Reklama

Reklama

Vysloužilý člen speciálních jednotek se ocitá v časové smyčce, v níž musí znovu a znovu prožívat den své smrti. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (432)

tron 

všechny recenze uživatele

„To, čo som považoval za akt agresie, bol napokon v skutočnosti čin lásky.“ Ak máte radi akčné filmy a časovú slučku s ustavične sa opakujúcim jedným dňom (teda nie tradičné time travel á la Návrat do budúcnosti, ale filmy Na Hromnice o deň viac, Na hrane zajtrajška alebo Všetko najhoršie 1 + 2), je Boss Level určený práve vám. Mňa nijak extra nestrhol, ale objektívne musím uznať, že je to dobré, hoci pridlhé žánrové remeslo s takým všelijakým Melom Gibsonom (ktorý tu má skôr väčšie cameo), povinnou dejovou vsuvkou o rodinných hodnotách a drsnou a nápaditou, ale negeniálnou akciou. Kladne vnímam Franka Grilla, ktorý s prehľadom zvláda akčné scény i dialógy a veľmi mu prajem, aby sa konečne stal hviezdou; zaslúži si to on a zaslúžime si to aj my. Zaujímavé je, že hoci Gibsona a Grilla od seba delí len 9 rokov, v realite vyzerajú ako otec a syn (prípadne dedko a neposlušný vnuk). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vtipná, akčná a zábavná pocta hracím automatom konca 80. rokov. Tie chodievali cez letné obdobia mestami v kamiónoch, ktorých príves tvoril rad vedľa seba naukladaných hracích automatov (jeden automat bol vždy len na jednu hru). V podlhovastom kovovom prívese s drevenou dlážkou sa vždy tlačila kopa deciek. Opakovane zažívali nezabudnuteľné dobrodružstvá pri zostreľovaní vesmírnych hajzlov Space Invaders, či pri pojedaní bodiek labyrintom Pacman. Hra končila likvidáciou hráčovej postavičky na obrazovke. Vhodenie temne žltého kovového žetónu s nápisom Bally v hodnote 2 Kčs ale zaručovalo návrat do dobrodružstva. Od počiatku. Cieľom bolo pokoriť hru, dostať sa do levelu, za ktorým už nenasledovalo nič ťažšie. Potom mohlo nastať počítačové odkliatie a odchod za inými dobrodružstvami mladosti. Málokomu sa to podarilo, ostávala skupina mládežníckych okukovačov, dúfajúcich v nemožné. Príjemné pozerať po rokoch film, kde sa hrdina snaží o čosi veľmi podobné. 70%. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Boss Level sice nadchne epickým rozjezdem kde se pořád něco děje, čímž nás provází trefné prupovídky Franka Grilla, nicméně postupem času začne být čím dál tím více zjevná scenáristická bezradnost, která vyústí v podivné monology Mela Gibsona a přitroublé rozuzlení. Ve finále tedy dostaneme zábavnou akční jednohubku s osobitou videoherní stylizací, které ale ke konci začne trestuhodně docházet dech. A to je vzhledem k našlapanému začátku vážně velká škoda. (Netflix) „They have an army. All I have is time.” ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prastarý, nesympatický a brutálně nabalzamovaný Franta Gril v unylé, plagiátorské scénáristické mrdce za každou cenu, která úporně chtěla být zábavnější, vtipnější a coolatější, než nakonec byla. Karnahán je nejen mistr nudné akce s nesmírným talentem pro pičoidní dialogy, ale i retardovaný loutkovodič, a tak všechny ty profláklé držky vypadaly, jako by urputně soutěžily o titul mistra světa v toporném přehrávání. Třikrát po sobě omletá akční scéna, po níž následují ubíjející žvanivý konstrukt z hoven a závěr, co vypadá, jako by všichni na place náhle chytli úplavici a děsně se už na to toužili vysrat. Labutí plíseň velkého Mela, beroucího trapné, prkenné štěky, jehož patrně záhy uvidíme už jen po boku Wiliše v „Přímo-do-hajzlu“ počinech věhlasného holyúdského studia 21th Century Shit. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V rámci zvolených pravidel hodně slušná blbinka, která rozumně vynechává expozici, protože by šlo jen o čekání na Godota a podstatné informace celkem intuitivně dávkuje napříč jednotlivými levely. Carnahan si až na pár momentů hlídá slušné tempo, co mu ale tentokrát lehce ujelo je vizuál. Nevím, jestli neměl tolik peněz, kolik je zvyklý, nebo jen zkrátka chtěl snímek od svých předchozích kousků odlišit, ale vypadá to tak nějak lacině. Být to podpořené stylem snímání jako v Cranku, možná by to prošlo, ale zdejší přístup spíš pokukuje po Scottu Pilgrimovi (a vedle něj vypadá Boss Level jako YouTube video). Ale nápady to má, zábava nechybí, dobré hlášky také ne. Jen ty emoce, tam je Carnahan trochu na štíru. Když má jednoduchý motiv jako přežití (viz Mezi vlky), ještě je docela doma. Ale u rozpadlé rodiny tak trochu ztrácí pevnou půdu pod nohama (a film v tu chvíli dost usíná). Grillo je v hlavní roli výborný a jsem rád, že konečně dostal i trochu stylovou postavu. Obsazení vedlejších rolí nevyužité. Watts, Gibson, Yeoh, Jeong i Wallis nemají co hrát. Když už třískat hvězdy do pidirolí, chápal bych je ve skvadře zabijáků. Takhle se jejich obsazení míjí účinkem. Na druhou stranu i Gibson na druhé straně je hrubě nevyužitý (tu postavu mohl hrát v současném nastavení doslova kdokoli). A konec svým "divák si rozhodne" přístupem vrcholně neuspokojivý. Pobavilo, ale Na hraně zítřka je v pojetí akční časové smyčky kvalitou přeci jen úplně jinde. 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Postavu Gunnera (střelce ve vrtulníku) hraje špičkový hráč amerického fotbalu a trojnásobný vítěz Super bowlu, bývalý hráč New England Patriots a pozdější člen týmu Tampa Bay Buccaneers, Rob Gronkowski. (freeman001)

Související novinky

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

05.11.2019

Herecké hvězdy Mel Gibson a Frank Grillo mají za sebou čerstvě spolupráci s režisérem Joe Carnahanem na akčním sci-fi Boss Level, které je momentálně v post-produkci. Tato trojice si pak zjevně sedla… (více)

Reklama

Reklama