Reklama

Reklama

Neposlušnost

  • Velká Británie Disobedience (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Newyorská fotografka Ronit (Rachel Weiszová) se musí z velkoměsta po letech vrátit do ortodoxní židovské komunity v severním Londýně, kde vyrostla. Přijíždí na pohřeb svého zesnulého otce - rabína, nejvyšší autority této uzavřené, rigidní společnosti. Zde se znovu setká se dvěma přáteli z dětství – nesmělou Esti (Rachel McAdamsová) a zbožným Dovidem (Alessandro Nivola), z nichž se, jak Ronit ke svému překvapení zjistí, mezitím stali manželé. Členové komunity jsou pohoršeni Ronitiným oblečením i způsoby. I přes jejich odlišnosti Ronit znovu zcela propadne povznášející společnosti Dovida a hlavně Esti. Ronitina rušivá přítomnost vystavuje časovanou nálož potlačovaných emocí stále většímu tlaku a hrozí, že zažehne dlouho dřímající vášně a spory. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem toho mnoho nečekal. Motivace ke shlédnutí byla dvojice skvělých hereček ( Rachel McAdams, Rachel Weisz ), které jsou navíc krásné. Druhou motivací bylo lesbické pnutí mezi oběma hlavními hrdinkami. Samotný děj nebyl nikterak složitý na tak dlouhou stopáž, ale celkově si tak poklidně plynul a stále dokázal bavit. I ten kontrast New Yorské rebelky a ortodoxního židovství byl pojat citlivě a i toto podtrhlo tu plynulost a poklidnost celého děje. Výsledné 4z5 jsou možná lehce nadhodnocené, ale 3* mi přijdou málo. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý v tomto prípade je zaujímavý kvôli spoločenskému prostrediu. Pán Leilo ide na to dobre a pomalé tempo vôbec nevadí. Avšak sa zdá, že sa bojí, pretože hlbšie zobrazenie vzťahu medzi zamilovanými ako aj „reakcia“ spoločnosti tu chýbajú. Jednoducho chýbajú lepšie vypracované detaily. Primerané herecké výkony od R. Weisz a R. McAdams, a neváhali ísť aj do odvážnejšej intímnej scény. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Je zvláštním odrazem dneška, že film o nejniternějších citových pochodech, otaznících víry a věrnosti a o myšlenkách do kouta zahnaných žen se musí prodávat skrz plakát s polibkem dvou hlavních postav. Nejde o snadnou podívanou, ale naštěstí nejde ani o film o trápení pro trápení. Jakkoli mi téma není blízké, lidské zpracování mi blízké je a já všem zúčastněným fandil, ať najdou společnou řeč - nebo ji alespoň najít zkusí. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vlastně není příliš dějově bohatý, některé motivy by se jistě daly rozpracovat více, snesla bych více oné neposlušnosti a z ní pramenících střetů a osobně by mě třeba potěšil i trochu jiný závěr. Líbila se mi ale atmosféra - ty základní konflikty, emoce, které nás budou filmem provázet, se daří poodkrýt či přímo navodit s minimem prostředků hned v úvodu, když Ronit po letech vstupuje do známých dveří a potkává známé tváře. Výborné jsou herecké výkony, zejména obou dam, kterým jsem beze zbytku věřila vše. Takový nenápadný, ve výsledku povedený film o extrémech, jinakostech, ale taky jedné vlastně docela obyčejné hluboké lásce. 75 %. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Filmy o Židech z moderní doby moc nejsou, momentálně mě napadá jen výborný Svatý boj. Takže téma docela neobvyklé. Od filmu jsem čekal trošku nějaký ty lehký erotiky a silné drama. Ani jednoho se mi nijak nedostalo. Film je dost roztahaný a prakticky nic se tam neděje. Nějaká chemie mezi postavama taky chybí. Herecky to není špatné, ale určitě by to chtělo silnější přístup a klidně i zkrátit o nějakou tu půlhodinku. 40% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film si z niektorých krajín odniesol odlišné vekové obmedzenie od ratingových spoločností. Zatiaľčo v Nemecku dostal film rating FSK0 (bez vekového obmedzenia, v Británii dostal rating "15" pre silný sexuálny obsah. (Janko_Vlyrd)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu začalo 3. januára 2017. (Kub_ees)

Reklama

Reklama