Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě pomalinku unavují superlativy. Nebudu se tedy předhánět s ostatními, kdo téhle třetí sérii složí největší poctu. Proto budu stručný - vygumovaný princ Jiří, rozkošně idiotský Baldrick a chudák Černá zmije, který musí přemýšlet a jednat za všechny dohromady dávají nezapomenutelnou trojici, které výborně sekundují epizodní postavy. Nejlepší díl tady vybrat nelze, snad "Nob and nobility" s hostujícím Chrisem Barrym v roli ďábelského francozského revolucionáře. 100% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Stojíte, jako byste říkal - zde jsou mé genitálie, kopněte si." Myslím, že právě na základě ztvárnění prince George dostal Hugh Laurie postavu Bertieho Woostera ve "Woosteru a Jeevesovi". ;-) Jinak je tahle série o něco slabší než druhá a čtvrtá, protože se v ní moc politikaří a humor nemůže být tak nadsazený. Ale i tak je to fajn. 80 % ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle serie se mi libila nejvic. Za naprosto tupeho prince regenta (genialni Hugh Laurie (brrr, jak muzete psat Dr. House Laurie, kdyz naopak v Dr. Housovi hraje Hugh George Laurie)) vladne prakticky samotny Edmund (a po poslednim dile uz se vsim vsudy). Vedle koncertu ustredniho tria se ostatni herci (Barrie, Coltrane, McInnerny, Connor za Allo Allo) jen tak zablysknou a znova zmizi, zadna dalsi hlavni postava jako kral ci kralovna tu neni, i kdyz se tu objevuje nevyrazna Mrs. Miggins, o ktere byla rec uz ve druhe serii. "omylem si urizl hlavu pri cesani vlasu", "Trafalgar ? Dobre, zminim se o tom Nelsonovi" ... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada seriálu,kterému bych dal podtitul Neznámé dějiny Anglie.Opět vynikající záležitost,ve které hlavní hrdina opustil řady šlechty a vyskytuje se zde jako komorník korunního prince.Ústřední trojice Rowan Atkinson,Tim McInnerny a Tony Robinson se od této série rozpadla,Tima McInnernyho nahradil Hugh Laurie a vůbec to nebyl špatný tah,budoucí Dr.House si roli prince Jiřího evidentně užil a na výsledku je to znát. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série a časová doba, která mi sedí více, než středověk nebo renesance. A i humor stihl vyzrát. Jak u některých seriálů s přibývající dobou kvalita jde dolů, tady jde nahoru. Navíc pomohl Hugh Laurie, který umí hrát totálního pitomce, tak přesvědčivě, že vidět ho hrát kohokoliv jiného je pak nepřesvědčivé. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Pátá epizoda je parodií na film Wicked Lady (1945). Amy namluvil James Mason, který hrál ve filmu kapitána Jacksona. (Kulmon)
  • V páté epizodě projíždí Černázmije seznam manželek vhodných pro prince Jiřího s tím, že jediná možná je Karolína Brunšvická, kterou ale zavrhuje s tím, že má strašnou povahu. Ve skutečnosti se Jiří a Karolína vzali a manželství bylo strašlivou pohromou. (Kulmon)

Reklama

Reklama