Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 3

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (121)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jako předchozí film, je i tohle super zábava, po dlouhé době sem se od srdce zasmál a dobře bavil. Navíc je zde super záporák a finále má dobrou jiskru. Na filmu je nejlepší, že na nic netlačí a velice dobře plyne, takže se mi nestalo že bych se nudil. A navíc tady hraje song You Spin Me Round, co víc chtít ? Naprosto perfektní. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zmlsaný skvelým Sídlom bohov som sa tešil na ďalší nášup 3D animovaného Asterixa, no bohužiaľ blesk dvakrát na rovnaké miesto neudrel. Zápletka o hľadaní Panoramixovho nástupcu je triviálna rutina bez pridanej hodnoty akú malo práve Sídlo bohov. Humoru tu skrátka nie je toľko ako by som chcel a ten, čo tu je, je príliš jednoduchý. Ta tam je sociálna z satira predošlej časti. Finálny mega súboj mi navyše k Asterixovi hrubo nepasoval, toto bolo niečo ako Godzilla vs. Kong, akurát v infantilnom prevedení. Celkovo teda riadne sklamanie za ktoré hodnotím prísnejšie ako by si film objektívne zaslúžil. 5/10 ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Parádní "3D" zpracování francouzské komiksové legendy. Hned úvodní scéna je krásně hravá a nápaditá a ihned rozptýlila mé obavy, že by se snad jen pro efekt animace měl vytratit duch těch nejlepších dílů. Příběh je fajn, ale o něm to nikdy nebylo. Animace je nádherná, ale film by krásně fungoval i bez těch hebkých kožíšků divočáků nebo spousty listů na stromech. Humor se zase povedl a těším se, až se na film podívám se svým špuntem (v necelém roce ho začátek bavil, ale nedokoukal celé). ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Ten konec beze sporu je neAsterixovský, zase to má ale jinačí šmrnc a něco výjimečného. Koneckonců Mise kleopatra měla taky dost jiný humor a dodnes je legendární. Příběh má jinak humor veskrze Asterixovský, který cením právě pro to, že je tak "nezvykle neamerický" a navíc i zápletka je teď poněkud hlubší, než je u Asterixů běžné. Oproti sídlišti bohů nevidím výraznější zhoršení a je to příjemná jednohubka, která snad nemůže nikoho urazit. ()

Kethryn 

všechny recenze uživatele

Francúzsky fenomén svojej generácie znovu skúsil uzrieť svetlo sveta filmových reflektorov. Naskytá sa mi otázka, či tvorcovia dobre využili potenciál postáv ako sú Asterix a Obelix alebo sa už námet vyčerpal. Každopádne animák pekný, ale chýbal mi dabingový hlas Janka Kronera stvárňujúceho Obelixa. Videorecenzia ku filmu v mojom profile. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)
  • V úvodu a v závěrečném souboji zazní píseň „You Spin Me Round“ skupiny Dead or Alive. (Asmodin)
  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)

Reklama

Reklama