Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (256)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě asi nejlepší Allenovka od půlnoci v paříži... Příběh je to jasnej, jednoduchej, vtěsnanej do jednoho dne a z toho pramení jistá síla, protože zde není moc prostor pro intelektuální dějové spletence/konstrukty a zároveň divák tak nějak lépe příjmá, že to není nabušené "akcí"... Od Allena jsem nic víc nečekal, takže jsem spokojenej.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Woody Allen pořád umí, to je jasné. Dialogy mu pořád v hlavě šrotují a dávají smysl. Navíc si pořád dovede domluvit solidní balík herců, kteří se tu evidentně předvádí. Zde jednoznačně Elle Fanning která hraje hloupounkou holčičku. Celé je to ale vysoce umělecké a jak z jiného světa. Na jedno shlédnutí je to takové oblouzení smyslů, ale za pár týdnů o tom už ani nevím. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Oooooooh :) To bylo TAK krásné :) Jemné, nenásilné, zábavné a hlavně zabalené do tváře Chalameta, který si mě filmem Call Me by Your Name tak neskutečně získal. Film jsem si pustila, jelikož jsem si chtěla vyčistit hlavu a prostě poznáte, že je to Woody Allen, když jste viděly celou jeho filmografii, ale je tam znát už to, že toho má opravdu hodně za sebou. Nesnáším happyendy a tady - já ani nevím - je to happyend,ale zároveň není - je to tak upřímné, čisté, skvěle šokující vyjádření matky o své minulosti. Otevřené, mladé, svěží, tak plné možností a příležitostí, se kterými si mladý pár v jednu chvíli ví a v druhé zase neví rady...Bavilo mě to. Potěšilo mě to. Pohladilo mě to na duši a zpříjemnilo večer :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na to. Možno to bola chyba. Vedľajšie postavičky a línia s Elle Fanning sú hlavnými ťahúňmi. Je to uvoľnené, úsmevné a nie príliš snobské. Ale hlavný neurotický hrdina v hereckej kreácií Timothée Chalameta mi liezol neuveriteľne na nervy. Nie je to Allen. Nie je to ani Eisenberg. Tú jeho intelektuálnu neurózu mu neverím, hoci by som strašne chcel. Lebo kabaretné piano, filmy a dážď v nádhernom New Yorku sú veci podľa môjho gusta. A rovnaké je to aj so Selenou Gomez. Neverím im tie pózy. Sú príliš dospelé a oni vyzerajú príliš detsky. Neustále mi to tam škrípalo. Hoci musím povedať, že aj napriek tomu, že boli vo svojich prejavoch neznesiteľný mali spolu najkrajšiu scénu z celého filmu. Selena sa prezlieka. Timothée hrá na piano a spieva a za oknami prší. Priemer, ktorý má kupodivu menej krásnej atmosféry ako som čakal. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Typický, „súčasný“ romanticko-konverzačný Woody. Je evidentné, že v hl. postave vidí seba. A nezaprel v sebe filmového intelektuála. Potešili (síce strohé) dialógové odkazy na filmy noir (Sunset Blvd., White Heat, Out of the Past). Ako jeho poctu noiru však odporúčam Manhattan Murder Mystery  (1993). ()

Galerie (323)

Zajímavosti (9)

  • Režisér filmu Woody Allen zažaloval společnost Amazon Studios a požadoval odškodné ve výši 68 miliónů amerických dolarů za to, že společnost film odmítala uvést, čímž prý porušila smlouvu. (JoranProvenzano)
  • Film sa natáčal v Madisone (New Jersey, USA) od 11. septembra do 23. októbra 2017. (Arsenal83)
  • Poté, co díky kampani „Me too“ začal opětovný hon na Woodyho Allena, Elle Fanning odmítla odsoudit spolupráci s ním. Když na ni reportéři naléhali, odpověděla, že v době, kdy obvinění vzniklo (1992), ještě ani nebyla na světě a nemá na něj názor. (kenny.h)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama