Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Strejda Arnold se na stará kolena pustil do dramatických rolí a kupodivu mu to docela jde. Ale ačkoliv film láká právě na Arnieho, hlavní hvězdou je tu z mého pohledu Scoot McNairy, jenž perfektně ztvárnil dispečera, kterému se po nehodě rozpadl celý život. A to souvisí s další věcí, co se mi líbila.. Nebyla tu žádná vyloženě kladná a ani vyloženě záporná postava. Prostě to bylo tak, jak to v životě chodí. Oproti tomu stojí trochu unylé zpracování, které postrádá spád a na můj vkus by se tu trochu dalo přitlačit na emoce. Navíc srážka letadel dostala prostor jen na radaru, což je kvůli hlubšímu dojmu docela škoda. Nicméně i tak se jedná o celkem slušnou práci a jsem docela zvědav, kdy se Švarcíka dočkáme v nějaké shakespearovině. 60% ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

!!!SPOILER ALERT!!! Nejdokonalejší pocit, když tomu zbabělýmu, práškama nafetovanýmu zjebovi ukáže jak to dopadá, když odmítáš převzít zodpovědnost za svoje činy. Když tam ten chcípák ležel v kaluži krve, měla sem menší orgasmus. Díky za tuhle scénu, zbytek povětšinou slabej, předvídatlnej, kýčovitej a přehnanej, ale nic to nemění na tom, že miluju Arnieho a tak nebejt jeho, asi je mi celej film totálně jedno... #avearnie ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Příběh který nemá vítěze jen poražené. Solidní depka u které od začátku víte, že nedopadne dobře ani pro jednoho ze dvou hlavních aktérů pochopitelně pokud případ znáte, tak pro vás jakékoliv překvapení odpadá, ale to by nevadilo. Bohužel film je dost povrchní a některé věci které by si zasloužili rozvinout jsou potlačené na úkor natahovaných nic neříkajících scén. Jinak co se Arnieho týče, tak sprchovací scénu si mohl odpustit (fakt už nemá tělo jako Terminátor) ale po herecké stránce mu není co vytknout s vrásčitým zarostlým obličejem mu jdou dramatické role nečekaně dobře škoda, že film je čistý průměr a proto víc než lepší 3* nedostane.65% ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Arnold se zapsal jednou provždy do kinematografie jako filmová akční superhvězda a to mu už nikdo nevezme. Na stará kolena chtěl asi celému světu ukázat, že umí taky zahrát vážnou roli. Bohužel ani v Aftermath stejně jako v Maggie se mu to moc nedaří a film neuvěřitelně nudí. Celý děj je roztahaný a 94 minut téměř nekonečných. Diváka dokáže sice hlavní hrdina přesvědčit, že jeho ztráta rodiny je náročná a téměř nepřekonatelná a že mu stále schází viníkova omluvil, ale divákovi je to po pár uplynulých minutách jedno. Slabý film, který sází pouze na hvězdné obsazení Arnolda Schwarzeneggera. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| AFTERMATH is here! Arnold is back again !!! Na tento Arnoldův počin jsem se těšil. Neměl jsem velká očekávání, ale ve finále jsem nadmíru spokojený. Všem idiotům, kteří budou v komentářích psát sračky typu: „Jéé Arnold je v důchodu, akční filmy už netočí“ atd.. můžu vzkázat, at jdou do píči! Pecka to určitě není, tento počin asi nesedne hned každému. Komu se líbila Maggie, tak bude pravděpodobně i nadšen z tohoto. Já bych hned dal plný počet hvězd, ale pár scén mi zde přišlo trochu nelogických, at už jsou čerpány ze skutečné události nebo ne. Naštěstí další následující nelogičnosti byli malé a pozitivnější aspekty filmu mi ty horší zastínili, takže až si film pustím podruhé, užiju si ho více. Arnold sehrál solidní herecký výkon. Je tu pár dojemných scén – netušil jsem, že budou tak silné. Zaujalo mě, jakým způsobem byl snímek natočen. Kontrolor, který částečně zavinil nebo nezavinil (každý divák si to přebere po svém) letištní neštěstí mě rovněž nečekaně zaujal. Sledujeme tu dvě linie odlišných postav, které prožívají peklo. Závěr mě trochu překvapil, tak mrazivé jsem to nečekal. Takže jak to shrnout? Je to moderní a dobře zahrané realistické drama, které je logicky tvořeno dialogy a scény se neposouváme někam dál. Pro někoho to může být natahované, mě to vyhovovalo. Najde se tu i pár zpomalených scén, kdy např.Arnold pomalu chodí venku apod. – to mi nevadilo. Jsem rád, že jsem o této skutečné tragédii nic nečetl, aspon jsem netušil, jak to dějově dopadne. I hudba nebyla špatná, i když moc výrazná nebyla – ale pro potřeby filmu stačila. Za mě velká spokojenost, až na ty zásadní nelogické scény mě to bavilo a těším se, až si to někdy při správné náladě pustím znova. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Postavu Shelly hraje modelka Victoria's Secret Joy Corrigan. (spooker)
  • Perlový náhrdelník dcery Vitalije Kalojeva se stal předlohou pro památník, vybudovaný na místě nehody. Představuje jej zvětšenina tohoto náhrdelníku s „perlami“ o průměru přes 1 metr. Náhrdelník je ztvárněn jako přetržený. (Dinsberg)
  • Za vraždu Petera Nielsena byl Vitalij Kalojev v roce 2005 odsouzen k osmi letům vězení. V roce 2007 byl propuštěn, protože jednal v nepřičetném stavu. V roce 2008 se stal náměstkem ministra vnitra v Severní Osetii a byl jím do roku 2016. Svého činu dodnes nelituje (narozdíl od Romana Melnyka ve filmu). (DBlitz)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama