Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (421)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Možná to bude tím, že poslední plnokrevný akčňák, který jsem v kině viděl byl jalový Angel Has Fallen, ale Gemini Man mě bavil od začátku do konce. Ne, že by byl nějak převratný po stránce příběhové (právě naopak), ale dobře se mi na něj koukalo a ani chvíli jsem se nenudil. Dialogy sice občas skřípou a scénář má pro žánr typické přešlapy, ale celkově mi to nijak zvlášť nevadilo. Omlazování se až na samotný "meh" závěr povedlo (co taky čekat jiného, když Smith na svůj věk zdaleka nevypadá) a hlavní lákadlo filmu tak nezklame. Do toho tam hraje soundtrack, který mi v některých postupech až příliš připomíná Panství Downton, což je při bližším zamyšlení nad zařazením obou snímků celkem paradoxní. Opticky něco mezi třemi až čtyřmi hvězdami, ale vzhledem k tomu, jak mě masivní kampaň docela odradila se přikloním ke čtyřem. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě vzkazuji uživateli Flipnic-RE, že se nemusí omlouvat, akorát radši nebudu hádat, který moje odřený pysky myslel. Jedny si umím olizovat a ty druhý, tak tam mě zase často někdo oli....takže k filmu - Ze všech stran se ke mně neslo, jestli už sem viděla tu novou píčovinu s Wilíkem a mě začalo kolosálně srát, že pokaždý, když sem řekla - NE - tak na mě bylo koukáno jak na nějakýho nelidskýho hybrida, co si ani nezaslouží žít. Takže sem se zase cítila jako na základce, kdy sem jako žlutá ovce v bílém stádu byla oblíbená asi jako dýmějovej mor. V zájmu vlastního klidu a nepřipomínání si základky sem se teda na tu "píčovinu s Wilíkem" podívala a odteď mohu všem odpovídat - ANO. Tím snad jejich dotazy skončí, protože jak se mě někdo zeptá co na to říkám, nebo nedej Buddho, jestli se mi to líbilo, tak sem opět kolosálně v prdeli a znova na mě budou koukat jako na nějakýho nelidskýho hybri...no to už tu bylo. Každopádně jo, poserte se do kruhu, mně se to líbilo. Nijak extrémně, ani zázračně, ale jako výplach mozku jednou, dvakrát za rok se na to klidně podívám, pokochám se crossovou honičkou, juknu jak Will Smith dal přes hubu Willu Smithovi aby následně Will Smith s Willem Smithem se spojili (ne prdelně) a dali přes hubu dalšímu Willu Smithovi, aby následně....éééé koho to sere, Eddie Murphy taky hraje dvacetirole no a co? K tomu přestárlej král Artuš v roli ultimátního kokota, nijak extrémně hezká Mery a to vše v rejži skorosoukmenovce Ang Leehů. Lepší průjem. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Blíženec je podivná kombinace devadesátkového akčňáku se snahou naznačit, jak by mohla vypadat filmová budoucnost. A já si nejsem jistý, jestli se mi to líbí. Béčkový příběh by mi nevadil, Blíženec je pořád svižná akčňák a Ang Lee zvládá honičky, přestřelky i bitky tělo na tělo skvěle. A naštěstí jich není málo, takže celková pitomost a přímočarost tu nijak zvlášť nevadí (snad až na unylého zloducha). Problém jsem měl spíš s vizuálem. Zatímco samotný mladý Smith vypadá opravdu skvěle, všechno ostatní je jaksi divné. Blíženec je vizuálně nepřirozeně… čistý. Hlavně v exteriérech vypadá spíš jako hodně dobře udělaná animačka z počítačové hry, která bohužel svými výraznými barvami občas připomíná to nejhorší z jihoamerických telenovel. Nevím, do jaké míry za to mohlo 3D nebo 120fps, ale osobně mě to rušilo a v některých momentech až obtěžovalo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Konflikt je zde vnitřní i vnější. Lee spotřeboval až moc času na postavy a jejich hlubokomyslné konverzace. Zřejmý Freudovský vzkaz že nejhorší nepřítel jsme my sami.Je to ale takové až moc mechanické. Milovník akčního žánru by nejspíše Blíženci odpustil bůhvíkolikátou variaci zápletky, v níž muž zabíjející pro vlast zjistí, že byl zneužit svými šéfy, pročež mu hrozí smrt, prchá s hrstkou věrných po místech, která štábu zaručí nejlepší podmínky – tentokrát od Kolumbie po Maďarsko, načež se k rozhodujícímu boji tváří v tvář vrátí domů. Podstatně hůře už se odpouští fakt, že právě slibované akce se příliš nedostává. Vlastně se dá mluvit o jediné vskutku parádní jízdě v úzkých uličkách Cartageny, kde motorka balancuje po hrázi nebo slouží jako důmyslná „ruční“ zbraň. Budapešť zase propaguje své lázně a historické památky. Vůbec nejtrudnější položku Blížence představuje neustálé opakování a vysvětlování. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oscarový Ang Lee servíruje akčňák jak z 90 tek a byť kritici brblají, za mne je to velká paráda. Will Smith je nejlepší nájemný vrah a je právě na odchodu do důchodu, ale ještě před tím bude muset čelit svému vlastnímu mladšímu klonu, který ho chce bez váhání zlikvidovat. Příběh je zajímavý, ale až tak neoslní, což mi v tomhle případě nevadí, protože akční scény jsou takřka revoluční a po technické stránce naprosto precizní. Intenzivně gradující hudba, úžasná kamera, maximální profesionalita a preciznost obou Willu mě uchvacovala každým momentem a taková scéna s Crosskama patří k tomu nejlepšímu, co jsem letos v kině viděl, ale super je i fight v katakombách, či rotační kulomet s lasery. Po herecké, akční a technické stránce je film bezvadný a pokud Vám to stačí, tak se budete královsky bavit jako já. 80% ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Během honičky Henryho (Will Smith) a jeho klonu v Kolumbii se objeví auto Škoda Fabia. Mladoboleslavská automobilka Škoda se normálně prodává na kolumbijském trhu. (Zodd)
  • Setkání Henryho (Will Smith) v Budapešti probíhá ve známých termálních lázních Széchenyi. (honza.kuzel)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama