Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatý černozmijí hřeb celého seriálu. Nikdy jsem neměl větší touhu poznat anglický humor. Dokonce jsem zabrousil i na chytré stránky, kde mi byly specifické znaky objasněny. Nejvíc úcty ale zaslouží Baldrick, mám pocit, že něco tak tupého jsem nikdy neviděl. I když byl seriál fantastický, trochu jsem nepobral konec. Jako kdyby se to k tomu ani nehodilo, protože tam nebylo čemu se smát. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrá řada mi proti ostatním příde, vážnější. Je to asi tím, že Britové vědí, že je válka svinstvo, humor je ovšem stále skvělý, jsem rád, že se po 3 řadě, všichni Zmijáci sešli...kromě Mirandy Richardson(Která se objevila tuším v jednom díle) Dávám 5 za skvělý humor, i za nostalgický konec, který se sice moc nehodí do sitcomu, ale i tak...je pěkný ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... co třeba ta mbodská roklina pane? - Ano, to bylo dost nechutné. Deset tisíc tucijský bojovníků po zuby ozbrojených jen kiwi a půlkami kiwana. A místo toho abychom brali zajatce jsme udělali ovocný salát. Nejlepší a zároveň moje nejoblíbenější série s Černou zmijí. Všechny epizody (až na druhou) hodnotím všechny kolem 90 až 100% + dojemný závěr alá Butch Cassidy a Sundance Kid. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Černá zmije ze všech čtyř sérií a to hlavně díky prostředí a atmosféře I. světové války , ale také kvůli skvělým a někdy až "drtivým" dialogům! Kapitán Edmund (Atkinson) zde není už za takového podlého , všehoschopného zlosyna a jeho postava jakoby více dospěla , ovšem vše nahrazuje jeho vynikající černý humor a celé jeho snažení je podřízeno útěku z války za každou cenu. Z dalších postav musím vyzdvihnout hlavně pucfleka Baldricka , který je snad ještě lepší , než sám Atkinson a samozřejmě nesmím zapomenout na poručíka Georgeho v podání Hugha Laurieho. Pro mě je to za 90%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • George (Hugh Laurie) hovoří o vánočním příměří. Na Štědrý den 24. 12.1 914 vojáci obou znesvářených stran skutečně přerušili boje, vyšli do země nikoho, kde si vyměnili suvenýry, pořídili fotografie a poté se opět vrátili do svých zákopů, aby následují den začaly další boje. (Kulmon)

Reklama

Reklama