Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Malátny príbeh, v intelektuálnom režime, nemal temer čím zaujať. Chýbal širší obzor záujmu vyprodukovať niečo pozoruhodnejšie a pútavejšie. Snáď ten prechod cez bojovú líniu mal rozbehnúť zaujímavejší dej, hlavne keď sa jednalo o projekt nukleárnej bomby. Stále to priahlo na intelektuálnej baze až do statického bezzubého konca. ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadný a nejspíše málo viděný film, který je natočen podle skutečné události, a to za období 2.SV. Osobně se přiznám, že nemusím extra válečné filmy, myslím jako filmy typu Zachraňte vojína Ryana a tak podobně. Spíše takové typu Schindlerův seznam, Šedá zóna, atd. Tady mě upřímně nalákalo brutální obsazení, tolik známých herců na jednom místě a navíc trestuhodně nevyužití, většina jen camea, a to ať větší nebo menší (Connie Nielsen, Hirojuki Sanada, Giancarlo Giannini, Guy Pearce, Paul Giamatti a nakonec i ten Mark Strong) a ještě se film prakticky z asi 90% natáčel v Praze a přilehlém okolí. Samozřejmě lákadlem byla i Anna Geislerová, Objeví se na chvilku, ale má aspoň 5 infaltilních vět :D Dopadla lépe než gestapák Karla Dobrého, ten nedostal text žádný a Vojta Dyk si aspoň zazpíval. K samotnému příběhu asi nic moc říkat se nesluší. Já šel do filmu s absolutní neznalostí, a upřímně, námět není vůbec špatný, ale režisér si zvolil pomalou cestu životopisného dramatu. Dostat to do rukou lepší scénárista a režisér, tak věřím, že to mohlo mít větší drive. Ale i tak si myslím, že se jedná o vcelku příjemný menší snímek, který i přes veškeré neduhy, kterými trpí, mě dokázal udržet bdělého v tom, jak to celé dopadne. Snad poprvé jsem viděl Paula Rudda v jeho asi nejvážnější roli v kariéře, a že se jí zhostil fakt dobře.  Nakonec jsou to slušné a pevné 3 atomovky... 55% ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

V dnešní době hodně nenápadná a skromná záležitost, o to víc překvapí, že se spousta scén natáčela v Praze a přilehlém okolí (a taky, že je eRková, ale... jo, ta scéna skoro na začátku, piáno v bytě by nemělo chybět :). Catcher určitě má co nabídnout už svým námětem a hereckým obsazením, ale ve scénáři šlape nesměle jako mravenec v kádi se zelím, chtělo by to trochu fortelnější a přitom umnější úchop. Nejlepších je bezpochyby posledních dvacet minut, šachová partie odehrávající se pouze v hlavách dvou důstojných protihráčů a pak závěr (ne že budete jako já a vyspoilerujete si to sami sobě na wiki ;-). Dnes za tři a půl (tady musím dát 4, protože 53% není adekvátních) a opět potvrzeno, že čím méně očekávání, tím líp. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený film se zajímavým námětem a "českým" provedením. Na současný filmový vkus mu chybělo více spádu a věcné přiznání, že vědci pro Hitlera pracovali s nadšením!, jak lze dohledat a prokázat. Dobová atmosféra z filmu ale čišela a doprovázející románky hlavního hrdiny dokreslovaly složitost povahy člověka, který byl pro práci špiona předurčen. Film vynechal některé jeho další reálné přínosy a to byla škoda, část v Jugoslávii by byla zajímavá a 5 minut přidané stopáže by nic nezkazilo.To možná způsobuje i nižší hodnocení, protože film zůstal na jakémsi zkráceném povrchu a přínos špiona až moc zkrátil. Udělal toho ve skutečnosti více. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, že jsem předtím neznal jméno Moe Berga ( ve 20. a 30. letech hrál za Boston Red Sox, zemřel 1972) nebylo až tak překvapující, ale ani postava německého fyzika Heisenberga mi z historie nebyla až tak známá. V první půli filmu může být trochu handlcapem, že ne každý český divák zná pravidla baseballu. Ale jinak scenérie Prahy příjemně potěšily , ve výborném denním i nočním nasvícení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Praze a Bostonu. (Yardak)

Reklama

Reklama