Reklama

Reklama

První očista

  • USA The First Purge (více)
Trailer 1

Přežít dvanáct hodin, během nichž pro vás nehnou prstem ani policajti ani záchranáři. To je cíl potenciálních obětí Očisty. Ti ostatní tuhle noc chtějí využít k beztrestnému vybití agrese a vyřízení účtů. Dnes večer to bude poprvé. Co se stane, nikdo neví, ale hezký pohled to asi nebude. Úspěšná hororová série od mistrů hrůzy ze studia Blumhouse přichází po třech dílech se svou první kapitolou. Vláda původně naplánovala Očistu jako svérázný sociologický experiment. Aby na zbytek roku snížila úroveň kriminality pod jedno procento, vytipovala si jednu velkou městskou čtvrť, která by se kvůli míře zločinnosti mohla s klidem přejmenovat na „Peklo“, a v ní povolila zločin. Celá oblast je samozřejmě prošpikována kamerami a národ dostává zdarma zvrácenou reality show, která však diváky příliš nebaví, aspoň zpočátku. Byť je oblast plná nebezpečných gangsterů a zvrácených úchylů, nic moc se neděje, potenciální vrazi jsou moc ostýchaví. Organizátoři projektu „naštěstí“ počítali i s tím a mají metody, jak vlnu násilí zvednout do pořádné výšky. Stačí sem zvenčí poslat pár vyzbrojených propagátorů Očisty. Je jasné, že kdo tuhle noc přežije, bude jiný, než byl před pouhými dvanácti hodinami. Jako třeba bezohledný vůdce gangu, který dá před ochranou svého byznysu přednost svým sousedům, nebo dívka, zoufale v nočních ulicích hledající bratra, který se chtěl také „zapojit“. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (229)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjde mi, že je film hodně podhodnocený a je to možná způsobeno tím, že ve filmu je více černých než bílých, což mně osobně nevadí. Purge sérii mám rád a udělat prequel byl slušný nápad, líbilo se mi jak vše vlastně začalo, byť se schopnějšími tvůrci to mohlo být určitě nápaditější a inteligentnější, ale tady jde především o akci a zábavu a v téhle sféře film podmínky splňuje. Chaos v ulicích je možná ještě šílenější než předtím, krví se moc nešetří, masky opět paráda, hlavní hrdinka se svým bratrem jsou sympaťáci a udělat z drogového dealera hrdinu, kterému divák ve finále fandí zvládne natočit málokdo. Finální akční čistka v paneláku je jak z Terminátora, ale mně se to líbilo velice. Milé překvápko. 75% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco daleko horšího, než jsem nakonec viděla. Nicméně hodnocení filmu mě přesvědčilo, že by to nemuselo být až tak špatné, maximálně bych vyhodila peníze za totální sračku, naštěstí se to nestalo. Byla jsem hodně překvapená, jak dobré to bylo. Byla tam akce, napětí, občas nějaká romantika, ale napětí tomu šéfovalo nejvíc, zvláště v druhé polovině filmu, kdy jsem skoro přestala dýchat u finální scény. Úplně mě to dostalo. Neviděla jsme žádné z předchozích filmů, ale vzhledem k tomu, že se jedná o prequel, tak by to nemělo vadit, ale moc se mi to líbilo. Lekla jsem se celkem 3x, nesmíte to brát jako horor, ale spíše jako napínavé sci-fi. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, naprosto se ztotožňuji s komentářem uživatele rretrro, ale co se řemesla týče, tak se mi film líbil, idea filmu je naprosto nechutně zvrácená a rasistická, nebál bych se říci, že se jedná o nejvíce rasisitický film tohoto roku. A sorry, fakt mi nebude sympatický hlavní "hrdina", který vydělal miliony na prodávání levného pika malý dětem .... ale v tomto filmu je tento nigga podávaný jako největší milius a zachránce lidské populace a morálky ... fakt kurva ne. Být to blaxploitation, tak nehnu brvou, ale tenhle film se bere na 100% vážně. A pokud se v podobném duchu ponese i seriál, tak to bude mega sračka. Ale social justice warrioři budou film vynášet do nebes a onanovat, když banda street OGs zlikviduje bandu profi žoldáků do pěti vteřin .... lol ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

The First Purge je strašnej průser už jen z toho důvodu, že se přesně předpokládalo, že zrození téhle idey má v sobě sakra hodně logických mezer, který prostě nejdou v dnešním světě odpustit. Jasně, jeví se to jako blízká budoucnost, ale je to strašný sci-fi a je to přitažený za vlasy. Celý je to pro mě stupidní, nesympatický, nedomyšlený a moc nigga. Jednu hvězdičku dávám za super bojovou scénu na schodech. Přípomínala mi totiž Atomic Blonde. Snad už je ale tahle "očistná" série u konce. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dozvěděli proč vlastně očista vznikla, jak probíhala a jakých prostředků k rozpoutání bylo třeba. A byl to hodně vlažnej úvod, ok, žádnej projekt nemá hned výsledky. Naštěstí to Skeletor odstartoval (škoda, že ho tam nebylo víc) a už to byl masakr, jak to známe. Někoho to prostě bude bavit dál už jenom z principu věci. Já se tou krvavou akcí bavil, ale ve výsledku jsem byl zklamanej. Přiznám se, že jsem v průběhu filmu úplně zapomněl, že hlavní hrdina byl taky dřív baddass, ale ono mu nešlo nefandit už jenom kvůli tomu, jak rasisticko-politicky to bylo celý mířený. V tu chvíli jako bysme byli všichni nigga. Samozřejmě na opravdovej první díl (2013) to nemůže mít ani omylem. Ten strach a to napětí tomu tady prostě chybělo. Nevidím smysl tu sérii dál protahovat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Film má potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 69,5 milionů dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 137,1 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama