Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

misterz 

všechny recenze uživatele

Netradične poňatý príbeh o umieraní. Najmä v kontexte hlavnej postavy, ktorej zaujímavosť bola ešte znásobená chameleónskym hereckým umením J. Deppa. Pravdepodobne keby hral postavu profesora Richarda niekto iný, tak by ma to tak nebavilo. A pozorný divák tu nájde aj veľa pekných myšlienok, ktoré tu plávajú kdesi na pozadí profesorových hlášok a dialógov. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tenhle film je pro mě dost těžké. Je to dobrý film - plný černého humoru, smutku i radosti, hudba je nádherná, moc se mi líbí i ten obraz (takový vintage) a hlavně jsem nesmírně ráda, že můj oblíbenec Johnny konečně vzal nějakou lepší roli a opět ukázal, že je skvělý charakterní herec. Bohužel ke konci film začal padat do hrozného patosu a tvůrci mě nedokázali už ničím překvapit (v průběhu se jim to povedlo, nebudu spoilovat, ale jedna scéna mě dostala a opravdu jsem ji nečekala:) a i tu závěrečnou scénu jsem přesně odhadla. Celou dobu jsem chtěla hodnotit výš, ale těch několik srdcebolných proslovů mě přimělo jít s hodnocením dolů. Ovšem ještě jednou připomínám, že film je to opravdu dobrý a zaslouží si shlédnutí. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp sa vracia v plnej sile. A aj keď to pre tému filmu vyznieva divne, už dávno som ho nevidel v takej dobrej forme. Podal skutočne vynikajúci herecký výkon pre svoju postavu a kompletne som mu to zožral. Za to si zasluhuje potlesk. Celkovo musím povedať,že on tento film robí výnimočným. Lebo reálne tam nie je toho moc, no on do toho to niečo čo to potrebovalo dotiahol. "The Professor" je pre mňa nakoniec veľmi zaujímavou komédiou v kombinácii s drámou. Osobne by som možno občas od filmu chcel, aby to lepšie vyvážil, no o tom si povieme niečo o chvíľku. V prvom rade pozitíva k filmu. Už som povedal, čo si myslím o výkone Deppa, no pochválim rovnako aj Zoey Dutch a Odessu Young. Sú skvelé. Rosemarie DeWitt je okey, no jej postava ma až tak veľmi nebrala. Plus mi nebola moc sympatická. Ale to je iná vec. Humor filmu je skvelý a rovnako skvelé sú aj dramatické momentky filmu. Veľmi dobre vedia zasadnúť a ukázať svoju silu. Smial som sa na správnych momentoch, prežíval som to pri správnych momentkách a v správnu chvíľu. No film to nevie úplne dôsledne vyvážiť. Výsledkom je potom film, kde máme v prvej polovici všetku komédiu a v druhej polovici všetku drámu. Sem-tam sa tam nejaký fórik ešte dostane, no je ich málo a film je veľmi vážny. A hoci sú tie momentky dobré, tak som si tak trošku hovoril, že by som sa rád zase na niečom zasmial. Trošku to vyvážiť by neuškodilo. Poviem ešte ale jedno. Scénka, kde sa Richard lúči so svojou dcérou mi príde ako highlight filmu. Vo všetkom to fungovalo. Pre mňa najlepšia momentka filmu a jedna, ktorú si určite zapamätám. Spolu s tancom v bare. Odporúčam vidieť. Film rozhodne má čo ponúknuť. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Casem me film zacal nudit.Vypada to,jako kdyby pribeh psalo hodne scenaristu a kazdy chtel dosahnout neceho jineho.Deppova kazani se stavaji nesnesitelne banality "zivot je jako pisen"...Na druhou stranu se mi libily Deppovy potrhle hlasky jako "po smrti te hodi do zeme jako pytel brambor", "korporatni devky zitrka" ,"tyhle zzenstily sklenky nesnasim",Jestli umru,udelaji si cervy z meho krasneho tela mnozirnu".Vtipna byla take homosexualni scena do cisteho zadku.Poselstvi filmu je tak zrejme abychom zili "naplno". ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Ač je to film o umírání je krásný. Velkou měrou má na tom zásluhu Johny Depp, který hraje moc dobře. Tragikomický děj trochu odlehčuje neodvratnou skutečnost. Paradoxně právě když se Richard dozví, že mu moc času do konce života nezbývá stává se svobodnějším. Najednou je mu všechno jedno, dopouští se úpřimných a nekorektních přešlapů a závěrečná řeč je pak hodně osvobozující, ikdyž samotný závěr je samozřejmě velmi emotivní. Ne vyjímečný, ale silný film. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)

Reklama

Reklama