Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrá řada mi proti ostatním příde, vážnější. Je to asi tím, že Britové vědí, že je válka svinstvo, humor je ovšem stále skvělý, jsem rád, že se po 3 řadě, všichni Zmijáci sešli...kromě Mirandy Richardson(Která se objevila tuším v jednom díle) Dávám 5 za skvělý humor, i za nostalgický konec, který se sice moc nehodí do sitcomu, ale i tak...je pěkný ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nejlepší série tohohle skovstného seriálu ! Září jak Atkinson, Laurie, Robinson ( Baldrick forever) ale taky Stephen Fry a Tim McInnerny jako geniální dvojice Melchett - Darling. Absurdita zákopové války je v těhto šesti dílech dovedena k dokonalosti. No a hlavně se tu vyskytuje muj uplně nejoblíbenější díl ze všech 4 sérií - Polní soud. Ten opravdu nemá chybu. "Mám vychytralý plán pane, mám tu výbavu k vašemu útěku." "Výborně Baldricku, kdyby tam bylo kladivo, majzlík, zbraň, francouzký pas a falešný knír tak bych se odtud mohl dostat, tak co tu máme? ....... Tužka a miniaturní trumpetka !" "Ano pane, tužku tam máte proto abyste mi mohl napsat jak útěk dopadl a trumpetku máte pro případ, že byste muset při útěku zabavit nějaké otravné děcko!" ()

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série šla opět nahoru a je ze všech vůbec nejlepší. První světová válka Edmundovi skvěle sedla a tentokrát sedla i všem ostatním postavám. V předchozích sériích mě některé z postav vyloženě otravovaly, byly tam jako kdyby navíc. Sem se hodí všechny dokonale a skvěle se doplňují. Děkuji Edmundovi, Baldrickovi, Georgovi, Darlingovi, Melchettovi a dalším za podařeně strávené večery v jejich společnosti. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě "Vojenský lazaret" řekne Melchett  (Stephen Fry) Edmundovi (Rowan Atkinson), že Oxford je dost příšerná díra. Fry studoval v Cambridge, zatímco Atkinson na Oxfordu. (Kulmon)

Reklama

Reklama