne "Baby Mine", ktorá bola použitá v traileri k filmu. Jej verziu však nakoniec vo filme nepoužili a nebola ani na oficiálnom soundtracku. (Mandragor)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. března 2019 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama