Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyung Min je obyčejná žena žijící sama v bytě. Když se po práci vrátí domů, zjistí, že její kryt zámku dveří je otevřený. Vystraší se, a změní proto své heslo. Těsně před spaním však uslyší někoho, jak se snaží odemknout. Kyung Min tedy zavolá policii. Policisté se ale k případu postaví nevěřícně a necitlivě. O několik dní později najde další náznaky, že se někdo pokouší vstoupit do jejího bytu, a následně dojde k vraždě. Uvědomí si, že není v bezpečí, a když jí tedy policie nevěří, začne vyšetřovat sama. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (8)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý thiller. Díky Bohu mají herci různé účesy a tak se je dá rozeznat :-) OBSAH: Kyung Min je průměrná žena žijící sama v bytě. Když se po práci dostane domů, zjistí, že její kryt zámku dveří je otevřený. Vystraší se a tak změní své heslo. Těsně před spaním však uslyší někoho, jak se snaží odemknout její dveře. Kyung Min tedy zavolá policii. Policisté se ale k případu postaví nevěřícně a necitlivě. O několik dní později najde další náznaky, že se někdo pokouší vstoupit do jejího bytu, a následně dojde k vraždě. Uvědomí si, že není bezpečná a když ji tedy policie nevěří, začne vyšetřovat sama. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ustrašená žena žijící sama v bytě je pronásledována neznámým chlapem, který se ji snaží vloupat do bytu. Typický Korejský standard, který je dobře natočen, má gradující hudbu a když dojde na napětí, tak funguje spolehlivě, ale bohužel film nepřináší nic nového, k násilí téměř nedojde, takže spíše film z ranku Light Thriller. 60% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská pracuje v bance za přepážkou jednoho dne se k ní někdo chce vloupat a ona později nabyde podezření, že u ní někdo je. Prvních 30 minut je takových nijakých pak se to, ale rozjede líbilo se mě kdo to dělal a i to jak to měl promyšlené (poznámka to, že je to chlap není spoiler je to i na obalu) . 60 procent ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Solídne mrazivý thriller so sympatickým hereckým obsadením najmä v hlavnej úlohe. Spočiatku som si myslel že som v predstihu odhalil vraha, jeho motiváciu, taktiku a že určite to bolo celé takto, avšak po chvíli presne túto istú teóriu scenáristi odhalili ako jednu z možných a vzápätí ju ihneď ukázali ako falošnú. To bol dobrý ťah. K záveru sa už síce dalo vytušiť odkiaľ vietor fúka ale po zhliadnutí niekoľkých priemerných a podpriemerných filmov mi tento nenápadný kórejský mysteriózny thriller nečakane priniesol plne uspokojivý divácky zážitok. Ak by na konci došlo ešte k nejakému prekvapivému zvratu mohol byť aj plný počet. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Radosť bývať v Kórei. Po drsnejšom rozjazde to jemne zvoľnilo no ani na minútu neupustilo od zahrávania si s divákom a dráždením jeho fantázie len aby prišlo infarktové finále. Odhadnúť vo co go a kto bude ten zmrd za tým všetkým síce nie je až tak namáhavé, aby to jednému zavarilo závity, ale odhadnúť ako sa dej bude uberať ďalej je už iná káva. Tá Kórejská nevyspytateľnosť ma asi nikdy neomrzí. Ako som spomenul, finále je klasicky čerešnička na torte no osobitne musím vyzdvihnúť aj scénu s prehliadaním videa zo skrytej kamery na posteli, tam ten adrenalín striekal na hektolitre. Kórejci jednoducho vedia ako vygradovať napätie až po maximálne únosnú mieru. Aj keď ak by som to mal porovnávať čisto iba na ich scéne, šlo by o lepší nadpriemer. Ale pri porovnaní s tým čo v drvivej väčšine opúšťa Hollywood to je vysoko, vysoko nad. Námet mi inak pripomenul Španieľský Mientras duermes s Tosarom v hlavnej úlohe, kto nevidel, vrelo odporúčam. ()

lubosco 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný kórejský thriller s dobrou atmosférou. Mladá žena je stalkovaná neznámym (mužom), ktorý ju prenasleduje, snaží sa vniknúť do jej apartmánu a proste jej nedá pokoj. Trochu som odhadol o koho ide, ale celkom slušne sa to zamotalo, nakoľko sa tam objavuje viacej podozrivých postáv a je to hľavne v závere pekne krvavé. Pocitovo mi film navodil pocit akejsi sociálnej izolácie kórejčanov a ich stiesnenosť v ich malých príbytkoch oddelených od okolitého sveta elektronickým zámkom. ()

Reklama

Reklama