Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Zřejmě obyčejnému divákovi nejbližší ze všech 4 sérií… Obsahuje typický britský humor v únosné míře. Také je pro českého diváka snáz stravitelnější a bližší - téma první světové války (např. oproti středověku v I. sérii - a vtipům namířeným na tehdejší anglickou společnost)… představitelé hlavních postav se již naprosto sehráli - Stephen Fry a Hugh Laurie, kteří jakoby sem patřili již od začátku - přispěli do díla také svým osobitým humorem. Člověk se s postavami dokonce sžije natolik, že má v posledním díle slzy na krajíčku… ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabšia séria. Vidieť dochádzajúci dych. Oholený Baldrick vyzerá čudne, Tim McInnerny je v role, ktorá mu nedovoľuje vyniknúť a trademarky série (napr. nekonečné Black Adderove prirovnania) začínajú trošku vadiť. Napriek tomu sa jedná o vynikajúce zakončenie série. PS: Z konca posledného dielu mi zovrelo hrdlo... ()

Reklama

adamo_znk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nejlepší série tohohle skovstného seriálu ! Září jak Atkinson, Laurie, Robinson ( Baldrick forever) ale taky Stephen Fry a Tim McInnerny jako geniální dvojice Melchett - Darling. Absurdita zákopové války je v těhto šesti dílech dovedena k dokonalosti. No a hlavně se tu vyskytuje muj uplně nejoblíbenější díl ze všech 4 sérií - Polní soud. Ten opravdu nemá chybu. "Mám vychytralý plán pane, mám tu výbavu k vašemu útěku." "Výborně Baldricku, kdyby tam bylo kladivo, majzlík, zbraň, francouzký pas a falešný knír tak bych se odtud mohl dostat, tak co tu máme? ....... Tužka a miniaturní trumpetka !" "Ano pane, tužku tam máte proto abyste mi mohl napsat jak útěk dopadl a trumpetku máte pro případ, že byste muset při útěku zabavit nějaké otravné děcko!" ()

Honzua 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blackadder narozdíl od ostatních seriálů made in Britain má i místo pro jistou melancholii. Tak, že i přes ty absurdní situace a skvělý britský humor dokáže být velice lidský. Blackadder IV nám hlavně dává navědomí absurdnost a hrůznost války. Nakonec i George zjistí, že nechce umřít někde v zemi nikoho. Goodbyeeee! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si tim stoprocentne jistej, jelikoz konkurence je silna, ale pravdepodobne moje nejoblibenejsi serie. Tady v podstate nejsou zadny chyby, Atkinson je opet naprosto perfektni a i kdyz je sem tam nasranej, pripadne chce nekomu neco provest, porad to je desnej sympatak. Je tu taky starej znamej Tony Robinson, kterej opet slouzi jen k ponizovani. Pak je tu nastesti zmena u Hugha Laurieho, kterej sice neni zadnej genius, ale oproti minuly serii to neni uplne vymlety hovado, coz je fajn. A navic se vraci i Tim McInnerny, kterej sice neni s hlavni partickou, ale prislo mi, ze ze vsech serii je tahle jeho role nejprinosnejsi. No a co se tyce jednotlivejch dilu, neni tu zadnej slabej, vsechny jsou narvany vtipama, hlaskama a spoustou dokonalejch scenek, tvurci se ani neboji sem tam nakyho sprostyho slova a oproti minuly serii tu neni vetsina humoru zalozena jen na urazkach, i kdyz samozrejme jich tu je spousta, ale tvurci pridou i s originalnima napadama a neurazej furt jen Baldricka, coz je fajn. Celkove serialova komedialni spicka a naprosto jasnejch 5*. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Název poslední epizody "Sbohem" je odkaz na populární píseň z první světové války, kterou v roce 1917 složili R. P. Weston a Bert Lee. (Kulmon)
  • V roce 2000 se 4. řada seriálu umístíla na 16. místě v seznamu "100 nejlepších britských televizních pořadů" vytvořeném Britským filmovým institutem. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama