Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 1

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (121)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky, ale já osobně mám raději Asterixe z let šedesátých. Moderní pojetí animace mi až tolik nesedí, ale stále se jedná o velmi dobrou inteligentní zábavu pro celou rodinu, která prostě neomrzí. Oceňuji, že se tvůrci drží tradičního asterixovského humoru a v tomto směru zbytečně neexperimentují. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Bylo to pěkné, i když tak jako obalené v něčem moderním a chybělo tomu cosi, co bylo třeba ve 12 úkolech nebo překvapení pro Césara, prostě ty animované filmy z 60 až 90 let. Líbili se mi tam ti piráti a jejich stokrát potopená loď a jak si lektvaru cucají nejenom lidé, ale i některá zvířata. A teď mi bude v hlavě zpívat https://www.youtube.com/watch?v=PGNiXGX2nLU :-) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Galská klasika. Hezky barevné, tradičně zábavné a s celou řadou současných vtipů, čímž byl každý animovaný Asterix s Obelixem specifický. Za mě jednoznačně super. Dokonce mám pocit, že jakmile jej budou v televizi dávat znova, záměrně nechám televizi zapnutou a budu si to opět užívat. Ostatně jako většinu zbylých kreslených filmů s touto bláznivou dvojkou, se kterou jsem si prošel celé dětství. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů bylo lepší. Tady mi přišlo několik věcí amerických a neasterixovských. Hlavní záporák byl vyloženě trapný a jenom zdržoval. Chudák sám Asterix dostal dost málo prostoru a Obelix jakbysmet. . Místy to ovšem dostane takovou tu pravou Goscinnyovskou náladu a dalšímu pokračování od stejných tvůrců bych se nebránil. Ale příště trochu lépe, prosím... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Som dlhoročný fanúšik animovaného Asterixa. Tajomstvo čarovného nápoja, na rozdiel od Sídliště bohů, stratilo šmrc pôvodnej série a amerikanizovalo sa. Už tu nie sú dôležité rímske reálie, ktoré som tak miloval, a ktoré sa stali studnicou humoru. Teraz situačná komika stojí, presnejšie padá, na milých zvieratkách a dosť upachtenom, čisto rozprávkovom príbehu, ktorý vykráda iné filmy (Vaiana, Transformers). Hodinu film plynie v pokojnom tempe, aby v závere zrýchlil a zliepal udalosti hlava-nehlava. len aby sa došlo na koniec. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)
  • V úvodu a v závěrečném souboji zazní píseň „You Spin Me Round“ skupiny Dead or Alive. (Asmodin)

Reklama

Reklama