Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Honzua 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blackadder narozdíl od ostatních seriálů made in Britain má i místo pro jistou melancholii. Tak, že i přes ty absurdní situace a skvělý britský humor dokáže být velice lidský. Blackadder IV nám hlavně dává navědomí absurdnost a hrůznost války. Nakonec i George zjistí, že nechce umřít někde v zemi nikoho. Goodbyeeee! ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série Černé zmije mi přijde zábavnější než trojka, ostrovtip je téměř v každé větě. Závěr čtyřdílné série se opravdu povedl, škoda jen snad poměrně jednoduchého a ne nijak originálního konce. Od Černé Zmije bych čekal víc. Díly: 1. Frontový malíř, 2. Polní soud, 3. První dáma, 4. Letecká esa, 5. Vojenský lazaret, 6. Sbohem. Hudba: Howard Goodall ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si tim stoprocentne jistej, jelikoz konkurence je silna, ale pravdepodobne moje nejoblibenejsi serie. Tady v podstate nejsou zadny chyby, Atkinson je opet naprosto perfektni a i kdyz je sem tam nasranej, pripadne chce nekomu neco provest, porad to je desnej sympatak. Je tu taky starej znamej Tony Robinson, kterej opet slouzi jen k ponizovani. Pak je tu nastesti zmena u Hugha Laurieho, kterej sice neni zadnej genius, ale oproti minuly serii to neni uplne vymlety hovado, coz je fajn. A navic se vraci i Tim McInnerny, kterej sice neni s hlavni partickou, ale prislo mi, ze ze vsech serii je tahle jeho role nejprinosnejsi. No a co se tyce jednotlivejch dilu, neni tu zadnej slabej, vsechny jsou narvany vtipama, hlaskama a spoustou dokonalejch scenek, tvurci se ani neboji sem tam nakyho sprostyho slova a oproti minuly serii tu neni vetsina humoru zalozena jen na urazkach, i kdyz samozrejme jich tu je spousta, ale tvurci pridou i s originalnima napadama a neurazej furt jen Baldricka, coz je fajn. Celkove serialova komedialni spicka a naprosto jasnejch 5*. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

"Kdybych si chtěl povídat se zeleninou, koupím si ji na trhu.", "Vaše přítomnost je tu iritující jako uvařený kaktus v opičím pyžamu.", "Baldricku! Dnes večer bude ten stůl čistý tak, že se z něho budu moci i najíst.", "Poslední dobou je tu taková špína, že by tu hovnivál ztratil zájem o povolání a začal by hledat štěstí někde jinde.", "Lorde Bílá Zmije, slib mlčenlivosti, to je velice zajímavá věc, vyprávějte mi o tom!", "Jestli něco do rána nevymyslím, setkáme se se stvořitelem. V mém případě je to Bůh, v tvém případě Bůh ví...", "Tohle je největší událost v umění od dob, kdy si před Leonarda sedla Mona Lisa a podotkla, že má divnou náladu.", "No...ten začátek byl děsnej, pak to bylo průměrný a o tom konci nebudeme mluvit. Jinak to bylo skvělé."..................................... I když netvrdím, že suchý britský humor Černé zmije musí vyhovovat všem, já si partičku Edmunda, George, Baldricka, Percyho, Melcheta a dalších zamilovala ve všech historických epochách. Výše uvedené hlášky jsou jen pouhým zlomkem toho, co obsahuje jedna epizoda a co si milovníci seriálu opakují při různých příležitostech v běžném životě:-). Shrnuto, Černá zmije II., III. a IV. je geniální sitcom, který si získal mé srdce už před lety a obsadil čestné místo v mých nej... ()

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale postava Baldricka značně utrpěla, když na rozdíl od předchozích sérií, kde se dal považovat za řekněme Švějkovského, je v této sérii vyobrazen jako 100% retard, což je značná škoda, neboť ten domělý idiot Baldrick z 1-3 série, byl k nepřekonání, když v zásadě vždy přišel s nějakým reálně přijatelně dobrým nápadem. Škoda. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • George (Hugh Laurie) hovoří o vánočním příměří. Na Štědrý den 24. 12.1 914 vojáci obou znesvářených stran skutečně přerušili boje, vyšli do země nikoho, kde si vyměnili suvenýry, pořídili fotografie a poté se opět vrátili do svých zákopů, aby následují den začaly další boje. (Kulmon)
  • V epizodě usvědčí domnělého špiona na základě chytáku, že Hull patří společně s Oxfordem a Cambridge k proslulým univerizitám. V roce 1917, ve kterém se přibližně odehrává 4. série seriálu, ještě neexistovala univerzita v Hullu, ta byla založena až v roce 1927. (Shakaar)

Reklama

Reklama