Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Než přišla bouře je film, jehož příběh by se s klidným srdcem dal odvyprávět v 15 minutách. Místo toho je zde natáhnut téměř do 100 minut, kdy se k “udržení”pozornosti tvůrci rozhodli vyprávět nezajímavým, zmateným a ničím nepřekvapujícím způsobem. A závěrečný jakoby plot twist nemá čím překvapovat. Kormákur je však řemeslně zručný a scény na moři jsou natočeny skvostně a uvěřitelně. Herci ale moc přesvědčivý nebyli a Shailene Woodley mne snad poprvé i iritovala (a to i přesto, že málokdy nebyly vidět její bradavky) a Sam Claffin nemá na to, aby utáhl nějaký film. Musím říct, že jsem byl z tohoto snímku nemile překvapen. Pár lidí mi ho čas od času doporučovalo a dané téma mě baví. Ale snímek krom poctivého řemesla nic nenabízí. Snaží se předvědčit diváka o sofistikovanosti příběhu, ale ten nabízí je prázdno a ploché postavy. Velké zklamání. 3/10. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Od filmu som veľa nečakal. Trailer ale vyzeral pekne a už dlho som nebol v kežmarskom kine. Čakali ma samé reklamy na slovenské a české filmy ale spät ku filmu. Ten nebol až tak zlý a prekvapivo rýchlo zbehol. Lenže bol až príliš zle natočený. Odrazu jedna scéna strieda druhú a to je veľká škoda že je to spracovane práve takto film by možno aj zaslúžil viac ale ani ten koniec neočaril. Čiže tu máme priemernu katastrofickú romantickú drámu. Ktorá ale bola celkom dobrá. Videl v kine 2D verziu. 3* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to skoro jako nedávná romanťárna Než jsem tě poznala, akorát že tohle se odehrává na moři a distributoři tomu vymysleli trošku jiný název. Společným jmenovatelem tak zůstavá pouze hlavní mužský představitel. Adrift je další z moře ukázek, co vše musí člověk v krizové situaci podstoupit aby mohl přežít. Tyto námořní filmy mě na jednu stranu a na druhou mě nemotivují k opakovaným zhlédnutím. Režisér zručně roztrhal skutečný příběh a aby to bylo zajímavější, tak jej nahodile poslepoval zase dohromady, takže diváka čeká i jedno překvapení na závěr. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příběh ok.Nenabízí sice nic nového,ale každý komu se něco podobného stane (a přežije) má můj obdiv protože já bych to nedal.Každopádně filmy podle podobných příběhů by měly nabízet silnou podívanou a to se tady bohužel neděje.Adrift je hodně podobný Hoře mezi námi,kde bylo taky mnohem víc melodramatu,než survivalu,ale tady to ještě mnohem více tíhne k červené knihovně což mě prostě nedokáže oslovit.Twist,kterého se dočkáme pak není extra neočekávaný a že k němu dojde jsem si myslel už asi od půlky...40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborný film založený na skutečném příběhu , krásne seznámení dvou lidi společné dobrodružství a cesta ke štěstí skrz moře a sám život. Neuprosný hurikán ale náhle vše změní a začína boj o přezití na moří proti slunci vodě hladu, beznaději, bolesti samotě a největšímu nepříteli halucinacemi. Jedinné co tomu filmu nedáva dokonalost je soundtrack dost spackaný nezaživný nevhodný jediná chyba filmu bohužel. Herecké obsazení super. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se na Fidži. (Varan)
  • 90 % filmu bylo natočeno přímo na moři. (griph)
  • Přibližně v čase 01:11:00, když Richard (Sam Claflin) s Tami (Shailene Woodley) upevňují věci (člunek) na palubě, je vidět, že přední plachta (gena) je zcela sbalená (namotaná na rolfoku), ale o malou chvíli později při celkovém záběru je opět téměř celá rozbalená. (Jarek572)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama