Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si tim stoprocentne jistej, jelikoz konkurence je silna, ale pravdepodobne moje nejoblibenejsi serie. Tady v podstate nejsou zadny chyby, Atkinson je opet naprosto perfektni a i kdyz je sem tam nasranej, pripadne chce nekomu neco provest, porad to je desnej sympatak. Je tu taky starej znamej Tony Robinson, kterej opet slouzi jen k ponizovani. Pak je tu nastesti zmena u Hugha Laurieho, kterej sice neni zadnej genius, ale oproti minuly serii to neni uplne vymlety hovado, coz je fajn. A navic se vraci i Tim McInnerny, kterej sice neni s hlavni partickou, ale prislo mi, ze ze vsech serii je tahle jeho role nejprinosnejsi. No a co se tyce jednotlivejch dilu, neni tu zadnej slabej, vsechny jsou narvany vtipama, hlaskama a spoustou dokonalejch scenek, tvurci se ani neboji sem tam nakyho sprostyho slova a oproti minuly serii tu neni vetsina humoru zalozena jen na urazkach, i kdyz samozrejme jich tu je spousta, ale tvurci pridou i s originalnima napadama a neurazej furt jen Baldricka, coz je fajn. Celkove serialova komedialni spicka a naprosto jasnejch 5*. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souboj o nejlepší sérii nakonec o prsa korejské školačky vyhrála ta čtvrtá. Black Addder opustil společenství šlechty a zabydlel se v zákopech první světové války. Už dávno není pánem nad svým osudem a místo neustálého intrikování ve snaze zbohatnout a dostat se k moci, se snaží především přežít. A pokud bude přežívat někde mimo bláto, zimu a nepřátelské ostřelování, tím lépe. Ani teď nekelasá na mysli a neustále vtipně glosuje okolní svět a stírá Baldricka a po boji a slávě toužícího poručíka George. Přesto jsou epizody čímsi vážnější a možná i smutnější. Jakoby náš hrdina zhořkl. Závěrečná melancholická tečka však naznačuje, že se možná jen vyrovnal sám se sebou. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chaplin je asi tak vtipný, jako když vás střelí do hlavy šípem, na kterém je napíchnutý účet za plyn." Čtvrtá série, která končí přímo dojemně. Svého času se mluvilo o tom, že bude natočena ještě pátá série, v níž budou hrdinové členy hudební skupiny ze šedesátých let se zřetelnými narážkami na Beatles. Z toho už bohužel sešlo. Tahle série za 100 % ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... co třeba ta mbodská roklina pane? - Ano, to bylo dost nechutné. Deset tisíc tucijský bojovníků po zuby ozbrojených jen kiwi a půlkami kiwana. A místo toho abychom brali zajatce jsme udělali ovocný salát. Nejlepší a zároveň moje nejoblíbenější série s Černou zmijí. Všechny epizody (až na druhou) hodnotím všechny kolem 90 až 100% + dojemný závěr alá Butch Cassidy a Sundance Kid. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější příhody Edmunda. Baldrick opět geniální, do toho Darling, tupý velitel Barleigh, miluji zejména díly s králem stíhacích es:) Konec neobvykle vážný až tragický téměř. Ovšem jestli mě něco položilo na lopatky byl to humor z této série. Soudní šaráda, letecký výcvik, je tu toho spousty.... letci dvacetiminuťáci to určitě nezapomenu.... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Tim McInnerny hrál postavu Darlinga s tikem v oku. Po šestitýdenním natáčení mu však tik zůstal a trvalo dva měsíce, než se jej zase zbavil. (Kulmon)
  • V epizodě "Vojenský lazaret" řekne Melchett  (Stephen Fry) Edmundovi (Rowan Atkinson), že Oxford je dost příšerná díra. Fry studoval v Cambridge, zatímco Atkinson na Oxfordu. (Kulmon)
  • V epizodě usvědčí domnělého špiona na základě chytáku, že Hull patří společně s Oxfordem a Cambridge k proslulým univerizitám. V roce 1917, ve kterém se přibližně odehrává 4. série seriálu, ještě neexistovala univerzita v Hullu, ta byla založena až v roce 1927. (Shakaar)

Reklama

Reklama