Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ti kluci jsou hrdinové o tom není sporu a vlastně jsem rád, že je Clint obsadil do svýho filmu a nevadilo mě, že jsou amatéři. Mě spíš vadil amatérský způsob vyprávění, prostřihy na vlak v době vyprávění děství a zbytečně dlouhá část evropského tripu a odflákluntá gradace klíčové události, film scénaristicky naprosto selhal i když měl námět jak hrom. Docela by mě zajímalo, co se stalo tomu islámskýmu zmrdovi, tipnul bych si, že buď už je na svobodě a užívá si socíálních dávek a nebo v krimu sleduje HBO, dopřává si masáže a rekrutuje spoluvězně na islám. Inu válka s terorismem v podání evropských vůdců je největší zoufalost a bezradnost v dějinách Evropy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Eastwood nakrútil niečo úplne, ale úplne iné, ako všetci očakávali. Trailery navnadzovali na napínavú akčnú hru vo vlaku, pričom tejto pasáži sa venuje až samotný záver filmu. Blyskalov scenár totiž akoby neobsahoval druhé dejstvo, pokiaľ teda berieme 15:17 ako film o prepadnutí vlaku. Celých nejakých 75 minút je potom iba dlhá expozícia. Eastwoodovi sa ale podarilo zobraziť život súčasných dvadsiatnikov presne tak, ako ho žijú. Hlavne rýchlo, s nakúpenými letenkami do každého kútu sveta a s občasným balením cudziniek na žiadosť o fotku s panorámou Benátok. Režisérovi tak išlo najmä o civilizmus a oddramatizovanie, aby sa čo najviac priblížil realite. Jej súčasťou sú aj teroristické útoky, ktoré na nás čakajú za každým rohom. Takže očakávam veľmi odlišné hodnotenia, od odpadu po plný počet. A vážne to nie je Muž vo vlaku 2, treba sa na to pripraviť. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

To hodnocení mě vystrašilo, ale začátek filmu byl typický příběh o klucích outsiderech (civilní Judy Greer) a konec napínavý okamžik ve vlaku ( i když krátký) a poctivá slova o boji proti terorismu. Nejvíce nudí výlet, působí jako domácí video. Pravda, kdyby to nenatočil Clint Eastwood, který během minulých patnácti let téměř nešlápl vedle, taková slabota by to nebyla. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že kdyby to Eastwood natočil jako celovečerní dokument, byla by to trefa do černého. Takto zvolená struktura docela pokulhává, ale zas bych Paříž 15:17 nijak nezatracoval, Eastwoodova režie je velmi zručná a film baví i ve scénách, kde se až moc věnuje seznamování s postavami a jejich následnými toulkami po Evropě. Ta kritická scéna, kterou každý očekává, se stane bez větší gradace a uteče strašně rychle, takže chápu frustraci velké části diváctva. Proti obsazení reálných osob nic nemám, podle mě to byla volba rozumná a borci se toho zhostili vcelku v pohodě. A ten idealizovaný americký patriotizmus umí Clint vždycky slušně zaobalit, takže z filmu nikterak neřve. Třeba taková plápolající americká vlajka na konci chváleného Zachraňte vojína Ryana za zvuků doznívající skladby Johna Williamse je daleko horší patos. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režírující stařešina Clint Eastwood si otevřel filmovou cestovku, jejíž služby (čirou náhodou) využili tři chrabří američtí mladíci, budoucí hrdinové, kteří neváhali na pravidelné vlakové lince Amsterdam-Paříž nasadit své životy, když jim jejich poklidný a zhusta naučný výlet Evropou (čirou náhodou) přerušil jeden zhusta zlý arabský terorista. Nejméně hodinu nás film připravuje na střet s ním, je to zdůrazněno několika málo prostřihy na inkriminovanou událost, načež samotná stěžejní scéna působí vratce, nevěrohodně, nezajímavě i nechtěně legračně. A vlastně z filmu zabere jen nepatrnou část. Velký kus si ukrojilo dětství a dospívání hrdinů, kteří nemají do outsiderů či smolařů až tak daleko. A celé to má pomalý ráz, on už Clint celkem přesluhuje, takže se nedivím, že tempo uzpůsobil svému věku, i když se návštěvám diskotéky nebrání, jak zobrazuje jedna sekvence filmu. Samotný námět nepůsobí úplně blbě, když připočtu, že v rolích hrdinů se objevuje trio mladíků, kteří dramatické události prožili na vlastní péra. Jen na výsledku filmu se to nijak extra neodrazilo. Závěr je samozřejmě dechberoucím způsobem debilní, příšerně patetický. Jsme v něm svědky slavnostních ocenění rytířů bez bázně a hany, kteří vedle proslovu a medailí, dostanou i vydatnou felaci od francouzské hlavy státu, jeho sající hlava už je ale mimo záběr, neb film je mládeži přístupný. Největší prachy asi sluply cestovatelské pasáže, pokud jde o provedení akce, je zde k vidění jeden krevní průtok zraněného pasažéra a jedno moc debilní vystartování proti kulometem vyzbrojenému teroristovi. Všichni nakonec byli zachráněni, vlaky jezdí dál, a jestli se nepřihodilo něco mimořádného, tak tam jezdí dodnes. V kině bych peněz litoval. 6/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama