Reklama

Reklama

VOD (1)

Pro mladou autistickou dívku Wendy je svět komplikovaným místem k žití. Wendy by ráda opustila chráněné bydlení a je si jistá, že stačí prokázat schopnost normálně fungovat, aby mohla opět žít s rodinou své starší sestry. Jako velká fanynka seriálu Star Trek se rozhodne, že tím ideálním důkazem je účast v soutěži o nejlepší fanouškovský scénář. Je tady ale jeden problém. Pokud Wendy neodevzdá svůj pětisetstránkový výtvor o panu Spockovi osobně, zmešká uzávěrku. Wendy proto uteče z chráněného bydlení a vydává se na cestu, která pro autistickou dívku znamená mnoho překážek. Nic ji ale nedokáže zastavit! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy o ľuďoch s duševnými poruchami alebo psychickými problémami dokážu často výrazným spôsobom upútať. Musím uznať, že Dakota zahrala tú autistickú holku hodnoverne a kvalitne - no a to je bohužiaľ jedna z mála predností celého filmu. Inak po obsahovej a dejovej stránke veru za veľa nestál. Odhliadnuc od toho že ku Star Treku nemám žiadny vzťah, tak to nemalo v sebe žiadnu výraznú líniu, ktorá by tento film ťahala dopredu. A posolstvo o tom, že aj človek s autizmom môže ísť za svojimi snami, to je proste málo... Určite som čakal viac, takže tie 2* sú predovšetkým za Dakotu. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct. Nemůžu. Prostě musim dát plnej počet warpů. ■ Jestliže jsem čekal jak na zázrak až se objeví zase film, kterej mě posadí na prδel, tak zázrak se zase udál a to v nejméně očekávanou chvíli, když jsem si řikal, že by to chtělo něco šťavnatýho. Šťavnatý to bylo a navíc i dost mokrý. Útok ze všech stran... ■ Srdce zastydlého trekkie zaplesalo a já se několikrát přistih, jak spockovsky zvedám obočí. Uf. ■ Oči se koupaly radostí, uši si seděly blahem, čekal jsem, zda se to Wendy podaří, či zda odkopnuta bude šmahem. ■ Držel jsem jí pěsti na nohách a párkrát zadržoval dech, když se pak objevil ten policajt, zíral jsem, že mluví v kli̲ng̊ØṊɇCH. ◢ ■ ◣ (R) [90/100] ■ (K) [85/100] ■ (V) [70/100] ■ (H) Hannah Dakota FANNING [90/100] ● Toni COLLETTE [80/100] ● Alice Sophia EVE [70/100] ■ (E) Star Trek: TOS (1966) ● Galaxy Quest (1999) ● Wonder (2017) ● Little Miss Sunshine (2006) ■ (Č) 1 ■ (P) [Pátek, 16-II-2018; 18:14] [1080p] ϿϾ [PZ-sk] [95/100] ■ (CSFD) silentname(C) [95/100] ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

D. Fanning vynikající. V podstatě one woman show. Ostatní šlo hoodně do pozadí, ale nevadilo to. Protože její herecký koncert neměl chybu. Film jako celkem funguje, baví i na emoce lehce tlačí. Potěšilo moc. Nenadchlo vůbec. Neurazilo v nejmenším. Z D. Fanning ale roste jedna z největších hereček... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Spojenie Dakoty Fanning s autizmom ide vážne dohromady, bola skvelá. Samotný príbeh ma síce moc neoslovil, no na druhú stranu ani nenudil. Tiež bolo sympatické, že obsahoval zopár emotívne silnejších scén, takže ma nenechal pocitovo chladným. Inak tá klingončina znela fakt zaujímavo, je super že sa tak vie niekto porozprávať. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dakota Fanning křižuje Kalifornii a vytváří dokonalou "rainmanovskou" iluzi. Stačí to na dobrý film? Určitě ona i její snažení má něco do sebe. Ten zbytek, tedy všechno pod ní, má fádní zabarvení i uchopení. Že to ale není vyložená nuda je hlavně její zásluha. Obdivujete-li filmy typu Rain Man, máte o nástavbu postaráno. Tentokrát je příběh veden v opačném genderovém gardu, namísto bratrské dvojice je zde sesterská dvojice, z níž ta mladší z ní je tou postiženou. Ta miluje Star Trek (na ženu celkem nezvyklé) a má spisovatelské/scenáristické ambice, tudíž je pro ni jedinečnou příležitostí, když filmové studio vyhlásí soutěž o nejlepší nový scénář k této sáze, což je podpořeno i lukrativní hlavní výhrou.A jelikož adeptka má do uzávěrky už jen dva dny a pošta to nestihne doručit, rozhodne se vydat do L.A., aby filmovému studiu odevzdala svůj výtvor osobně. Na své pouti střetne různé existence, potkají ji nehody i náhody a doprava pěškobusem i povozem z toho činí nenásilný road movie film. A režisérovi stačilo, že autistická hrdinka nenavazovala oční kontakt a přepadl ji občasný hysterický záchvat, způsobený vlivem nezvládnutí nějaké situace, pro normálního člověka celkem běžné. V patách ošetřující psycholožka a spol. byla jen naprosto scénářem vynucená zbytečnost, neb Toni Collette dostala jen mělce napsanou roli, o nic lépe na tom není ani Alice Eve jako její starostlivá sestra. Dakota má své sólo pevně v rukou. Příběh se tváří, že vychází z nějaké skutečné události, ale není tomu tak, předlohou byla divadelní hra. Základ režisér Ben Lewin, který několikaletou tvůrčí pauzu věnoval vzniku hned dvou filmů, vlastně pojal režijně standardně. S Dakotou Fanning se podařilo získat nějaký ten bodík k dobru. 7/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Studio Paramount Pictures zaměstnává pracovníky ostrahy, kteří dobře střeží vchod do studia, takže je pro Wendy (Dakota Fanning) téměř nemožné, aby mohla jen tak vstoupit na pozemek studia. (Rollo_Tomasi)
  • V čase 5:28 Wendy (Dakota Fanning) vypráví svůj denní režim a říká, že nastupuje na autobus čislo 321, ale když u silnice autobus zastaví, tak je jasně vidět číslo 0614. (tessincolor)

Reklama

Reklama