Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobná úroveň jako v řadě druhé, pouze jsme se přesunuli o pár století vpřed a natvrdlého lorda Percyho vystřídal stejně natvrdlý princ George zahraný Hughem Lauriem. Nutno říct, že Percy chyběl, páč jeho dabing byl vždy úžasný a ať řekl cokoliv, bylo to neskutečně vtipné, ale na druhou stranu princ George je postavička vtipná sice trošku jiným způsobem, ale pořád vtipná. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

IlMagnifico 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po mém mírném zklamání s druhou Černou zmijí musím říct, že ta třetí mě naprosto nadchla. Atkinsonovi proměna postavy sedla a je mnohem sympatičtější než v obou předchozích sériích. Absenci Percyho v podání Tima McInneryho jsem přivítal, neboť by byl v nablýskaném prostředí anglického dvora rušivým elementem. Navíc ho s přehledem trumfnul Hugh Laurie se svým idiotským princem regentem. Tvůrce musím pochválit i za téměř dokonalý scénář. S klidným svědomím tedy shledávám, že třetí řada oba své předchůdce strčila do kapsy. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série Černé zmije je pro mě určitě hned po čtyřce nejlepší. Krom klasiké dvojice Atkinson (Adder) a Robinson (Baldrick) tu září hlavně totálně natvrdlej princ regent George a.k.a. Hugh Laurie. Nejoblíbenější díl jednoznačně Vůl a Volby ! Zamrzí jenom absence Stephena Frye "Jméno?" "Baldrick" "Příjmení?" "Hm... asi vypadni!" "Vypadni?" "Jo, když jsem byl malý a chtěl jsem si hrát s dětmi tak jsem jim říkal ahoj jmenuji se Baldrick a ony my víme Vypadni Baldricku "! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černá zmije si užíva plnými dúškami výhody aj nevýhody služby pre vypatlaného princa, ktorého s chuťou hraje Hugh Laurie. Prvý diel o voľbách je pre mňa najlepším. Na druhé miesto radím spisovateľský a na bronz by som nominoval zháňanie bohatej nevesty. Baldrick je samozrejme skvelou ukážkou toho, že do handier nahodená a strategicky vyholená opica je tým najvernejším poskokom. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V této sérii nemohl mít Rowan Atkinson bradku, protože jeho tehdejší přítelkyně to nesnášela. (Valsadora)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Pátá epizoda je parodií na film Wicked Lady (1945). Amy namluvil James Mason, který hrál ve filmu kapitána Jacksona. (Kulmon)

Reklama

Reklama