Reklama

Reklama

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (213)

brumbrum

všechny recenze uživatele

No to si pridu zasa na svoje chorobni "ateisti", ktori zo zvlastneho nepokoja duse ktoru "nemaju", dokola kukaju "nabozenske sracky/agitky" a potom tu grcaju svoje rozcarovanie, ze im to zasa raz nic nedalo. Vazeni, toto nie je "krestanska agitka na Boha" - je tam kopu nehoraznych chobotin, ktore s krestanstvom NEMAJU NIC spolocne. Film uvadza Boha ako cernosku; celkom je potesitelne, ze nie je este aj lezbicka, to by zodpovedalo dnesnemu duchu. Tato cernoska vyprava kdeco laskyplne, napr. ze Jezis je dobra cesta k Bohu, ovsem podla Pisma Jezis je JEDINA cesta k Bohu, teda ak sa nemodlime k somarikovi, telatu alebo posvatnej krave, kedze vsetci a vsetko je dnes vlastne relativne a potazne rovnako dobre, lebo mame rovnake prava a sme rovnaki salati. Cernoska dalej vyprava, ako Boh po cloveku vlastne nic nechce, coz je dalsia hovadzina. Ani sa nedivim, ked takyto dojak natocia, ze zaryti satanasi sa tu rozculuju. Ja to nejdem hodnotit, asi zamer bol dobry, ale dopadne to asi tak dako podobne, ked z lasky k cloveku vezmem skalpel a odperujem mu slepak, no ved som celkovo sikovny a chcem mu len dobro a mam pravo a vsetko je vlastne dobre, no tak preco by mal pacient zhebnut vsakano.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I přes to, jaký vztek jsem po skončení filmu cítil, jsem se dokázal ovládnout a udělit snímku hvězdičku, ke které jsem došel tak, že jsem sečetl všechny dobré momenty, jež toto poetické dílo přineslo. Vzteklý jsem byl proto, že jsem ztratil dvě hodiny a dvanáct minut života, které jsem mohl využít mnohem lepším způsobem, kdybych po celou tu dobu bezmyšlenkovitě zíral do zdi. No, moje chyba, to že půjde o film pro typické Američany, stižené náboženským zápalem a mocným pokrytectvím, mi měl napovědět už začátek příběhu a vyprávění o indiánské princezně (wtf?), chudák pan Stingl, doufám, že film neviděl. Tvůrci se tvářili, jako by přinášeli divákovi nějakou velkou myšlenku, ale v podstatě šlo jen o křesťanskou agitku a doopravdy jsem se pobavil jen ve chvíli, kdy jsem si vzpomněl na vtip o malém Ježíškovi, který vztekle poskakuje po hladině jezera a řve: "Chci do vody! Chci do vody!". ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ukážkový príklad násilníckej kresťanskej propagandy a tiež príklad toho, že všetkého veľa škodí. Aby ste si nemysleli, aj kresťanské filmy sa dajú točiť dramaticky pútavo a emotívne (napr. nedávno videné Zázraky z neba), no to žiaľ určite nie je tento prípad. Toto je len súvislá óda na Pána Boha, nič viac... Úvod ešte ušiel, stalo sa nešťastie a ja som si myslel, že sa tým naštartovalo k zaujímavej a hlboko precítenej dráme o vyrovnávaní sa so stratou blízkeho človeka (v tomto prípade dcéry). Čiže námet veľmi silný a emotívny. No akonáhle prišiel Mack do tej chatrče tak nastal hotový filmový armagedon - len súvislá paľba rečí o Bohu podoprená totálne hlúpymi a trápnymi sprievodnými dialógmi, kde Boha hrá černoška, Ducha Svätého prekrásna japonská modelka a Ježiša ani neviem zaradiť. Po vyše hodine týchto rečí mi už začalo mierne harašiť a začal som sa modliť za skorý koniec tohto trápenia. Pokiaľ bol práve toto úmysel filmu - aby sa ľudia začali k niečomu modliť, tak bravóooo.... to sa podarilo. Klobúk dole. Jedna hviezda za nádejný úvod. 20/100 ()

drake31 

všechny recenze uživatele

The Shack je úprimná a smutná, podlízavá agitka o tom že viera v kresťanského Boha je to naj. Nie som veriaci, ani ma to nijako neláka, no do istej miery oceňujem o čo sa film snaží. Ukázať podstatu viery, Božského ansámbelu, v zmysle ako by to malo fungovať naozaj, nie ako to mnohý interpretujú a prekrúcajú. Čo však neoceňujem, je dĺžka filmu. Dve hodiny plus, je naozaj moc, obzvlášť keď podstata bola jasná ako sme sa dostali to sveta farieb a farebných charakterov - toto pravdepodobne vyznelo neskutočne hrozne, ale iná farba pleti než biela dovtedy neexistuje vo filme, just sayin'. Výkony toho hereckého ansámbelu sú v pohode. Sam Worthington je uveriteľný, keď sa Alice Braga objavila na obrazovke bol som milo potešený, a jeden by si prial aby tam hore či kdekoľvek inde bol vítaný prívetivou Octaviou Spencer. Film urazí a odpudí s určitosťou niektorých ľudí, niektorý zas budú lepšie zaspávať a možno zmenia svoje názory či myšlienky, a iný zas uzrú svetlo na konci tunelu od nudy. Odporúčať tento film veru nebudem, ale rovnako ani podhodnocovať. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento „nářez“ bych určitě nedoporučoval divákům, jako jsem já, tedy absolutním neznabohům, fanatickým ateistům a rouhačům nejhrubšího zrna, neboť ti by mohli, stejně jako já, dostat během těch více než dvou hodin, několik epileptických záchvatů, smrtelných křečí a dočkat se hromadného odumírání mozkových buněk. A naopak, spokojené bude jistě publikum, pro nějž je kostelík druhým domovem, místní kněz tím nejhodnějším a nejpřítulnějším strýčkem a jenž je hluboce přesvědčeno o tom, že pokud vám nějaký zvrácený hovado unese a brutálně zavraždí malou dceru, a vy, aby jste se tím netrápil a srovnal se, tak stačí tomu perverznímu zmrdovi odpustit před bohem a hned se vám uleví, stejně jako zde ústřednímu hrdinovi, v charismatickém podání Sama Worthingtona, u kterého ale nemám vůbec tušení, proč se upsal právě této pobožné agitce a neskrývaného náboru nových oveček. Doufám ale, že to byli čistě jen peníze a ne jeho přesvědčení o smysluplnosti a výpovědní hodnotě filmu. Úvod zápletky je ale jinak docela emočně silný a dramatický, nicméně ve chvíli, kdy se Worthington setkává s „Bohem“, a to je poměrně dost brzy, tak pro mě ten film v tom okamžiku skončil a já vlastně pak už jen sledoval naprosto nesnesitelné, nepochopitelné a ve své podstatě choré žvatlání, ze kterého jsem vůbec netušil, co tam vlastně postavy pořád dokola řešili, a to co vyřešili, tak to byly perličky, prostě magorismus nejvyššího kalibru. Já na to ale neměl ani trochu žaludek, to co se tu odehrává, to je destrukce zdravého myšlení, a jen jsem se díky této podívané utvrdil, že cokoliv spojeného s jakoukoliv vírou v Boha, či s jakýmkoliv náboženstvím, je slabé a nemocné, takže já bych to prostě zakázal a vymýtil, jelikož lidem pak z toho stejně akorát jen jebe, právě jako hlavnímu hrdinovi zde. Po filmařské stránce by si každopádně Chatrč zasloužila možná i průměrné 3*, ovšem za ten obsah bych si musel přestat vážit sám sebe, kdybych dál víc než jednu, a i to je moc! Proti takovémuto vymývání mozků se musí totiž zkrátka bojovat. Božský hnus!!! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Veľký znak kačice pri ceste označujúci vstup do štátneho parku Oregon je v skutočnosti vstupným znakom do provinčného parku Cultus Lake v Britskej Kolumbii v Kanade s názvom štátneho parku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama