Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 1

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (121)

Kethryn 

všechny recenze uživatele

Francúzsky fenomén svojej generácie znovu skúsil uzrieť svetlo sveta filmových reflektorov. Naskytá sa mi otázka, či tvorcovia dobre využili potenciál postáv ako sú Asterix a Obelix alebo sa už námet vyčerpal. Každopádne animák pekný, ale chýbal mi dabingový hlas Janka Kronera stvárňujúceho Obelixa. Videorecenzia ku filmu v mojom profile. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že i po těch více než 50 letech letech dokáže Asterix a Obelix stále překvapit a dostatečně dobře pobavit. Tentokrát se naši oblíbení galští hrdinové vydávají na dobrodružnou výpravu s cílem najít nástupce druida Panoramixe, a tak jsme svědky všemožných humorných situací, příběh má příjemnou atmosféru a poměrně svižné tempo, plno sympatických postav a v neposlední řadě dobrý soundtrack a pěknou animaci. Trochu mi však vadila občasná neoriginalita, i když chápu, že po tom množství filmů je těžké přijít s něčím již neviděným. Závěr mi přišel jako totální úlet, který by snad ani Fantasmagorix nevymyslel. Ale jinak spokojenost, kvalitní oddechovka, která pobaví jak děti, tak i dospělé. 7/10. ()

Reklama

Durdas 

všechny recenze uživatele

Na nového Asterixe jsem se moc těšil. Ostatně, jako vždy. Z kina jsem se vracel nadšený! Je vidět, že se stále dají vymýšlet nové a nové příběhy s našimi galskými hrdiny a dají se vymyslet rovnou pro velké plátno (toto je první film, který nemá předlohu v komiksovém příběhu). Navíc se mi líbily odkazy (easter eggy) na jiné reálie, ať už na komiksové (staré Asterixovy příběhy) nebo na skutečné. No, prostě, skoro se mi to příčí říct, ale tohle je jeden z nejlepších Asterixů ze všech! ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Som dlhoročný fanúšik animovaného Asterixa. Tajomstvo čarovného nápoja, na rozdiel od Sídliště bohů, stratilo šmrc pôvodnej série a amerikanizovalo sa. Už tu nie sú dôležité rímske reálie, ktoré som tak miloval, a ktoré sa stali studnicou humoru. Teraz situačná komika stojí, presnejšie padá, na milých zvieratkách a dosť upachtenom, čisto rozprávkovom príbehu, ktorý vykráda iné filmy (Vaiana, Transformers). Hodinu film plynie v pokojnom tempe, aby v závere zrýchlil a zliepal udalosti hlava-nehlava. len aby sa došlo na koniec. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejný jako u u filmu s podtitulem "Sídliště bohů".Opět viděn originál s titulky.Vše je naprosto stejné,ono už vlastně celkovost příběhu nelze moc měnit a starý gagy na všechny postavy se opakují už od prvního dílu.O lektvaru a vyzrazení druidem byl skvělý náměť a já se opět bavil tak jako kdysi. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)

Reklama

Reklama