Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Johnny Johnny.... ako to ten chlap robí ?! Depp dokáže filmu vštepiť iskru, ktorou si ho ukradne pre seba a roztoči poriadny kolotoč. Vzhladom k téme filmu sa učiteľ v najlepších rokoch rozhodol, že si tento karneval roztočí po svojom a na svoju vlastnú zodpovednosť. Priznám sa humor prvej polhodiny mi nepasoval a chcel som ísť s hodnotením dole ale neskôr v tej dramatickej časti oného Professora ma to dostalo. Asi presne takto by mala vyzerať smrť. Johnny to zas dokázal a presvedčil nás, že jeho meno nepatrí na listinu stroskotancov- to ani zdaleka nie !! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp ve formě, kde je opět Pan Herec. Ten trochu v obličeji odulý, s nepadnoucími vousy a děsným sestřihem, kdy vlna padá do oka, ten je zpět. Je to profesor Richard na univerzitě, má ženu co ho podvádí s nadřízeným, dcerku, že které se vyklubala lesbička, pár slušných studentů, kteří si život rovnají v hlavě, na rozdíl od ostatních, a přítele na život a na smrt. Je to moc, nebo málo? Danny Houston, ten chlap, co umí být být nechutný svým šklebem a zlýma očima, ten, co umí být okouzlující nádherným úsměvem a laskavým pohledem, zde rozehrál partií přítele, který má obyčejný strach o život druhého v poloze, ve které není často k vidění. A hlavní hrdina Johny? Budete mu věřit, prostě budete, protože se podíváte do jeho očí a bude to tam i ve chvílích, kdy před unikajícím životem přehrává a dělá pozéra na jedničku. Jeho scénka v jezírku a poslání jednoho z nejvyšších na nebesích do dalekých, leč teplých míst, ta přesně ukáže realitu života. ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Poslední tažení učitele Richarda životem, po tom co se dozví tragickou diagnózu. Rozjezd byl hodně slibný ale po půl hodině to upadne do neskutečné nudy a konec se snaží zahrát na citovou notu ale pod tíhou špatně načasovaného černého humoru, se to utopí v šedi. Některé scény třeba se studentem v kanceláři byli hodně bizarní. Bohémský život s alkoholem a marihuanou nebyl vůbec záživný. Z Deppa jsem začal mít neskutečnou depku! 4/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně umírnění Depp, který tu dává vzpomenout na své počátky, kdy ještě neexhiboval v obličejových kreacích a přepálených maskách, a dává tak na odiv své herecké schopnosti, kdy jak vidět, když chce, je stále ve formě. Jen trochu škoda, že zrovna ve filmu, který je sice objektivně dobrý, ale jedle podle 1000x viděné šablony, kdy absolutně nic nemá šanci překvapit, a vše se odehrává podle dopředu dané šablony žánrového filmu o umírajících člověku, který chce ještě vyzkoušet co se dá. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Rozhodně skvělá kombinace komedie a vážného dramatu o smrti. Johnny Depp je v roli profesora, který se dozví, že má už jen asi půl roku života a rozhodne se, si ten zbytek nějak užít a nepromarnit ho. Příběh je to velmi smutný, ale ty komediální prvky jsou to co dělá tento film za mě tak skvělým a to hlavně první půli. Druhá půlka už je víc depresivní, protože se vše blíží ke konci. Celkově příběh není možná nejoriginálnější, ale to zpracování a hlavně charisma Deppa byly hlavními prvky proč jsem si ho tolik užil, i přesto, že nejde zrovna o typ filmu, na který se koukám zas tak často. 8.5/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama