Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (254)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Deštivý den v New Yorku je klaunovou romantickou šarádou na jeho domácím manhattanském jevišti. Starý a intelektuální klaun kolem sebe postavil hradbu, již skrápí barevný déšť nostalgie a klaunových slz intimních vzpomínek. Klaun se upíná k lásce jako jediné ochraně před ztracením se v osamělosti. Klaun šibalsky mrká na arizonskou dívenku, klaunovo město cizinku semele a v nestoudnosti i vyplivne. Klaun sarkasticky jiskří mezi bohatou elitou, ostří jízlivosti věk neztupil, mlaská nad absurditou i nehodami mezilidských vztahů, laškuje a pro stáří na konci rozmáchle cukruje. Klaun se ve svém městě nezbedně baví, notuje pro lásku, opakuje se a slaví. Klaunovým impulsem k šarádě je Gatsby Welles (příjemný Timothée Chalamet), mladík s velmi dobrým stavovským původem, proti kterému protestuje a zároveň ho využívá. Klaun si pohrává s romantickým idealismem i naivitou mládí. Klaunovou obětí zaběhnutému a svébytnému koloběhu New Yorku je Ashleigh Enright (Elle Fanning), naivně bezelstné děvčátko z prominentních arizonských kruhů. Sexualita města klame, svádí, prosí a vycucne svou tvárnou kořist. Klaun se směje. Důležitou postavou klaunových hrátek je též Chan Tyrell (zajímavá Selena Gomez), již fyzicky dospělá sestra Gatsbyho školní lásky. Žádostivost, přitažlivost, sexualita, romantika, touha, chtíč, klaun provokuje a za rohem se pochechtává. Výraznou postavou je Francisco Vega (zajímavý Diego Luna), slavný filmový herec s toužebnou chvilkou nenadálého vzrušení. Bezelstnost se dobrovolně pokládá na lopatky, ale je zde klaun. K výraznějším postavám patří také Ted Davidoff (zajímavý Jude Law), filmový scénárista ve výrobním nátlaku, manželské krizi a náhlém milostném opojení. Výraznější postavičkou je Terry (příjemná Kelly Rohrbach), luxusní manhattanská animírka i Gatsbyho nouzový plán. Z dalších rolí: slavný nezávislý filmový režisér v tvůrčí a životní melancholii Roland Pollard (Liev Schreiber), Gatsbyho starší bratr v nesnesitelném předsvatebním stavu Hunter Welles (Will Rogers), Gatsbyho bývalý spolužák a lítý posměváček Alvin Troller (Ben Warheit), filmující Gatsbyho bývalý spolužák Josh Loomis (Griffin Newman), Gatsbyho dost náročná matka (Cherry Jones), Hunterova snoubenka Lily (Annaleigh Ashford), Tedova nevěrná ženuška Connie Davidoff (Rebecca Hall), či Franciscova nečekaně přijíždějící milenka Tiffany (Suki Waterhouse). Film Deštivý den v New Yorku je standardním klaunovým produktem. Dokáže být stále zábavný a nezbedně skotačící, přesto spíše sám sebe jen variuje a opakuje. Příjemná, ale nepodstatná klaunova neposedná hříčka. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Za mě asi nejlepší Allen od Půlnoci v Paříži. Strašně mi sedla ta lehkost scén a dialogů. Velice uvolněný a úsměvný film, na nic si nehraje, jde si svým tempem a já jsem si to celých 90 minut užila. To, že Timothée je supertalent už všichni víme, ale i Elle v této roli byla velice kouzelná. Ideální film na deštivé odpoledne se sklenkou vína. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Z Allenovo novějších počinů mě oslovila trochu jiná Hra osudu, i Bracelona je ucházející, ale Půlnoc v Paříži je jedním z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Romantika v ryzí podobě, úsměvná, laskavá, typicky allenovská, výborně obsazená, navíc s výlety do bohémský časů minulých, vonících inkoustem a barvami. To Allen, v mých očích, těžko překoná. Deštivý den v NY vznikl zase o nějaký ten pátek později, Woody už má své roky, ale mě nezklamal. Už nad samotným obsazením Timothée se mé srdíčko tetelilo, ideální typ do role mladého, kultivovaného, lehce neurotického intelektuála ze snobského prostředí, zahrál to levou zadní. Řekla bych, že ani hrát nemusel, ten kluk to má v sobě a mě děsně baví. Ani zbytek vytříbeně zvolené herecké společnosti nezaostával, jedinou výhradu mám k Elle Fanning. Je sice příjemná a role ji dobře seděla, nicméně se zmiňovanou krásou této slečny to nevidím tak růžově. Připomíná prasátko z kreslené pohádky, ačkoli miloučké, no ale bavila mě. Atmosféra skvělá, romantika taky, vtipné, pěkné, klasický konec. Podle mého gusta. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Woody Allen pořád umí, to je jasné. Dialogy mu pořád v hlavě šrotují a dávají smysl. Navíc si pořád dovede domluvit solidní balík herců, kteří se tu evidentně předvádí. Zde jednoznačně Elle Fanning která hraje hloupounkou holčičku. Celé je to ale vysoce umělecké a jak z jiného světa. Na jedno shlédnutí je to takové oblouzení smyslů, ale za pár týdnů o tom už ani nevím. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Woody Allen v nejlepší formě, chtělo by se skoro napsat, když se člověk konečně dočkal uvedení tohoto filmu do české distribuce - a že to čekání stálo za to. (Btw. přijde mi neuvěřitelné, že někdo v takto pokročilém věku natočí tak dobrý film; to už snad překonává jen Clint Eastwood). Jasně, svým způsobem zde Allen částečně vykrádá sám sebe, protože podobnost s jeho staršími snímky Do Říma s láskou či Půlnoc v Paříži je nepřehlédnutelná, ale osobně mi to nevadilo, protože mi tenhle film prostě strašně sednul... (a protože se možná i trochu začínám bát, že Allen nebude točit věčně a konec může přijít dřív, než by se jeden nadál). Obsazení nemá chybu, Timothée Chalamet mě naprosto nadchnul (nejenže skvěle hraje, ale taky hezky zpívá, a jeho postava je strašný sympaťák), Elle Fanning je v roli intelektuálně nekomplikované studentky vyloženě kouzelná, a Selena Gomez je pro změnu hodně sexy - finální scéna je díky ní naprosto dokonalá a celkově mi bylo u toho filmu velmi dobře - je to 1,5 hodinový výlet do privilegované společnosti lidí, kteří absolutně neřeší peníze, žijí v přepychových bytech a hotelích, a celé je to tak úžasně nasvíceno a plné tolika inteligentních a vtipných dialogů, že se z toho iluzivního dokonalého světa nechce zpátky do reality - vyjít z kina ven je jako procitnout z krásného snu, do kterého by se chtěl člověk zase vrátit. UPDATE 4.1.2021 - Napodruhé mě to bavilo snad ještě víc, ten film je úžasně vtipný, má to velmi příjemné tempo, skvělé obsazení, a ústí to ve velmi podařené rozuzlení. Selena Gomez mi sice přijde lehce věkově ustřelená od Chalameta i Fanning, ale budiž, pořád vypadá hodně mladě. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (7)

  • 25 miliónový rozpočet v dolároch sa nepodarilo kvôli sexuálnemu škandálu Woodyho Allena pokryť. Film ostal v strate s celosvetovým zárobkom 23,8 milióna dolárov. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Madisone (New Jersey, USA) od 11. septembra do 23. októbra 2017. (Arsenal83)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama