Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (405)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Námět filmu zněl naprosto uhozeně, trailer vypadal naprosto šíleně, nicméně samotný film je překvapivě svižný, upřímný a nečekaně vtipný, a proto za vyznačenými konturami hlavní linie příběhu zanechává velké poselství o lásce a přátelství. Swiss Army Man je originálním mixem velkých myšlenek, které jsou zabaleny do "hlubokých" debat o lidských náturách a prdění. Sice to může znít bláznivě, ale přede mnou se na ploše 95 minut rozestřel bravurní filmový zážitek podtrhnutý jímavým soundtrackem a příběhem, což ve mně s nejvyšší pravděpodobností bude rezonovat ještě hodně dlouho. Za tímto fenomenálním úspěchem dozajista stojí také výborné ústřední duo Paul Dano a Daniel Radcliffe, přičemž ten druhý jmenovaný si ve scénách, ve kterých je jeho mluvící mrtvola jakousi alegorií na nevinné dítě, krade celý film pro sebe. Režisérům Scheinertovi a Kwanovi se podařilo natočit film, který svým celkovým pojetím naprosto vybočuje z řady, přičemž ale nabízí hlubší a procítěnější zážitky než kdejaký holywoodský film. Výborná práce! „If my best friend hides his farts from me then what else is he hiding from me, and why does that make me feel so alone?“ ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mít přítele! Ale ne jakéhokoliv. Nejlépe takového, co vám hravě poslouží v každé situaci a prokáže pomoc i nad rámec očekávání. Ať už nevědomky potřebujete zachránit před tragickým skonem, rychle se projet motorovým člunem bez člunu, dosyta se napít uprostřed pusté džungle, vystřelit co nejpřesněji na zvolený cíl nebo si jen jednoduše spolu popovídat. Pak jste mu na oplátku rovněž ochoten splnit jeho přání, třeba být na chvíli... no ženskou, to snad nééé?! :o) Švýcarák je možná ta nejbizarnější oslava přátelství a také svérázné jinakosti, co jsem viděl, v originálním rámci absurdní dobrodružné komedie. I ten fekální humor je zakomponovaný dost neotřele a často posunut do neskutečně absurdních nápadů, že mi výjimečně snad vůbec nevadil (byť mě chvílemi stejně uváděl do stavu mezi úžasem a šokem), navíc plyne k další svérázné, ale vlastně trefné myšlence. Inu homo flatus, člověk–tvor zcela přirozeně prdící a vylučující ze sebe... leccos :o) Danielsové si od vás žádají vypustit na hodinu a půl ze sebe téměř všechny tabu bariéry, ostych a předsudky a pak se můžete bavit – nebo to i nechat být... Už déle jsem u žádného filmu s nadšením nepsal, že jsem něco podobného dosud neviděl... a to jsem ještě nezmínil kreativní muzikálový soundtrack, který střídá dlouhé popěvky beze slov a písně s naprosto absurdními romantickými texty... dále nezaměnitelné výkony obou hlavních herců, z nichž jsem Paula Dana dosud neznal a Daniela Radcliffa si naštěstí předem vůbec nespojil s tou prokletě slavnou rolí, což mi umožnilo oba nevšední herecké výkony plně ocenit. Mírně mě nejdřív zklamalo vyústění v posledních 10 minutách (zvláště s médiemi) coby „nutná“ konfrontace s odlišným zbytkem světa, ale úplný závěr na mě i přes jistou melodramatičnost plně působil. [90%] ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku jsem se hlavou málem ukroutil, celou dobu jsem si říkal,, co to sakra je za úděsnou bejkárnu,, ale přiznám se, že jsem byl na druhou stranu u filmu jak přikován a čekal co z toho vyleze. Je to hodně netradiční materiál, na můj vkus dost fekální a také dost ujetý, na druhou stranu po herecké stránce na pohodu. Paul Dano už je zkrátka mezi úchyláky zaevidovaný no a Harry v celku ušel. Oba film s přehledem drží na té své bizarní uzdě až do konce a to je prosím pěkně postaven pouze na dialogu, o ději zde opravdu mluvit moc nelze. Každopádně je mi líto konce, ten bych viděl o několik desítek vteřin dříve. Hodně film sráží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $4,210,454Tržby Celosvetovo $4,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ úlet na hovado s prdiacim Potterom, toto sa len tak nevidí, iný psycho prip, Radcliffe si ako keby robí z jeho novými psycho thriller úlohami prdel s fanúšikov /40%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přemíra Originality a bizárnosti se filmu v žádném případě upřít nedá, ale na mě to bylo nejspíš moc. U Filmu jsem se příliš nebavil, vtipné mi to nepřišlo vůbec, ale najde se zde pár dialogů k zamyšlení a scéna s medvědem je celkem fajn. Úplně za největší highlight považuji melancholický závěr, který ve mne vyvolal emoce a zahraný byl přesně. 60% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Mannyho prdy jsou směsicí prdů všech zúčastněných herců a všech členů štábu, včetně Paula Dana. Daniel Radcliffe tvrdí, že jako jediný svým prdem nepřispěl. (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe film propagoval v Los Angeles a New Yorku spolu s figurínou Mannyho. Společně se zúčastnili nejen rozhovorů a setkání s fanoušky, ale také třeba jízdy na horské dráze. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama