Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (204)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zaujal trailer k filmu, proto jsem se rozhodla na něj zajít do kina a jsem ráda, že jsem to udělala. Shailene, i když není žádná kráska, tak si dokáže celý film ukrást pro sebe a to se vážně hodně cení, dokazuje tím, že je skvělá herečka. Mezi Shai a Samem to ve filmu opravdu jiskřilo a dodávalo to tak na realitě. Bylo to napínavé, emotivní, veselé a smutné. Konec mě zasáhl asi nejvíce, jelikož jsem to vůbec nečekala a byla jsem docela dost překvapená. Určitě se v budoucnu vrhnu i na knihu, která posloužila jako předloha k filmu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Islandský Kormorán Baltazárovského typu si zase vybral príbeh podľa skutočnosti, zase išiel točiť do nehostinných podmienok a zase chcel diváka rozplakať a ukázať mu nezlomnú silu ľudského ducha. Osobne sa mi ale viac pod kožu dostal Everest. Toto bolo skvelo natočené, ale s dvoma postavami na polopotopenej lodi veľa morskej vody neprefiltruješ. Rozhodne je tam cítiť jeho rukopis keby to robil nejaký rutinér, bola by to katastrofa. Tak je to aspon príjemná, pozeratelná dráma o tom, ako prežiť na otvorenom mori, nepodľahnúť haluškám a poriadne preskúmať loď. 3 z 5 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Woodley dokazuje, že je stále lepšou herečkou a to je tak všetko. Romantická dráma, v ktorej nefunguje ani jedno z týchto slov. Romantika tu je tak sladko tlačená, že jej nikto neverí a tá dráma, no neviem, okrem krátkej búrky dokopy nič. Na záverečné prekvapenie budete už pripravení a nijako nešokuje. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Než přišla bouře je slušný film, který sice nepatří mezi ty, ke kterým by se divák vrátil, ale při jeho shlédnutí (zejména díky krátké stopáži) se nenudí. Shailene Woodley je sympatická herečka, která má talent (u mě si napravila reputaci po příšerném výkonu v Rezistence) a Sam Claflin se také dal přežít. Pravděpodobně bych normálně hodnotil dvěma hvězdami, ale jak už to u mě bývá, tak proto, že se jedná o skutečný příběh, kde si scénáristé moc nemohou vymýšlet, tak dávám jednu navíc. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná lehce romantická záchrana holého života. Ze začátku se nám prolínají obě dvě linky (před vyplutím a po bouři), což je fajn, jelikož jsem se obával, že bych se musel první půlku filmu koukat na zamilované pohledy hlavních postav. Vizuál je dechberoucí a opravdu jsem z filmu cítil sílu moře a bouře. Celkem jednotvárný příběh se podařilo natočit tak, že ani chvilku jsem se nenudil. Jo, jsou zde srdceryvné momenty plné ušitrhajících vět, ale hádám, že to k tomu asi patří. Nic, co by se nedalo přežít. Obával jsem se, zda mě záchrana dvou lidí na lodi nebude po chvilce nudit. Přeci jenom co pořád vymýšlet, než ležet, odpočívat a snažit se loď navést někam do civilizace. Ale i zde film překvapil. A neobešel se bez jednoho zajímavého momentu, který se podle mě dal odhalit už na začátku, ale mě to tentokrát nenapadlo a potěšilo mě to. Fajný filmeček. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se na Fidži. (Varan)
  • Tami Oldham (Shailene Woodley) se po tragédii, kterou utrpěla, opět vrátila na moře a pokračovala v plavbách. (ARI50)
  • Tami Oldham (Shailene Woodley) po hurikánu Raymond byla uvězněná na moři 41 dnů na zničené jachtě. Přežívala jen na jídle v konzervách. (ARI50)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama