Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Contracted: Phase II sa začína tam, kde sa prvý film skončil. Riley (Matt Mercer) sa snaží nájsť človeka, ktorý je za prepuknutie nákazy zodpovedný, aby tak mohol zabrániť jej ďalšiemu šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na jeho blízkych i na ňom samom. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já osobně bych pokládal první snímek za uzavřený (i když pro někoho nedostačující), tvůrci jeho pokračování jsou ale jiného názoru. A tak tu máme Fázi č. 2, která by nám ráda odhalila původ nákazy. Bohužel dělá tak nezajímavým a laxním způsobem. Kromě odkrývání pravdy se k tomu přidá detektivní vyšetřování a z původně depresivní, klaustrofobické aury jedničky se dvojka stala klasičtější "nákazovkou" s větším množstvím postav. Ale jistě, o hnusnou transformaci ani tentokrát nebudete ochuzeni, ale jen v mírném nášupu, kdy tělo opouští nehty, vlasy zuby, nebo dokonce oko. Nejchutnější momentem tak zůstává zbavování se červů zpod vlastní kůže. Ale co se týče dalšího sequelu, už bych ho mít nemusel. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Natočené nie až tak zle (možno i trochu podhodnocujem, napríklad scéna na záchode bola super!) ale scenár druhého contracted skrátka kradne kde sa dá a potvrdzuje známe príslovie, že opakovaný vtip už nie je vtipom. Titulková scéna navyše napovedá tomu že pôjde o ďalšiu telenovelu na štýl Saw ságy (amen tma). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Existuje celá řada filmů, jejichž pokračování jsou mnohdy lepší, než samotný originál. Je však i spousta těch, jenž raději nikdy neměli být natočené. Tento kousek zůstává někde uprostřed, ale i tak si troufám tvrdit, že jde spíše o zbytečný sequel. Ani první Contracted totiž nepatřil mezi zrovna okouzlující filmy, přesto si mou pozornost nakonec vysloužil. Mohla za to hlavně docela sympatická hlavní hrdinka v podání Najarry Townsend, která odvedla slušný herecký výkon a místy jsem se dočkal i zajímavé atmosféry + humusáckého finálního sexu. Dvojka však už tak dobrá nebyla. Nový režisér chtěl hlavně přidat na akčnosti, čímž však právě trpělo budování pochmurné atmosféry. Navíc podruhé už tak nezaujala ani postupná proměna nakažených. Vše podstatné bylo viděno minule (vypadávání zubů, zvracení, červíci, krvavé oči…). No i tady však nakonec došlo na gore (vydloubnuté oko, řezání kobercovým nožíkem do těla, kousání do krku, babča a těhotná sestra…), ovšem dost podstatná délka filmu se věnovala pátrání a poodhalování tajemného chlápka, který tohle všechno měl na svědomí a popravdě BJ moc sympatií nepobral. Stejně jako nám nebylo vysvětleno dost podstatných informací ohledně viru. Phase II nám tak sice rovněž nabídla několik nechutnějších scén a počet mrtvých taky nebyl zrovna zanedbatelný, ale mně samotnému se více líbila jistá forma „intimity“ jedničky. Jelikož jsem první díl ohodnotil průměrnou známkou, tady musím jít trochu dolů. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zatímco v předešlém díle se rozpadala ona, tak tady se rozpadal on. Co se týče samotné přeměny, tak tady opět nebylo co vytknout, ale tvůrcům bylo jasné, že jen zkopírovat jedničku by asi nestačilo. A tak to řízli klasickým zombie béčkem a začali se pídit po původci nákazy. Jestli to byl dobrý nebo špatný nápad nedokážu zcela jistě říct, ale faktem zůstává, že dvojka sice nepůsobí jako parazit na úspěšném prvním filmu, ale zároveň nedosahuje jeho kvalit. 50% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavé překvapení, jelikož jsem vůbec nevěděl o tom, že se nějaké pokračování vůbec chystá. Co se týče filmu samotného to už takové překvapení není. Pokračuje přesně tam, kde skončil jeho předchůdce a doplňuje info o záhadné nákaze, která vyrábí červíky v pipinách apod. Sledujeme Týpka, který se po nevydařeném šuku začne taky rozkládat a nakážet další a další, aby se z toho později (možná Phase3) stala globální katastrofa. Jinak je film celkem povedený. Potěší nějaké to loupání, opadávání, prskání, grcání a další takové mňamky. Také pěkné masky a krátká stopáž. Kdyby nabídl ještě něco víc, mohli jsme mít horor jak se patří, takhle zůstává stejný, možná trošku lepší než jeho tatínek. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Červy, ktoré sa tvoria pod Reillyho (Matt Mercer) kožou, sú v skutočnosti takzvané "superčervy", ktoré slúžia ako krmivo pre plazy. (ShortyIC)

Reklama

Reklama