Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, ve kterých se hrdin/k/a musí vzepřít osudu a postarat se o sebe - například na moři, ve vodách, kde žádné lodě neplují a kam letadla nelétají. S filmem Než přišla bouře jsem ale měla malý problém od začátku: nesedli mi herci, zejména Shailene Woodley mi byla strašně nesympatická. Jasně, i tak jsem jí držela palce a málem jsem nadšeně zatleskala, když si poradila s kosatkou. Jenže celá ta věc: jsem z Kalifornie, nechci se vrátit, nevím, co chci, ale možná chci tebe... Uáááá. Ve výsledku je tenhle film spíš romantickým příběhem z bárky na moři, jejíž osudem je ztroskotat... Anebo ne? ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už kniha nebola žiaden zázrak, takže bol by zázrak, keby Baltasar z toho vytrieskal niečo viac ako fajn jednohubku, ktorá je ale o kus lepšia ako kniha. Film rozpráva príbeh tak, ako bol napísaný. Nechýba nič podstatné, ani dve časové línie. Na jednej strane romantika a na strane druhej boj o prežitie ... bohužiaľ ale využitie Richardovej postavy bolo pre mňa navyše. Herecky bez výhrad, Shailenne a Sama mám veľmi rada, muzika a kamera slušná. 3,5* ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nic nekomentovala, ale tady prostě MUSÍM. Nechápu takové podhodnocení, z mého pohledu se totiž jednalo o jeden z nejsilnějších snímků vůbec. Skvělá gradace, kamera, herecké výkony (Sam je můj favorit dlouhodobě, Shailene moc ráda nemám, ale tady překvapila), hudba, vše fungovalo jak má. Film má podle mě všechno, co by měl mít, já jsem naprosto spokojená a nebojím se říct, že je to (pro mě, zatím) největší překvapení a možná dokonce jeden z nejlepších filmů roku 2018! ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Koukalo se na to hezky, ale žádný zázrak. Oceňuji střídání dějových linek a také délku filmu. Oba herce znám a mám relativně ráda, ale po tomto filmu pochybuji o hereckých schopnostech obou. Plus to ke konci šíleně hrálo na city. Možná by i slzička ukápla, ale byla jsem rozptýlená faktem, že ta pipka střílela ty světlice někam do pr**** než aby mířila nad sebe... Asi se na to už znovu nepodívám, ale vzpomínat ve zlém snad nebudu. 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příběh ok.Nenabízí sice nic nového,ale každý komu se něco podobného stane (a přežije) má můj obdiv protože já bych to nedal.Každopádně filmy podle podobných příběhů by měly nabízet silnou podívanou a to se tady bohužel neděje.Adrift je hodně podobný Hoře mezi námi,kde bylo taky mnohem víc melodramatu,než survivalu,ale tady to ještě mnohem více tíhne k červené knihovně což mě prostě nedokáže oslovit.Twist,kterého se dočkáme pak není extra neočekávaný a že k němu dojde jsem si myslel už asi od půlky...40% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Přibližně v čase 01:11:00, když Richard (Sam Claflin) s Tami (Shailene Woodley) upevňují věci (člunek) na palubě, je vidět, že přední plachta (gena) je zcela sbalená (namotaná na rolfoku), ale o malou chvíli později při celkovém záběru je opět téměř celá rozbalená. (Jarek572)
  • Tami Oldham (Shailene Woodley) po hurikánu Raymond byla uvězněná na moři 41 dnů na zničené jachtě. Přežívala jen na jídle v konzervách. (ARI50)
  • Tami Oldham (Shailene Woodley) se po tragédii, kterou utrpěla, opět vrátila na moře a pokračovala v plavbách. (ARI50)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama