Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portorický král Fernando XXIII. požádá slavného detektiva Holmese, aby mu sehnal dvojníka, neboť se obává atentátu. Holmes najde v moravském Brodku notorického dlužníka Františka Lelíčka, který je králi podobný jako vejce vejci. Lelíček, pronásledovaný věřiteli, nabídku přijímá. Krásná a mladá královna odmítla se svým zbabělým manželem odjet do bezpečí v exilu. Lelíček se energicky ujímá své role. Královnu okouzlí temperamentním chováním na býčích zápasech i tím, jak chladně čelí atentátu. Mezi nic netušící královnou a mazaným Lelíčkem vznikne vášnivý vztah. Zrádní ministři chystají další atentát. Pekelný stroj, nastražený v gramofonu, má být spuštěn po přehrání nové státní hymny. Holmes unikne na poslední chvíli ze sklepení, kam byl zavřen atentátníky, a zachrání Lelíčka i královnu. Fernando v azylu zemřel. Lelíček, zamilovaný do královny a spokojený ve své roli krále, odmítá výpověď. Pohrozí mezinárodní ostudou, kdyby vše oznámil veřejnosti, a tak je nakonec ve své funkci ponechán. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Rozhovor  - Pavel Taussig

Recenze (124)

Eva_D666 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek je taky vohromnej! Jedna podoba jako bázlivý a rozmazlený pán král a druhá podoba jako králova imitace Lelíček, který si s nadhledem poradí opravdu se vším. Je vidět, že Burian dokáže sehrát všechno. ..Ale naprosto mě dostala krátká lekce, jak se rychle a svépomocí naučit francouzsky a anglicky..: "itensju very plís, támhle sebou někdo říz"..:-D ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tato komedie s Vlastou Burianem má oproti většině ostatních velké plus v dosti originálním námětu a scénáři. Opět tu máme téma záměny charakterů, ovšem inteligentní a bez dějových nesmyslností. Po komediální stránce však film ničím příliš nepřekvapí ani nenadchne, takže 3 hvězdičky jsou logickým výsledkem mého hodnocení. ()

Reklama

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

FIlmy s panem Burianem miluji od dětství a tento je jeden z mých oblíbených. Vtipný příběh, kterak zadlužený a svérázný hňup ke štěstí a bohatství přijde, jak slepý k houslím. Film je nabitý skvělýma hláškama. Fakt se vždycky zasměju. ....Král je mrtvý, no to abych si za něj šel lehnout na hřbitov.............. ... A že to řeknu z vokna ..........Jdeme, královna čeká s vobědem ......... Prima oddychovka, která ani po létech neztrácí nic ze svého původního lesku a baví nás po mnoho a mnoho generací. Burian je perfektní herec, který zvládne vše a ještě něco navíc. Takový mistři se již nerodí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Záskok na trůnu rozjíždí reformy stylem tornáda urvaného ze řetězu. Výsledkem je zábavná taškařice se skvělým dvojitým Burianem, parádními momenty na hranici grotesky a řadou skvělých scén. Od "půjčil byste mi deset korun" až po geniální trénink francouzského a anglického akcentu. Lelíček sice nepatří mezi ty úplně nejlepší Burianovky, ale stále zůstává nadprůměrný a po letech pobavil mnohem víc než třeba Anton Špelec nebo Hadimrška. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem Lelíčka miloval a jak už to bývá, ta láska už je pryč. Film má výbornou atmosféru a taky hudba to hodně zvedá. Jinak je to ale v podstatě o ničem a ani Burian se nezdá v bůhvíjaké formě, pár povedených scének, zbytek vata. Lída Baarová v té době ještě neuměla vůbec hrát. Dalo se určitě vytěžit mnohem víc, asi se nechtělo...70% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (29)

  • V roku 2014 mala premiéru v Městském divadle Zlín divadelná inscenácia Agent František ve službách Sherlocka Holmese pod vedením režiséra Patrika Lančariča, ktorá je najnovším spracovaním novely Huga Vavrečky. (Raccoon.city)
  • Úplne prvý záber vo filme bol na Západoindické doky na ostrove Isle of Dogs v Londýne a hneď nato sme mohli vidieť Bank Underground Station na ulici Threadneedle v Londýne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama