Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím no možná, že je vzhledem k hodnocení tohoto snímku zase porucha na mojí straně příjmu, ale celé mi to přišlo hrozně chladné a dějově nezáživné. Ano po akční stránce i co se reality týče není co vytknout, ale to jaksi nestačí. Podobný typ filmu by si zasloužil aspoň trochu rozvinout postavy, protože takto mi tu všichni byli celkem ukradení a pak už mě ani ta akční stránka nevytrhla, Takže sorry, ale víc jak průměr fakt ne.55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zemřelo bezmála 170 lidí. Série útoků naprosto paralyzovala západoindickou Bombaj. Po třech dnech indické bezpečnostní složky dobily zpět všech 12 napadených míst. První útoky měly za úkol odvrátit pozornost. Pákistánští (velmi mladí) teroristé pak využili situace a obsadili důležitá místa, včetně luxusního hotelu Taj Mahal, v jehož prostorách se odehraje většina děje. Seznámíme se s několika postavami a jdeme rovnou na věc. Snímek rekonstruuje dané události, zároveň zdůrazňuje, že polovinu obětí z hotelu tvořil personál, který zůstal, aby chránil své hosty. Samotný hotel plní spíš úlohu jakési kulisy, v níž „bojuje“ jedna hrstka lidí proti druhé. Tvůrci pochopitelně muslimský útok neschvalují, ale spíš na sebe nechávají narážet protikladné postoje a různé pohledy na svět dvou skupin. Na jedné i druhé straně ukazuje zoufalé a zdrcené jedince, oddané své věci: jedni chtějí přežít, druzí chtějí pro „cosi“ popravovat. Atmosférou je to velmi hutné, několik „ústředních“ (v případě Rusa s tváří Jasona Isaacsa nebo šéfkuchaře hotelu solidně charismatických) postav dokáže strhnout a v závěru tvůrci ženou slzy dojetí (i bezmoci) až na pověstný krajíček. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tohle je napsáno hned pod recenzemi: Cukrárna Cacao Prague / Nejen cukrárna a kavárna kousek od Prašné brány. Nabízíme dezerty, kávu i zdravé snídaně. Tedy "nejen kavárna a cukrárna", a co tedy ještě? A čím byl ještě hotel Taj Mahal v Bombaji? Bylo to předevčím centrum osob označovaných jako "very important". Jaké to jsou osoby? Jsou to osoby, jejichž "perverzita" je cerebrální a celebritární, všeobecně známá a oceňovaná, jíž se musí každá Non-VIP podrobit a vyjít ji vstříc. Čím se  vyznačuje VIP? Penězi! ... Nejhorší na těchto filmech jen to, že když vám někdo (třeba přímý účastník) řekne, že to bylo jinak, nebudete mu to věřit. Film je prostě kánon (nejen pro analfabety). ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zírala jsem na film a v hlavě se mi honily myšlenky nepěkné a ještě horší o tom, jak člověk člověku vlkem, odpad zabalený do Koránu, byť nelze vyloučit jinde ani odpad zabalený do Bible, jak lidstvo degeneruje a přitom by si mohlo slušně žít, jak v tom zase jedou chlapi s vymytými mozky a tak vůbec, jak se nám tohle množí kolem nás a určitá města s fabrikami nabírají tmavý nádech, jak se už někde lidé i bojí chodit nakupovat do velkých center, protože tam chytnete černý kašel - osobně znám případ - či otevřenou TBC, žloutenka je ještě fajn, a naproti tomu se staví ty nádherné a upřímné oči poctivého Deva Patela, který to staví všechno vzhůru nohama. Takže, o tomhle útoku jsem věděla jen pár strohých vět, kterým jsem mnoho pozornosti nevěnovala, neboť dálka veliká a ať se pobijou, když jsou fanatici. Bylo to blbě, blíží se to. No. Film byl velmi dobře koukatelný, děj odsýpal a úplně jsem zírala, jak jeden Allahovec se samopalem měl vizáž o dvacet let mladšího Elona Muska s tmavšími předky. Nejsem odborník, abych poskytovala odborné recenze, jsem člověk, který na závěr brečel. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné, keď človek vidí tento film hneď po tom, ako mal možnosť vidieť "After". Skoro som nadobudol pocit, ako keby som sa dostal do úplne iného filmového sveta. A to je skutočne super. "Hotel Mumbai" bude asi jeden z tohtoročných filmových highlightov a jednoznačne jeden z najsilnejších filmov, čo som mal zatiaľ možnosť vidieť. Veľmi dobrá téma, silná udalosť spred viac ako desiatich rokov, ktorá mi v pamäti moc neostala, no vidieť ju takto spracovanú je silné. Myslím si, že už od začiatku filmu je hrozba veľmi dobre citeľná, atmosféra silná a celý čas to len stúpa. V niektorých častiach je to možno trošku účelové, ale k tomu sa dostaneme. V prvom rade pozitíva filmu. Už som povedal atmosféru a spracovanie. Dáva nás to skutočne priamo do deja a sme priamo v centre akcie. Film má veľmi dobré postavy. Najviac tu však podľa mňa kraľuje Dev Patel, ktorý sa ukáže ako skutočne odvážny človek, ktorý urobí maximum preto, aby ochránil hotelových hostí. A ochrana bez zbrane napriek tomu, že všetci máme dôvod na to žiť je silné. Rovnako silné sú aj momentky útoku. Napríklad je pravda, že časť, kde nútia recepčné vyvolávať izby, aby povedali hosťom, že je všetko v poriadku a môžu vyjsť von patrí medzi najťažšie časti pre mňa. "A teraz vytočte 409". Na to asi nikdy nezabudnem. Rovnako aj ostatná časť personálu je dobrá. Šéfkuchár, niektorí sluhovia, všetci sa snažia urobiť maximum, aby čo najviac ľudí prežilo. Dokonca napriek tomu, že som si myslel, že ma Vasilij bude otravovať, tak opak bol pravdou. A v dôležitých momentoch bol skutočne veľmi dobrou postavou a vedel bojovať. A rovnako aj opatrovateľka Sally urobila všetko pre to, aby ochránila dieťa. To sú všetko výborné momentky. Teroristi sú rovnako silní, veria v svoju myšlienku, no v malých chvíľach dokážu aj trošku lepšie uvažovať. Alebo aspoň jeden z nich. A je hrozné vidieť, že človek na druhej strane telefónu hovorí, len vraždite a vraždite a budete veľkí a bla bla bla... kým on si sedí niekde v bezpečí a je spokojný, že si na túto prácu našiel takých idiotov, ktorí sú ochotní pozabíjať stovky ľudí. To je hrozné. Problémy s filmom? Pár ich je, no sú veľmi malé. V prvom rade ma trošku irituje, že za celý film som nevidel asi ani raz, kedy by naši teroristi potrebovali vymeniť zásobníky. Ani raz. Tým pádom, ako som spomínal, je to možno trošku účelové. Pôsobia až tak nezničiteľne. Len strieľajú strieľajú a zásobniky majú bezodné. Tiež je tu momentka, kedy si jeden z hrdinov vezme zbraň, na to aby ju vôbec ani nepoužil. Potom načo si ju vlastne bral? Tiež je tu scénka, ktorá ma vysoko iritovala, kde niekto ako totálny hlupák povie do televízie, kde sa nachádzajú. To bolo len na to, aby sme mali ešte na konci akčnú scénku, kde budú ľudia utekať? Ale áno. Sú to malé momentky v inak vynikajúcom filme, ktorý ma rozhodne zasiahol. Teroristické útoky sú hrozná vec a keď to človek vidí takto spracované, tak veľmi sa do toho vie vžiť. Určite odporúčam vidieť a som vysoko spokojný. Hodnotenie: A ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Když v hotelu teroristé střílí po lidech, postřelená žena se schová na záchodě v jednom z pokojů. Sklopí prkénko od záchodu a sedne si na něj. Když ji teroristé najdou, prkénko je opět nahoře.
    (Seffi)
  • V roku 2010 bola priamo v lobby hotela Taj Palace odhalená socha ako memoriál na pamiatku všetkých obetí a zranených z roku 2008. (Wargoo)
  • Film byl zčásti natáčen v ateliéru Adelaide Studios, který byl přeměněn, aby se stal interiérem hotelu Taj Mahal v Mumbai, který je exkluzivním hotelem vysoké třídy v Bombaji. Po monzunovém období se natáčení přesunulo do Indie. (ČSFD)

Reklama

Reklama