Reklama

Reklama

Ouija: Zrození zla

  • USA Ouija: Origin of Evil (více)
Trailer 2

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (169)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušný komorní horůrek staví na prokreslených postavách - matka (médium, ale tak trochu podvodník) a její dvě dcery, které se po smrti manžela / otce snaží nějak vyjít, přes herní desku navážou spojení a bezstarostně naivně si zahrávají se záhrobím, než samozřejmě probudí (v domě dřímající) zlo. Dlouho to funguje až nečekaně dobře díky fajn hercům, neuspěchané pečlivé přípravě a minimu digitálních ošklivostí. Což se ve finále změní a od vysvětlení příčiny je to podstatně slabší. Ale rozhodně lepší než první díl, jemuž by to vůbec nemuselo předcházet. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na další z celé řady duchařin jsem se příliš netěšil, protože ve většině případů příliš nefungují. Tentokrát jsem ke svému vlastnímu údivu nebyl nespokojen, přestože se nejednalo o žádné veledílo. Děj byl samozřejmě jasně předvídatelný, protože tyto filmy se většinou točí podle jednotné šablony, ale nenudil mě ani neotrávil, takže 3*+. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Osamelá vdova s dvoma dcérami sa snaží zlepšiť rodinnú situáciu a ponúka posedenia, pri ktorých sa záujemcovia môžu s jej pomocou spojiť so svojimi zosnulými rodinnými príslušníkmi. Keďže sa jej finančná situácia stále zhoršuje, snaží sa služby neustále zlepšovať a preto sa rozhodne kúpiť dosku Ouija. Tá by mala poslúžiť na bližší kontakt s duchmi, lenže keď ju do domu prinesie, začína sa meniť správanie jej mladšej dcéry. Tá sa stala na doske závislou a táto hra má katastrofálny vplyv na jej psychiku. Pri nedodržaní pravidiel hry sa totiž prebudil zákerný duch, ktorý chce nevinnú detskú dušu využiť vo svoj prospech. - Vždy sa smejem na luďoch, ktorí tvrdia, že pokračovanie je vždy horšie ako prvý film. Ouija: Origin of Evil je síce prequelom, ale ako pokračovanie je ovela kvalitnejšie než prvá časť, takže sa to dúfam odrazí aj na miestnom hodnotení. Väčšiu úspešnosť si u mňa zabezpečil tento prequel hlavne hereckým obsadením, keďže partiu vystrašených tínedžerov vystriedala solídna rodinka bez otca a dokonca aj malé dievčatá dokázali používať mozog, takže v tejto oblasti ide určite o krok dopredu. Väčšina ludí bude zrejme kritizovať Mikea Flanagana, lenže ja tento počin nepovažujem za neúspešný z jeho strany. Jednoducho natočil PG-13 ducharinu, akú od neho v USA vyžadovali a nedopadlo to vôbec zle. V podstate sa mi jeho systém páči. V roku 2016 natočil Ouija: Origin of Evil a Before I Wake pre kiná a jeho najlepší tohtoročný projekt Hush si natočil len ako takú bokovku. Technicky je to spracované fajnovo. Kulisy občas pokulhávajú a nevytvárajú pocit toho, že by sa dej odohrával v šesťdesiatych rokoch. Čo sa týka strašenia, nie sú tu prekvapivo nejaké výraznejšie momenty a na efektoch je vidieť, že ich zrejme robili rovnakí ludia ako u Before I Wake. S výsledkom som spokojný a už sa nemôžem dočkať režisérovho ďalšieho hororového projektu, ktorým bude I Know What You Did Last Summer. A snáď to už konečne u mňa vytiahne na plný počet. + herečka z Deliver Us from Evil + herečka z Oculus + herec z Devil's Due a Damien + herečka z Insidious: Chapter 3 + herečka z Oculus, Demon Legacy a Hush + herec z 6 Miranda Drive ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Druhá Ouija je vlastně jen další duchařskou historkou, ve které se objevuje spiritistická tabulka a strašidelná holčička. Nezaujme atmosférou, nevyděsí lekačkami a už vůbec nenabízí nějaká nápaditá monstra. Pokud tu stojí něco za výrazné povšimutí, tak je to představitelka dětské role, která, zejména když za to pořádně vzala, byla parádní a i to šedesátkové retro mělo něco do sebe. Nicméně jestliže se najde řada filmů, které mají všechno správně kromě toho nepojmenovatelného něčeho, co jim sráží procenta dolů, tak pro Flanagana platí v tomto případě přesný opak. Líbilo se mi to hodně, ale nedokážu říct pořádně proč. 80% ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Chceš něco vědět ? Víš jaké to je, být udušen k smrti ? Nejdříve cítíš tlak ve svém hrdle.Začneš slzet.Začneš mít pachuť v ústech.Hodně.Hodně kyselou.Pak uprostřed hrudi ucítíš jakoby někdo škrtnul zápalkou.A ten oheň se stupňuje.Zaplní tvé plíce a tvé hrdlo.Až se dostane k tvým očím.A nakonec ..se ten oheň změní v led.Jako ledové špendlíky a jehly zabodávající se ti do prstu,palců a paží.Vidíš hvězdy,ale pak jen temnotu.To poslední, co cítíš je chlad.No musím teda říct, že tady mě to velice, ale velice příjemně překvapilo ...:-) ! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Californii. (rafix)
  • Skutečná desková hra „Hasbro Ouija“ neobsahuje 3 pravidla zobrazená ve filmu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama