Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (244)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Na filmu se mi líbilo zobrazení, jak zfanatizovaní muslimové jdou a krok za krokem vraždí, aniž by rozlišovali, kdo je jejich obětí. Zda žena, dítě, starý člověk. Zkrátka vraždí jako stroje za rytmického povzbuzování jejich imáma prostřednictvím mobilu. Také panika lidí byla uvěřitelná, zejména hysterický vřískot žen ve chvíli, kdy se to nejméně hodí. Film je natočen spíše dokumentárním způsobem a snaží se podat všechno tak, jak skutečně probíhalo. Nechtěla bych nikdy zažít setkání s ozbrojenými muslimy. Doufám, že se v Evropě přestanou množit jako kobylky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že informace ohledně teroristického útoku v Indii na tamní historický hotel, kolem mě tak nějak prošla. Teď už ale po shlédnutí tohoto filmu vím a nikdy nezapomenu. Geniální rekonstrukce teroristického útoku, které vládne preciznost, skvělé herecké výkony, technická vyspělost, ale i mnohdy lidská nelogičnost dána onou stresovou situací a navíc přispívá dalším hřebíčkem do rakve samotnému islámu. Nevím jak se k tomu stavět, ale během filmu jsem se zamýšlel nad tím, co je lepší. Věřit v náboženství, jehož jménem ročně jeho stoupenci způsobí bezbřehé množství bolesti nebo se ho vzdát, ubrat jeho sílu ve světě a stát se ateistou? ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Intenzívny terorizmus v plnom nasadení. V mene Allaha, za neustáleho telefonického hecovania imáma, skupina poblúznených teroristov napadne mumbajské centrá, predovšetkým však luxusný hotel. Tu sledujeme šialený masaker v podstate od začiatku do konca. Australskí tvorcovia sa s ničím nehrali, vytvorili kompaktný, emotívny, autentický celok, kde si svoje party vhodným spôsobom odohralo mnoho postáv, takže si s nimi divák dokázal vytvoriť istý vzťah. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letos platí pravidlo "čím menší očekávání, tím větší pecka". a Hotel Mumbai je krásným příkladem. Film se zaměřuje na teroristický útok v Bombai, který se stal v roce 2008, kde skupina mladých teroristů vlítne do hotelu vykonat Džihád ve jménu Allaha. Na filmu se mi velmi líbí, že jde na věc hned od začátku, takže sledujeme doslova dvou hodinový terror a masakr, kde jsou hosté i zaměstnanci hotelu chladnokrevně a nemilosrdně popraveni a že jich nebylo málo. Autentické, mrazivé, nepříjemné a atmosféricky velmi hutné. Největší horror je kolikrát realita sama. Doporučuji!! 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť, tento film musím ohodnotiť najmä podľa toho, čoho rekonštrukciou v skutočnosti je. Hotel Mumbai sa doslova s ničím a nikým neserie. Vraždí sa od začiatku do konca, kamera neuhýba, vidíme množstvo mŕtvych ľudí, vrátane mladých krásnych žien a tak ďalej. A to doslova, opakujem, od začiatku do konca. Celé je to napriek tomu nakrútené príliš konvenčne, stále som mal pocit, že som vo fikcii, ale s vedomím, že sa toto nejako podobne skutočne odohralo. Film nemal dostatočnú reklamu ani ohlas, a to aj napriek hviezdnemu obsadeniu a téme. Popravde to bude zrejme práve tou konvenčnosťou a po celý čas som premýšľal, ako autenticky a takmer dokumentárne mohla táto hraná rekonštrukcia dopadnúť, ak by ju nakrútil Greengrass a možno by padali Oscary. Každopádne tu máme film od Anthonyho Marasa, ktorý šľape po celý čas, ponúka nesmierne dôležité svedectvo, ale umenie to bohužiaľ stále nie je. Vysoké hodnotenie si ale za tú snahu zaslúži. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • V čase 20:00, při útoku na Lilopal Café, stojí obsluhující čísník čelem k oknu a je zasažen střelou do pravého spánku a padá mrtvý na stůl, směrem k oknu. V dalším záběru je vidět, že vedle něj žádný střelec není. Teroristé přicházejí zvenku a střílejí dovnitř, museli by tedy číšníka zasáhnout do obličeje a on by padl na záda směrem do místnosti. (heavy66)
  • Veľké množstvo dialógov vo filme pochádza z prepisu reálnych dialógov zaznamenaných mobilnými operátormi počas obliehania Hotela Taj a rovnako aj celého Mombaia v roku 2008. (Wargoo)
  • Když v hotelu teroristé střílí po lidech, postřelená žena se schová na záchodě v jednom z pokojů. Sklopí prkénko od záchodu a sedne si na něj. Když ji teroristé najdou, prkénko je opět nahoře.
    (Seffi)

Reklama

Reklama