Reklama

Reklama

Neposlušnost

  • Velká Británie Disobedience (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Newyorská fotografka Ronit (Rachel Weiszová) se musí z velkoměsta po letech vrátit do ortodoxní židovské komunity v severním Londýně, kde vyrostla. Přijíždí na pohřeb svého zesnulého otce - rabína, nejvyšší autority této uzavřené, rigidní společnosti. Zde se znovu setká se dvěma přáteli z dětství – nesmělou Esti (Rachel McAdamsová) a zbožným Dovidem (Alessandro Nivola), z nichž se, jak Ronit ke svému překvapení zjistí, mezitím stali manželé. Členové komunity jsou pohoršeni Ronitiným oblečením i způsoby. I přes jejich odlišnosti Ronit znovu zcela propadne povznášející společnosti Dovida a hlavně Esti. Ronitina rušivá přítomnost vystavuje časovanou nálož potlačovaných emocí stále většímu tlaku a hrozí, že zažehne dlouho dřímající vášně a spory. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Lesbická dráma, v ktorej vrcholom vraj vášnivého vzťahu je, keď jedna lesba začne pľuť druhej do úst. A to vyslovene - Weisz tam v rámci nejakých tých hrátok nakladá Adamsove sliny priamo do hrtana. Miestni odborníci ale tlieskajú, že to je umenie. Okrem toho je to ale neuveriteľne nezáživná dráma zo židovského prostredia, takže o jarmulky a neupravené brady nie je núdza. Avšak ak chcete niečo hektickejšieho o Židoch (nevravím, že zábavnejšieho), radšej si pustite nejaký dokument z druhej svetovej vojny. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý v tomto prípade je zaujímavý kvôli spoločenskému prostrediu. Pán Leilo ide na to dobre a pomalé tempo vôbec nevadí. Avšak sa zdá, že sa bojí, pretože hlbšie zobrazenie vzťahu medzi zamilovanými ako aj „reakcia“ spoločnosti tu chýbajú. Jednoducho chýbajú lepšie vypracované detaily. Primerané herecké výkony od R. Weisz a R. McAdams, a neváhali ísť aj do odvážnejšej intímnej scény. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tři nebo čtyři*?? Já nějak nevím. Bylo to docela zajímavé, i když už taky dostkrát omleté téma. Dvě ženy, které se potkají po letech a probudí se v nich to, co v nich dřímalo dřív, než se jejich cesty rozdělily. Tyhle menšiny jsou fakt zvláštní, a je celkem jedno, jestli jsou to židé jako v tomhle případě nebo Indové nebo muslimové. Tradice je sice tradice, ale asi by se nemělo nic přehánět. Jednu chvíli to už vypadalo, že konec bude vlasně happy, ale nakonec zvítězily ... zase ty tradice. Nakonec se přikláním ke čtyřem, protože na obě Rachel bylo radost koukat. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Trochu podobné, ale zároveň hodně jiné než třeba Neortodoxní. Výborné herecké výkony, zejména ty ženské. Rachel byla v roli té původně hodně zakřiknuté a podřízené Židovky fakt přesvědčivá. Nicméně pořád mám pocit, že to mohlo jít daleko více do hloubky, tomu náboženství a zejména jeho ortodoxnější verzi by šlo nastavit zrcadlo daleko více. ()

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Děj "jednou větou": Dvě holky v rané dospělosti se měli hodně rády, až sexuálně rády. Jelikož toto lesbické přátelství/vztah byl na překážku ortodoxní židovské komunitě, musela to děvčata ukončit. Ta odvážnější odjela do New Yorku. Po mnoha letech se vrací na tátův pohřeb, aby zjistila, že její dávná láska je provdaná za jejich tehdejšího dobrého kamaráda. Co jí taky zbývalo! Nehledě na nic, krátce po příjezdu, vášně propuknou znovu. A jak to dopadne? To už spojlovat nechci. || Proč jsem si to pustil? Nalákali mě dvě prvotřídní a mnou oblíbené herečky (a taky trochu trailerová lehtivá scéna (jsem jenom chlap! :D) Ale. II Proč už si to nikdy nepustím? Celý film by šel scuknout do půl hodiny, možná i méně. Je to děsně dlouhé, ucajdané až nudné. Děj jsem posouval jak to šlo. Lesbická scéna jedna jediná, celkem dobrá, ale pro tu jsem se nedíval, herecké výkony dobré, ale dějově, zápletkou, pointami to bylo velmi plytké. Závěr mi přišel sice pravděpodobný, ale vůbec jsem s tím nedokázal ztotožnit. Závěrem. Jedna hvězda Rachel, druhá hvězda druhé Rachel a třetí za lesbickou scénu. Čistých 3,0. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film si z niektorých krajín odniesol odlišné vekové obmedzenie od ratingových spoločností. Zatiaľčo v Nemecku dostal film rating FSK0 (bez vekového obmedzenia, v Británii dostal rating "15" pre silný sexuálny obsah. (Janko_Vlyrd)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama