Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (244)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film na motivy skutečných událostí. Popisuje, co se stalo v tomto indickém hotelu na konci listopadu 2008. Sledujeme útok na hotel jak ze strany teroristů, tak hostů a personálu. Film je docela drsný a nebere si servítky. Vše působí autenticky. V hotelu začíná boj o holý život a nikdo neví, jestli se mu podaří vyváznout. Je to vážně kruté, co se tam tehdy stalo a divím se, že jsem o tom nikdy neslyšel. I volba herců je celkem dobrá. "Jaký si přejete burger? Hovězí." :D ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím no možná, že je vzhledem k hodnocení tohoto snímku zase porucha na mojí straně příjmu, ale celé mi to přišlo hrozně chladné a dějově nezáživné. Ano po akční stránce i co se reality týče není co vytknout, ale to jaksi nestačí. Podobný typ filmu by si zasloužil aspoň trochu rozvinout postavy, protože takto mi tu všichni byli celkem ukradení a pak už mě ani ta akční stránka nevytrhla, Takže sorry, ale víc jak průměr fakt ne.55% ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Teoreticky jsme všichni o těch chlapcích s A. v hlavě poučeni, ale je lepší to i vidět. Kdo má samopal, je král. Divit se, že ani ten nejluxusnější hotel široko daleko nemá pořádnou ochranku, je asi zbytečné, když jsme mohli sledovat tu naprostou impotenci bezpečnostních složek jako celku. Těch střelců bylo jen pár, nevylodila se žádná armáda o tisíci hlavách a člověk by řekl, že Bambaj snad není žádný zapadákov, aby museli více než 12 hodin čekat na posily z Dillí...přesto čekali. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Keď chcel Hotel Mumbai byť filmom, ktorý vykreslí dezorientovanosť a nelogické konanie ľudí v krízových situáciách, tak sa mu to podarilo perfektne. Nenechajme sa zviesť: absencia všadeprítomného hrdinského amričana - ktorý by bol na rozdiel od pracovníkov Mumbaja zachránil všetkých, a to za omnoho kratšiu dobu - nie je slabinou či chybou filmu. Je to faktor, ktorý film činí autentickejším, ale zároveň pre mňa tým pádom otravným svojou ťažkopádnosťou. Problematika politického Islámu sa vykreluje vo filmoch či seriáloch dosť často veľlmi povrchne, a Hotel Mumbai tiež nie je žial výnimkou. Plochý film, kde keby človek nemohol fandiť jedným-dvom postavám, tak sa nie je na čo pozerať. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Adekvátně syrové zmapování tragických událostí, jehož naléhavost bude v budoucnu podle všeho jen zesilovat. Výteční herci sice nedostávají tolik prostoru a střihové virtuozitě Paula Greengraase se Maras přiblížit většinou nedokáže, byť si z něj bere to nejlepší v subjektivizaci utrpení skupinky postav a dynamickém přepínání mezi různými hledisky, ale vyprávění přesto drží pohromadě a dokáže vyvolat zájem o postavy, aniž by je přehnaně glorifikovalo (pouze Rus Jasona Isaacsa je poněkud karikaturní) nebo slepě odsuzovalo zabijáky, kteří jsou k hrůzným činům tlačeni nesmyslnou ideologií a výchovou. Dobrá práce vzývající silnou touhu, aby tohle šílenství konečně přestalo. 80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • V roku 2010 bola priamo v lobby hotela Taj Palace odhalená socha ako memoriál na pamiatku všetkých obetí a zranených z roku 2008. (Wargoo)
  • Teroristické útoky uskutečnilo deset členů islámské militantní organizace Laškare tajjaba (tzv. Armády čistých) sídlící v Pákistánu za pomocí automatických zbraní a granátů. Započaly 26. listopadu a skončily v sobotu 29. listopadu 2008. Při útocích bylo zabito nejméně 174 lidí, včetně devíti teroristů. Dalších nejméně 300 lidí bylo zraněno. (klukluka)

Reklama

Reklama