Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický příběh vypráví jaké to je, když se každý den probudíte v jiném těle a každý den žijete život někoho jiného. Platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života. Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Oproti knize to mělo pár neduhů - zaprvé mi chyběl "vnitřní monolog" hlavní postavy "A", který by vysvětloval, jak se k vzniklé situaci staví. Z knihy jsem měla mnohem silnější pocit jeho vnitřního dilema a rozporu mezi tím, jestli se zachovat správně vůči osobě, jejíž tělo ovládá, nebo se nechat vést láskou a jít za Rhiannon. Tady to bylo zřejmé jen v mnohem lehčí podobě, skrze konverzace, které vede s Rhiannon. Nemělo to zkrátka takovou váhu (možná až v konečném vyústění). Větší důraz se zde klade na romantickou linku mezi těmito dvěma postavami. A je fakt, že jejich vztah je vykreslený moc pěkné. To se filmu povedlo a vlastně se mi to jako převedení na filmové plátno líbilo. Jen mi tam zkrátka chybělo něco navíc. Stejně tak nebylo dostatečně vysvětleno, proč je "A" najednou schopný porušit dané pravidlo o omezeném čase, který může v jednom těle strávit. Už to tady zmínil i uživatel freddy, ale v knize nic takového není. Tím spíš bych čekala, že se to ve filmu bude řešit alespoň nějakým "vnitřním soubojem", který musí "A" svést, aby byl schopný tuto překážku překonat. Ale i to tam chybí. A působí to pak nedotaženě. Jako by ve vzduchu zůstal viset otazník, jak to, že se mu to teď tak lehce povedlo a předtím ne. Trochu mě to iritovalo. Naštěstí finální vyústění bylo takové, jaké bych očekávala, a uvedlo celý příběh na správnou míru. Nakonec jsem byla i přes rozdíly mezi filmem a knihou spokojená. Dovedu si představit i lepší zpracování, ale na slabší 4* je to za mě určitě. Možná to ale dělá právě i to, že jsem knihu četla... ~(3,8)~ ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Začátek mne poněkud rozhodil, coby pseudo puberťácká týnejdžrovská psychosračka. Co by drsoň, kterej má koule přenýst se přezz vlastní názor, vyčkal jsem, co se bude odvíjeti, a dočkal jsem se mírného vzestupu nálady s následným vcelku dost dobrým uspokojením. To tím, že Rhi, i když se zdála býti standartní náctiletou krávou, se daří táhnout děj, a v podstatě to celý táhne chudák holka sama, páč hlavní figura, přes milijardy tváří, se nám, coby divákovi nevokáže. Neva, děj běží jako o život, sem tam se něco stane, dijalogy jsou takový voduševnělý, ale kupodivu s denním odstupem, tomu klíďo dávám vcelku pohodový hodnocení, a to zejména proto, že je to dost dobrý. Konec keců. ()

Reklama

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mě tenhle film překvapil, hlavně tím inovovaným nápadem, o probouzení v jiném těle, které tu probíhá krapet jinak než třeba ve filmu Mezi námi děvčaty (2003) Jasně, jsou tu pro někoho klišé z "teenage" filmů, ale zrovna ty já mám rád, ale tady to v kombinaci s dobrým zpracováním a nápadem vypadá líp, čemuž téměř odpovídá i hodnocení. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má originálny príbeh, s skvelou zápletkou. Je pravda že film má nereálny dej, ale mne to vôbec nevadilo skôr naopak mám rád nie čo nové originálne čo som ešte nevidel. Najlepšia časť filmu je keď sa objaví vo filme Alexander a keď A' zostáva v ňom nijaký čas. Strhujúce je aj rozhovor Rhi a A' v Alexandrovom tele a dôvod prečo musí odísť z jeho tela. 6/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Den co den, z těla ven... Duše bloudí, lásku loudí, snad tě dívko neobloudí." A pokud obloudí, snad ti aspoň srdce nezlomí. Zajímavá ilustrace úsloví našich babiček "Víc hlav víc ví". Imrvére cestující klučina, každý den nasáčkovaný do hlavy nějakého náhodně (jak a kým, to se nedozvíme) vybraného člověka, jo ten by se nám panečku hodil, jako ideální kandidát na prezidenta. Vzhledem k jeho kumulovaným životním zkušenostem načerpaným z myslí stovek, ba tisíců lidí, napříč dušemi všeho druhu, šťastnými i v depresi, černými i bílými, klučícími i holčičími. Takový odborník, toť sen každého LGBT aktivisty aneb Áčko na Hrad! A co příběh? Zajímavý. Já si tu "Romantiku pro teenagery, které se dá přičíst k dobru, že použila prvek fantazy a ne nějaké stříbřenkou polité upíry." (© rikitiki) docela užíval. A představoval si... Ovšem pozor, nezneužívat situace a sám/sama sebe neokukovat. Ale no tak, Omnibusi, co jsem právě říkal... nevyhrnuj si to tričko! Kolikrát to mám opakovat? Stačí třikrát? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Ve Spojeném království britská komise pro filmové klasifikace vydala certifikát 12A, za účelem odstranit čtyři sekundy filmu. Jednalo se o scény, které zahrnovaly obrazy sebevražedných metod. (griph)
  • V červnu roku 2017 bylo oznámeno, že společnost MGM získala filmová práva pro román „Every Day“. (griph)
  • Film je založen na stejnojmenném románu z roku 2012. (griph)

Reklama

Reklama