Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Veselá taškařice u které jsem se však ani minutu nenudila. Mladý chlapec slíbil své mamince jak se polepší a svoji polepšenost zdvojnásobil. I toho třetího lajdáka zpracovali. Ale nakonec se vše vrátilo do starých kolejí a Musil byl zase opět jen jeden a to jediný. Jinak jsem se musela smát tomu, jak si starší žáci dovolovali na mladší. Z vlastní zkušenosti totiž vím, že to už dávno neplatí. Kluci na základní škole kteří nám sahali sotva do pasu si na nás dovolovali a sprostě nám nadávali že jsme je museli zažalovat ať nás nechají být neboť pouhý políček jim od nás bohužel nestačil. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

S dětskými příběhy made in Československo to máte jako s hokejovým týmem. V kabině se potkávají štědře placené hvězdy (např. Páni kluci, Lucie, postrach ulice), druhý sled (např. Pětka s hvězdičkou, Páni Edisoni) a pak nezbytní dělníci, jejich jméno ne každý zná, což jim ovšem neubírá na jejich významu. Domácí rodinná sci-fi (bezesporu ji na České televizi zaznamenal i samotný Harold Ramis :D) je pro mé dětství právě takovým poctivým dříčem ledových ploch a to především pro svůj dětskydospělí humor, zápletku téměř až Macourkovskou a Musila, Musila a Musila nebo lépe řečeno Diviše a Diviše......jejich výkon by se nebál zařadit vedle Holého, Dymka nebo Fuchsové. ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

4 slušné hvězdy. Po mnohal letech jsem si zavzpomínal na dobu kdy i Já chtěl na někoho hupnout ( většinou na opačné pohlaví - byl jsem v té době pubertálně nevivinutý a pohled na dívčí hrudníček mi ztěžoval orientaci v čase i prostoru. A Gábinka Budoková byla vyvinutá ve 13 letech celkem slušně ) Příjemná komedie, ketrých je v ČR vodách počertech málo. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější dětský film. - Takže dle mě samozřejmě nejlepší dětský film. Atmosféra 80. let a dětský smích, to bylo něco tak moc fajn na tomhle filmu pozorovat. Lenka Termerová mě velmi překvapila. Když v něčem hrála, nikdy jsem se na ni nějak zvlášť nezaměřovala. Díky tomuto filmu už budu, protože hraje výborně. Velmi zajímavý námět, který mě opravdu oslovil. Neustále mě fascinovala ta dětská nespoutanost a geniální nápady, které byly v tomhle filmu hlavním hrdinou hnedka zrealizovány. Je to bláznivá komedie, která ale není pitomá. Je to sice typický dětský osmdesátkový film, ale má prostě něco do sebe, nějaké své kouzlo. Vtáhl mě do děje hned na začátku a nepustil ani pět minut před koncem. Sledovala jsem ho s očima přilepenýma na obrazovku a hltala každou vteřinu. Tohle doporučím úplně všem! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V našich luzích a hájích nebylo nikdy v možnostech natočit výpravné scifi a raději se určité žánrové prvky zakomponovaly do filmů pro mládež (např. Uf(oni) jsou tady). Nejinak je tomu i v tomto případě. Poměrně plodné období 80. let na tvorbu pro děti a mládež dalo vzniknout i filmům s netradičně originálním pojetím. Tenhle nepříliš známý snímek od nepříliš renomované režisérky se snažil urputně vymanit od těch socialisticky idealistických (navíc bolševik v době vzniku oslaboval). A to se mu i daří. A pak taky sází na efekt dobrého herectví a originálních hlášek. Herecká dvojčata Divišovy asi tolik talentu neměla, ale tenhle film táhnou. Přece jen určitá jednoduchost a naivita v ději zase působila rušivě. Film to byl takový správně přidrzlý. A to jej dělá poměrně sympatickým i pro dnešní dobu. 60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)
  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno