Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabšia séria. Vidieť dochádzajúci dych. Oholený Baldrick vyzerá čudne, Tim McInnerny je v role, ktorá mu nedovoľuje vyniknúť a trademarky série (napr. nekonečné Black Adderove prirovnania) začínajú trošku vadiť. Napriek tomu sa jedná o vynikajúce zakončenie série. PS: Z konca posledného dielu mi zovrelo hrdlo... ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jednoznačně nejlepší série. Předvede se kompletně celá partička ze všech sérií Černé zmije. Rowan Atkinson sarkasmem a černým humorem nešetří a gagy se valí jeden za druhým jak kulometná palba. Naprosto perfektní. Poklonu skládám zejména za posledních zhruba deset minut posledního dílu. To mrazení a ta tíseň byla hmatatelná a přesto pořád přicházeli hlášky, při kterých ale doslova mrzl úsměv na rtech. ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... co třeba ta mbodská roklina pane? - Ano, to bylo dost nechutné. Deset tisíc tucijský bojovníků po zuby ozbrojených jen kiwi a půlkami kiwana. A místo toho abychom brali zajatce jsme udělali ovocný salát. Nejlepší a zároveň moje nejoblíbenější série s Černou zmijí. Všechny epizody (až na druhou) hodnotím všechny kolem 90 až 100% + dojemný závěr alá Butch Cassidy a Sundance Kid. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série Černé zmije je dost odlišná. Tentokrát se odehrává v zákopech první světové války a nesmyslná smrt při "velkém a slavném útoku" doslova visí ve vzduchu. To ji dává lehký melancholický nádech a občas spíš než brit-com připomíná dramedy. Navíc kapitán Černá Zmije dost vyměknul a působí jako jen o trochu cyničtější a sobectější verze kapitána Yossariana z Hlavy 22. Což já rozhodně nepočítám jako plus. Velké pole působnosti taky získal tupý generál Melchett v klasicky trapně rozeřvaném dabingu Jiřího Kodeše. A geniální překladatel jaksi zapomněl přeložit jméno "drahého" Darlinga Ovšem je pravda, že vymýšlení gagů jde autorům čím dál lépe. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Černá zmije ze všech čtyř sérií a to hlavně díky prostředí a atmosféře I. světové války , ale také kvůli skvělým a někdy až "drtivým" dialogům! Kapitán Edmund (Atkinson) zde není už za takového podlého , všehoschopného zlosyna a jeho postava jakoby více dospěla , ovšem vše nahrazuje jeho vynikající černý humor a celé jeho snažení je podřízeno útěku z války za každou cenu. Z dalších postav musím vyzdvihnout hlavně pucfleka Baldricka , který je snad ještě lepší , než sám Atkinson a samozřejmě nesmím zapomenout na poručíka Georgeho v podání Hugha Laurieho. Pro mě je to za 90%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Název poslední epizody "Sbohem" je odkaz na populární píseň z první světové války, kterou v roce 1917 složili R. P. Weston a Bert Lee. (Kulmon)
  • V epizodě usvědčí domnělého špiona na základě chytáku, že Hull patří společně s Oxfordem a Cambridge k proslulým univerizitám. V roce 1917, ve kterém se přibližně odehrává 4. série seriálu, ještě neexistovala univerzita v Hullu, ta byla založena až v roce 1927. (Shakaar)
  • V epizodě "Vojenský lazaret" řekne Melchett  (Stephen Fry) Edmundovi (Rowan Atkinson), že Oxford je dost příšerná díra. Fry studoval v Cambridge, zatímco Atkinson na Oxfordu. (Kulmon)

Reklama

Reklama