Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,651,611Tržby Celosvetovo $20,296,746▐ Určite ďalšia smutná etapa keď sa zas predvádzali teroristi v mene boha, tento krát v Indii. Prvá polovica filmu má dosť slušné dramatické napätie a vie ti dobre zamávať s pocitmi. Postupne to ale akosi to nahánanie sa po hotely a dosť infatilné nápady hostí hotela pobehovať pred hlavňami neúprosných teroristov začíňajú ísť dosť cez čiaru a začne to kaziť dojem. Rovnako tak čudne pôsobí zásah indických policajných zložiek, to ako že fakt sú tak mimozne vybavený, zle zorganizovaný, pokiaľ je to tak tak to je sila. /60%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zemřelo bezmála 170 lidí. Série útoků naprosto paralyzovala západoindickou Bombaj. Po třech dnech indické bezpečnostní složky dobily zpět všech 12 napadených míst. První útoky měly za úkol odvrátit pozornost. Pákistánští (velmi mladí) teroristé pak využili situace a obsadili důležitá místa, včetně luxusního hotelu Taj Mahal, v jehož prostorách se odehraje většina děje. Seznámíme se s několika postavami a jdeme rovnou na věc. Snímek rekonstruuje dané události, zároveň zdůrazňuje, že polovinu obětí z hotelu tvořil personál, který zůstal, aby chránil své hosty. Samotný hotel plní spíš úlohu jakési kulisy, v níž „bojuje“ jedna hrstka lidí proti druhé. Tvůrci pochopitelně muslimský útok neschvalují, ale spíš na sebe nechávají narážet protikladné postoje a různé pohledy na svět dvou skupin. Na jedné i druhé straně ukazuje zoufalé a zdrcené jedince, oddané své věci: jedni chtějí přežít, druzí chtějí pro „cosi“ popravovat. Atmosférou je to velmi hutné, několik „ústředních“ (v případě Rusa s tváří Jasona Isaacsa nebo šéfkuchaře hotelu solidně charismatických) postav dokáže strhnout a v závěru tvůrci ženou slzy dojetí (i bezmoci) až na pověstný krajíček. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně syrově natočený thriller zachycující jedno výbušné odpoledne v hotelu v Bombaji. Thriller, který šokuje hned na několika úrovních. Každý evropský divák jistě musí žasnou nad neexistující bezpečnostní složkou ve významném hotelu. Terorismus v nejryzejší podobě, kde nemilosrdně vraždí fanatičtí přisluhovači režimu takřka dětského věku. Neskutečně autentická psychologická hra roztočená na dvou hodinách stopáže, kdy nikdo nesundal nohu z plynu. 2 hodiny plné napětí. Nad tím vším jeden fantasticky hrající Dev Patel, jehož permanentně vystrašený výraz v očích mu zkrátka nelze neuvěřit. [85 %] ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Adekvátně syrové zmapování tragických událostí, jehož naléhavost bude v budoucnu podle všeho jen zesilovat. Výteční herci sice nedostávají tolik prostoru a střihové virtuozitě Paula Greengraase se Maras přiblížit většinou nedokáže, byť si z něj bere to nejlepší v subjektivizaci utrpení skupinky postav a dynamickém přepínání mezi různými hledisky, ale vyprávění přesto drží pohromadě a dokáže vyvolat zájem o postavy, aniž by je přehnaně glorifikovalo (pouze Rus Jasona Isaacsa je poněkud karikaturní) nebo slepě odsuzovalo zabijáky, kteří jsou k hrůzným činům tlačeni nesmyslnou ideologií a výchovou. Dobrá práce vzývající silnou touhu, aby tohle šílenství konečně přestalo. 80% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když Deva Patela nějak extra nemusím a jeho posledních pár filmů bylo pro mě jedno veliké utrpení, tady musím objektivně uznat, že trefil do černého. Ruku na srdce, když by Vám dnes kdokoliv řekl, víš, co se stalo v Bombaji, v roce 2008, asi jen málokdo by si vzpomněl. Za prvé je to už hodně let a za druhé, Indie je přece jen kout světa, která málokoho (bohužel) zajímá. A tenhle film s "milionářem z chatrče" v jedné z hlavních rolí nám dal zavzpomínat, že na taková zvěrstva, co se tehdy staly by jsme neměli zapomenout nikdy. Je to natočeno velmi precizně, autenticky a na konci mě po těch všech hrůzách a stresu úplně vyhrkly slzy do očí. Jednak úlevou, že už je konec, ale hlavně, jak aspoň s některými aktéry ve finále dopadlo. A teď mám samozřejmě na mysli i ty zmrdy, kvůli kterým nakonec padlo tolik lidí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)
  • Teroristické útoky uskutečnilo deset členů islámské militantní organizace Laškare tajjaba (tzv. Armády čistých) sídlící v Pákistánu za pomocí automatických zbraní a granátů. Započaly 26. listopadu a skončily v sobotu 29. listopadu 2008. Při útocích bylo zabito nejméně 174 lidí, včetně devíti teroristů. Dalších nejméně 300 lidí bylo zraněno. (klukluka)
  • V čase 20:00, při útoku na Lilopal Café, stojí obsluhující čísník čelem k oknu a je zasažen střelou do pravého spánku a padá mrtvý na stůl, směrem k oknu. V dalším záběru je vidět, že vedle něj žádný střelec není. Teroristé přicházejí zvenku a střílejí dovnitř, museli by tedy číšníka zasáhnout do obličeje a on by padl na záda směrem do místnosti. (heavy66)

Reklama

Reklama